Gå til innhold
Fiskersiden

Sako

Medlemmer
  • Innholdsteller

    87
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sako

  1. Nærmer seg Ola. Er du klar?

    Har du tenkt på åpningsdagen eller tar du det som det passer seg?

    Kikket litt på Natvik i kveld. Det går fisk på elva. Mye? Nei en fisk er det nå. Store? Nei men fisk er det nå :)

    Kunne tatt ett par kvelder i starten bare for å finjustere litt på kasteteknikken?

  2. Heisan Ola.

    Når vi ser på hvorfor det ikke kom fiskere i elve, grunner vel det i at elveeierlaget økte kortprisen mye. De viser til økte fangster som grunnen til dette. Siden Nidelva muligens er værdens dårligste lakseelv, ser jeg ikke grunnen til å øke noen ting. Elveeierlaget bruker fanstrapportene våres til grunnlag til at VI må betale mere neste sesong.

    Anbefaler faktisk ALLE til å gi ***** i å rapportere noe som helst.

    Men du har jo vært med meg tidligere. Vi kan ta en sånn fluetur i sone 3 og sone 1. De er hyggelige å vi blir gode til å kaste :)

    Ellers så er det kulpfiske med mark i sone 2 samt sluk på de stillere strekka.

    Farger? Tja. Litt av hvert. men Allys er en grei sak. Buch Kobber og rød er en dødare det og i slukverden. Tror faktisk folk fisker for tungt. Prøv med litt lettere sluk og.

    god sommer

  3. Takk for det :) Håper å kunne satse litt på havmusa her nede også etter hvert.

    Etter at jeg solgte båten så har hodet jobbet med hva og hvordan fiske. Havmus er nå ett satsningsområde.

    Men jeg har kjøpt ny fiskebåt. Bare synd at det er litt som må gjøres først.

    Det er bare å si ifra Mister, så skal vi få loset båten i de riktige farvann for havmus :)

  4. Heisan å velkommen.

    Kveite kan du rett å slett drite i. Det er ikke noe særlig med den her.

    Torsk å Sei er det plenty av. Torungen er ett godt utgangspunkt. Prøv kantene fra Torungen.

    Ellers så vil jeg anbefale Mortensbåen. Ligger ca 1 Nm ut av Torungen. Ikke så langt men vi har fått fine fangster av både Torsk og Sei der.

    Vil anbefale deg å kjøpe Dannevigs bok om: Fiskeplasser på Skagerakkysten. Den er meget fin med tanke på gamle fiskeplasser. Funker helt topp.

  5. Hei

    Jeg har akkurat kjøpt meg en gammel seilbåt som har havn i Risør. Blir bruke denne til litt harping i området Krager-Lyngør utenom seiling. Er det noen som kan dele noen fiskeplasser (de som ikke er hemmelige) i dette området? Evig takknemlig i så fall! Er på jakt etter det meste (makrellen finner til og med jeg), men gjerne flyndre, torsk/lyr, sei.

    Mvh Steinar

    Heisan.

    Risør her jo ett fantastisk utgangspunkt når en tenker på Norskerenna. Samme som Ulf benyttet i Langesund. Det må nok forskes litt rundt dette men nå snakker jeg dypt vann.

    Ellers så er det mange små spotter i område. Du har mange fine dager fremover.

    Skal se om jeg kan hente ut koordinatene til deg. De er ikke hemmelige. :rolleyes:

  6. Ja, fikk den på mustad flyndre tackel og en lang og tynn makrell bit, men vi lå ikke utforbi en strand, vi lå utforbi ett fyr :D 1min før slutt la jeg bare tackelet på bånn å holdt den der i 20 sekund uten å røre den så bet den på :D

    Ja du strålte da :)

    Jeg sto bakerst å fikk en knurr 15 sek igjen :D

  7. Legg deg utforbi en strand med Mustad flyndre tackel å agne med lange tynne makrell biter eller kokt reke så får du flyndre :D Alt mulig fra piggvar, rødspette, sandflyndre, glassvar osv :D

    Ja det var vel det du tok Piggvaren med i Egersund :D Flott fisk og meget bra tackel.

  8. Regner du med å få tid til å fiske noe Steinbit nå snart? Det begynner å nerme seg høytiden rundt østsiden nå?

    Si ifra om du trenger hjelp med å få løs båten. Jeg kan angripe utenifra med min.

    Men tilbake til Steinbit. Har lagd noen slep til det formålet. Jeg har hatt best suksess med spinnerblad på slepet til steinbitten. Prøver å få tak i noe rustfritt men det er ikke så lett. Noe slange må til men ikke mye. Gjerne litt knallfarge. Gult/grønnt.

