Gå til innhold
Fiskersiden

Perca

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 521
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Perca

  1. Ikke har jeg daua og ikke har jeg slutta å fiske selv om dere har hatt mistanke om det.

    Sist helg hadde jeg en overnatting i båten og da Fruen og jeg satt og spiste frokost så hørte jeg det skvala bak båten. Det var en stor makrellstim som freste fram og tilbake helt i overflata. Brødskiva ble hurtig lagt tilbake på tallerkenen og fiskestanga som (selvfølgelig) var ferdigrigga ble hentet fram. 5 kast senere hadde jeg 3 makrell ombord og en horngjel og en makrell var mistet. Så dro stimen lenger avgårde slik at den var utenfor rekkevidde av sluken. Da bestemte jeg meg for å sjøsette lettbåten som hang i davitene. For å gjøre en historie passe lang så kan jeg opplyse at 1 time senere hadde jeg dratt 75 makrell. Det ble grilla makrell til lunsj og en del poser med makrell i fryseren så nå er agn til vinterfisket sikret.

    Og du Cral, det er bare å si i fra om det er plass i båten som drar alle disse pelamidene...

    • Like 3
  2. At 3 dyr legger seg ned innenfor 20 meter er vel ikke vanlig...er det?

    Trodde det var mer vanlig at dyra kanskje flytta seg helt opp til 100-150 metyer etter vellykket skudd.....eller tar jeg feil?

    Det er absolutt mest vanlig at elgen går 20 - 150 meter etter et godt skudd, men om du har tid til å finsikte samt erfaring og plasserer skuddet på rette plassen så er det fullt mulig å få elgen til å falle rett ned i skuddet uten å drive med hasardiøs skyting hvor du har store muligheter til skadeskyting.

  3. Jodda, det er da noen jegere her :rolleyes:

    Det siste året har det omtrent bare blitt jobbing i forbindelse med en ny stilling på jobben, men litt jakt har det jo blitt.

    Første jakta i høst var en tur til Tyskland på hjortejakt. Jeg hadde en del hjort på post, men valgte og ikke skyte. Jeg hadde 9 tagger, 12 tagger, 14 tagger og 17 tagger på post. Flotte dyr og jeg fikk tatt brukbare bilder av 12 taggeren og 17 taggeren. Det var ganske rått da denne 12 taggeren stod og brølte og gnei geviret på en bjørkestamme ca 30 meter fra meg, plutselig så gikk den rundt seg selv to ganger for så å legge seg ned! Der lå den i over 2 timer og sov mens jeg satt og så på den. Det var artig å hjøre at hjort kan snorke.

    Så var det elgjakt! Jeg hadde ingen mulighet til å ta noen dager fri fra jobben så det ble bare helgejakting. Hvis det er noen som husker hvalpen Fritjof som jeg tidligere har omtalt med tekst og bilder her på FS så kan jeg informere om at han nå er blitt snaue 6 år og funker bra på elgjakt. Andre jaktdagen (lørdag 6. oktober) så skøyt jeg 75% av jaktlagets kvote i løpet av noen sekunder! Det var en hel elgfamilie som kom og jeg skøyt først kalven som stupte død i skuddet, elgkua stoppet og lurte på hva som hadde skjedd med kalven. Da skøyt jeg kua som døde i smellen, samtidig så ser jeg at det er en elgokse med i losen og jeg skyter på denne som også går rett i bakken. Da ligger det "strødd" med død elg innenfor en radie på ca 20 meter. Helgen etter så kom det ruslende en rev som mest sannsynlig Fritjof hadde støkket under elglosen han hadde. Den reven fikk ikke oppleve resten av høsten.

    Fritjof ble invitert med et annet jaktlag som sleit med å fylle kvoten og da måtte jo jeg bli med også. I løpet av 2 helger så hadde vi ordnet full kvote for det jaktlaget også ;)

    Nå har jeg byttet jobb på nytt så jakt og fiskeåret 2013 vil bli mye mer innholdsrikt en det året vi nå går ut av, det er jeg sikker på!

  4. Gratulerer med fantastisk bra fiske!

    Moro å lese at dere også fisker høyt i vannet for å ta storfisken. Jeg har tidligere skrevet til folk som skal til Sørøya på skreifiske at det er å fiske høyt i vannet som gjelder når storskreien skal tas. Jeg har selv opplevd et slikt fiske etter storskrei ved Sørøya og da er det godt å ha fotodokumentasjon av fangsten! For folk flest så høres dette fisket ut som en, ja... en fiskehistorie .! :)

  5. Har du noen tips om spotter i Våg eller Mjær? Har fisket litt i Langen og Nærevannet men bare fått mye smått..

    Du skal få noen gode spotter! Men de hotteste abborplassene tar vi på PM. Når det gjelder Nærevannet så er det usannsynlige mengder av gjedde opp til 2-2.5 kg der, men det finnes også større der. Jeg har selv ikke sett eller fått gjedde over 8 kg i Nærevannet. I Våg og Mjær er det også mye gjedde opp til ca 3 kg, men med noen meitestenger så vil du nok i løpet av en helg komme borti noe større også. De største gjeddene som jeg selv har sett i Mjær har passert 10 kg og den største jeg har sett i fra Våg veide 11,7 kg så det er absolutt mulig å få gjedde av godkjent størrelse i disse vannene. Min erfaring er at Våg og Mjær er mye bedre fiskevann en Langen.

