Gå til innhold
Fiskersiden

Ørret1234

Medlemmer
  • Innholdsteller

    22
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ørret1234

  1. Tusen takk for meget gode svar :-) Har fisket mye med flue å praktisert c&r i mange år så der kan jeg mine forhåndsregler, har krokutløser å knuteløs håv. Regner med avkrokingsmatte blir litt overkill til dette fisket? Er iallefall nøye med å la fisken ligge så mye som mulig i vannet før den slippes ut.

    Stanga mi er forøvrig en Beastmaster 3 meter, 7-21 gram. Foretrekker dere meitegutta nylon framfor fireline til duppmeite?

  2. Hei,

    Relativt fersk på meitefronten.Fiska mye ørret og abbor, men tenkte jeg skulle prøve meg på litt annet type fiske i sommervarmen.

    Hvordan fisker man best karuss? Jeg har mange karussvann her jeg bor, og vil forsøke meg på de store. Har tidligere kun fått de som bifangst med mark og andersdupp (dro opp en rugg på 1,6 kg. en gang).

    Jeg har skjønt at det er mais som gjelder. Hvordan vil en typisk dupprigg se ut, og hva trenger jeg? Har noen lette dupper med gjennomgående line, pluss duppstoppere. Bruker dere svirvel mellom søkke og krok? Er helt ny på detta med duppstopppere og styr :) Men moro med nye gadgets.:)

    Har en fin shimano stang fra 7-21 gram, blir dette for kraftig?

  3. Hei

    Jeg skal på tur til frankrike nå på fredag og skal ha med meg fiskestanga og fiske litt. Jeg skal bo rett ved havet i Frejus/St. raphael, og har tenkt å prøve med litt i havet der. Har hørt det skal være bra med multe og havabbor langs kysten ved middelhavet. Noen med tips/erfaringer?? Settes stor pris på :) Har også funnet et sted med brakkvann der som skal holde både karpe, malle, black bass, og gjørs samt multe se link under her der det står "Les Etangs de villepey":

    http://www.vintagefishingtackle.org/fishinginsouthoffrance.htm

    Dette stedet ligger i tillegg i gangavstand fra der jeg skal bo :)

    Har også funnet et område langs kysten som ser interessant ut:

    http://maps.google.no/maps?hl=no&ll=43.408968,6.786085&spn=0.004404,0.010568&t=h&z=17

    Noen fler med tips?

    PS. jeg skal fiske med flue.

  4. Hei.

    Er ganske fersk på fluefiske fronten men trenger litt tips til fluefiske nå på høsten... vet det fortsatt er for varmt i vannet men hvilket tider på høsten pleier det å være bra, og hvilke insekter bør jeg regne med å møte i skogsvann på østlandet??

  5. Kan garantere at dette ikke er myter. Når jeg var med å satt garn en gang fikk vi masse karruss. Karrus er jo en karpefisk. Og de la vi i en bøtte etterpå og de lå og kvekka(faktisk!) eller klikka en rar lyd, lenge etterpå. Vi putta de senere i en regndam på en åker. Og der svømte de lenge. Dette her var på våren og de svømte der faktisk helt til Nesten alt vannet ble fordampet bort men da ble de tatt av kråkene og skjærene. Dette viser jo egentlig att i hvertfall karruss, kan klare seg uten oksygen veldig lenge. Hadde ikke forundra meg om de gravde seg ned om vinteren også for de liker jo helst gjørmete vann.... :-)

  6. Må bare prøve seg... Men jeg pleier alltid å begynne med hvit.. Men fisker på isen kun etter abbor og røye så jeg er ikke så dreven....

    All min kjærlighet til fluefisket! :-)

  7. Karrusen vil garantert ikke trives noe særlig i dette vannet.... Er mange vann på hadeland der jeg bor hvor karrusen ikke har spilt noen stor rolle... Karrusen liker seg mest på næringsrike vann med lite oksygeninnhold. Karrusen kan faktisk overleve lenge uten oksygen. Dette påvises blant annet om vinteren hvor den graver seg ned i gjørma på bunn og ligger der fram til isen går. Verre er det derimot på hadeland nå som en bondef*** har vært så jæ**** smart og satt ut gjedde! Gjedda har allerede spredd seg til to vann... :-(

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.