    Begynner å bli klar for å fiske steinbit og ;)

  9. Hvordan er det med helga? Jeg er klar som ett egg ;))

    Det er meldt om lite vind og sol

    Jepp lite vind å sol er meldt. Nix du kan ikke være med. Hehe

    Om jeg er i form så er båten full til helga. Vi får prøve igjen en annen gang.

    Vi skal bare ut på de nye spottene jeg har fått posisjonen på. Sikkert bare stor lange og stor brosme der. Ikke noe for du Ola ;)

  10. Nei det ble ikke noe tur idag heller. Ryggen er helt j....

    Fikk knytta noen slep igår. Måtte ha noe å gjøre. de nye slangene til Martin ser knall ut. Så nå har jeg noen variasjoner med selvlysende slanger og Sandvoll spinneren fra vest :)

    Men jeg ringer deg Ola når jeg skal ut. Har ett par andre å som vil være med.

    Blir ikke noe tur før jeg kan stå i båten uten smerter. :goodjob:

  11. Var det sjangs at jeg kunne være med sa du? :dribble:

    Nå er det som f... Skulle bare slenge inn en branndør idag. Litt lite tid så det måtte gå fort. Gjøre det sjøl siden jeg ikke hadde noen pissbåier i nærleiken. Kink i ryggen.

    Nei Ola når du ikke er på jobb men har fri og jeg må gjøre jobben din i tillegg. Da får du ikke være med.

    For å si det slik Ola. Jeg regner med å ligge rett ut i senga i hele morra. Kansje søndag om jeg kan stå oppreist :notfair:

    Bruk fersk blodig sei du ...(eller ha det i reserve) Ellers la jeg merke til at du ble forelsket i DSM (du også) :thumbsup:

    Ja Martin. Gleder meg til å prøve DSM jeg og. Octopussy i orginal hvit er og sårt ønsket. Er vel den jeg har fått mest brosme og lange på. Suveren ved bytte av trebelkrok til rmkrlkrok. Bruker en 10/0 mustad greie. Gode makrell eller seifileter å ligge å dunke i bunnen. Suverent :)

  12. Spennende å lese mens båten min fortsatt er fanget. Jeg stikker innom deg med noe godteri jeg har kokt nå i vinteren , bla. nye type slanger som tåler juling og lyser myyyye lengre.

    Takk for remediene Martin. Må nok sitte i garasjen i kveld å binde takler. :thumbsup:

    Har nå 2 plasser som skal sjekkes til lørdag. Regner med at det holder med 4-5 timer pr. plass. Mulig jeg tar feil og men disse to plassene må sjekkes. Agn er mekket ferdig. Soyaolje med hvitløk blandet sammen til en herlig graut. Dette er lagt på glass å tilsatt store makrellfileter. :)

  13. Ja det er gøy å høre cannonbang.

    Har prøvd mange teknikker med denne silda før jeg har funnet ut hvordan pilke med den. Den fisker rått.

    Ellers så er det lange som skal prøves til lørdag. Har ett par posisjoner som jeg har fått fra rekefiskerene. Det er de plassene som de ikke kan tråle. Brakkkanter og blindkløfter. Det er det jeg jakter på nå for tiden. Har god feeling for helgas fisketur. Kjøpte ferdige Mustad takler. De ser ok ut.

    Har kjøpt noe slanger fra Martin som jeg har knytta slep med og. Vi får se hva det blir.

    meldt 5 m/s med vind fra nordvest. Kan trygt gå langt ut da :fish:

  14. Mange forskjellige måter å fryse ned på her.

    Selv legger jeg makrelen i en fryse som er beregnet kun for agn. Pakker de ikke ned eller inn i noe. Om makrellen blir gul og lukter harskt gjør det ingen ting.

    Jeg legger til side noen makreller som er beregnet KUN til lange, Brosme. De tar jeg faktisk ut av frysa å tiner dem en til to ganger før de blir brukt. Har jeg makrell igjen etter en tur, blir de fryst ned igjen. Grunnen til det er at jeg mener at dette agnet fungerer bedere da det er mere lukt i det. Ferskt agn kan til tider funke veldig bra, men med kraftig lukt virker det som om det tiltrekker seg fisk bedre.

    Kan gjerne lage en lake av matolje og hvitløk. Lag en god seig suppe å sleng makrellfileter i den. La stå ett par tre dager før bruk. Kan fryses ned og. Dette blir faktisk mye brukt i Alaska til kveite. Jeg har prøvd det her sør, å funnet ut at lange liker dette sinnsykt bra. Har fisket med det når vi er flere ombord i båten. Jeg tar desidert mest lange hver gang jeg bruker en slik blanding.

    Men del lukter da helt for jævlig så det er ikke for sarte sjeler :fish:

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.