  6. Hvis du ønsker å fiske pen abbor og gjedde så bør du nok spandere på deg å kjøre 20 minutter til østover og forsøke deg i Vågvann eller Mjærvann i Enebakk. Et annet alternativ er å ta du turen over Sollihøgda til Steinsfjorden. Østensjøvannet har vel aldri klart å ta seg opp etter den massedøden av fisk som har skjedd der noen ganger siden slutten av 60 tallet.

  7. Båter ja... Jeg har et greit utvalg og alle blir benyttet til fisketurer!

    1. Pioner 235 med 4 hk Yamaha

    2. Quicksilver 230 gummibåt

    3. Brigg RIB, med 10 hk Mercury Viking

    4. Lami 14 fot med 15 hk Mercury

    5. Mørebas 15 fot, bruker samme motor som Lami`n

    6. Princess 40 fot m/612 hk (2x306 hk)

  8. Jeg kjørte langs Øyern i går fra Lillestrøm til Enebakk. Det var en del is, men også store åpne områder i nord. Om isen er sikker aner jeg ikke. Vær veldig forsiktig om du gjør et forsøk da det er utrolig mye strøm i Øyern som gjør at isentykkelsen kan variere veldig mye på få meter.

  9. Ja, har noen fått rota frem gamle bilder av sine smørflyndrer? Eller har noen klart å fange en?

    Kan legge til en opplysning: en plass jeg besøkte i 2011 så fikk jeg og Irvin kasta en smørflyndre etter oss. Kom rett fra et garn som hadde stått på 20-30m, hvor jeg tipper vannet var delvis brakkvann da det rant en stor elv ut der.

    Var visst "vanlig" i følge garnfyren. Fisken var 3-4 hekto og han hadde fått mange.

    Er du helt sikker på at det var en smørflyndre? 20-30 meters dyp utenfor en elv høres absolutt ikke ut som en smørflyndreplass. Denne loksjonen lukter veldig av skrubbe, sandflyndre og gapaflyndre. Men moro om jeg tar feil.

  10. Ikke som har ett smerte system som nevnte nei. Dessuten fisk er primært vannlevende virveldyr med finner i stedet for bein

    Ok... Da skjønner jeg det! Kanskje...

    En fisk er ikke et dyr... Og dette udyret (fisken) synes det er helt greit å bli halt ut av vannet, løftet opp i luften, bli kjelt med for så å bli sluppet tilbake i vannet igjen. Egentlig utrolig hvilke unnskyldninger man kan bruke for å forsvare sine egne interesser. Fisken har et helt annet nervesystem enn en rotte det er jeg helt enig i, men om du virkelig hadde vært en dyrevenn så burde det kanskje gjelde alle dyr? Eller mener du virkelig at fisk ikke er et dyr og at leveområde skal avgjøre vår behandling?

    Jeg vet om flere arter, både pattedyr, amfibier og reptiler som primært har vann som sitt leveområde og som ikke akkurat har bein, så leveområde er vel kanskje ikke noe parameter i denne diskusjonen.

    Om jeg hadde vært så uheldig å få en rotte på kroken så hadde jeg garantert avlivet den på en såkalt human måte. Drukning inngår ikke blandt definisjonen "human avliving" hos meg.

    Forøvrig så er jeg helt klart for bevaring og beskyttelse av truede dyrearter. Som for eksempel laks...

  11. Hadde det ikke vært en ide å innføre samme system ved laksefiske som ved reinsdyrjakt? Et antall kort for gjeldene sesong og elv hvor størrelsegruppen for laksen var nedtegnet. Og man hadde et kort hvor man måtte feste en del av kortet til laksen og samtidig skjære et hakk i kortet for hvilken dato fisken er fanget. Dersom du ikke "skjærer" kortet og samtidig lar være å feste en del av kortet på fisken og så blir kontrollert så er det automatisk politianmeldelse. Dette funker ihvertfall bra på reinsjakta.

    Bare en ide fra en som ikke gidder å fiske laks...

  12. I dag så var jeg og prøvde fiske i liten bekk. Helt nederst i elveutløpet så fikk jeg øye på noe som jeg trodde var vanlig øreskyte. Men med en nærmere titt så jeg at den hadde røde finner, så jeg prøvde og fange en av de. De var litt grønne i fargen med gul aktige striper på siden. Har aldri sett sånn yngel før. I det det vannet bekken renner ut er det bare abbor ørret og noe røye. Noen som har en formening om hva det kan være? Kan laste opp bilde senere når jeg har funnet usb kabelen til telefonen.

    Mest sannsynlig ørekyte med begynnende gytefarger

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.