Gå til innhold
Fiskersiden

Hermansen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    140
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Hermansen

  1. Ørretfiske på isen har jeg lite erfaring med. Men i helgen ble det tatt en del ørret på både pimpel og lokkemeite og sikkert mormyshka da det var konkurranse i et vann med ørret og abbor. 

    Ved abborfiske bruker jeg stort sett pimpel med lyskrok uten agn iallfall på de litt større vannene her i Østfold. Fungerer glimrende både til stor og liten abbor. Egentlig i nesten alle vann jeg fisker starter jeg med pimpel og lyskrok, fungerer ikke det tilfredstillende går jeg over til lokkemeite. 

    Skal man fiske abbor på isen handler det i stor grad om å borre en del. De som borrer mest får som regel mest. Prøv å leit opp marbakker og grunner, og ikke bare fisk helt på bunnen. Borr mye så får du mye :)

  2. Den 12.1.2019 at 14.52, Bonavar skrev:

     Flere som opplever tregt fiske ? 

    Er litt trått om dagen, men finner somregel en del fisk om man borrer en del :)
    Det som egentlig har plaget meg mest i år der jeg fisker mest (Vansjø) er ganske lavt snitt, og periodevis lite fisk der det normalt er mye fisk.
    Men i går fikk jeg litt bedre snitt, men gud bedre hvor mange tasser det var også. Men abboren er ikke helt i støtet enda. Fikk noen 400 grammere i et hull på pimpel. Men i andre hull dytta bare storfisken borti pimpelen og da var det lokkemeite som var medisin. Merket det flere ganger i vinter, småfisken tar pimpel mens de større bare så vidt er borte å dytter i den. Slipper man ned lokkemeite tar de ofte før pilken når bunnen :)

  3. 7 timer siden, Gjeddekake skrev:

    Ta det pent Hermansen, vi har ingen isfiskere å miste. Rapporter gjerne om fangst så jeg får feelingen. Forbaskede mildvær  :(

    Var på Vansjø i går jeg, vansjø er ganske skummelt på grunn av at den er regulert, mye trange sund etc som det stort sett aldri er sikker is på. Jeg målte alt fra 3 cm is til 11 cm is. Fisket vel i 4 timer eller noe, ekstremt dårlig, sleit med å finne fisk. Men fikk 15 stk, med snitt på 87 gram. Var en helt ny plass i Vansjø for min del, da må man leite litt på måfå og virket som en ganske lite variert bunn så fant ingen typiske hotspots. Men skal ikke se bortifra at jeg kommer til å teste der igjen. Men kommer det kulde og klarvær så fryser andre deler av Vansjø til og da kan det nok tenkes jeg bruker tid der istedet :)

    Jeg har hatt tre turer i et tydeligvis overbefolket abborvann tidligere i desember. Bare sånne tre timers økter, fått 617 abborer med snitt på rundt 15 gram :p Tror jeg har fått en fisk som KANSKJE har vært over 50 gram. Jeg har aldri fisket i det tjernet tidligere, men det skal være fin abbor oppi der følge folk som har fisket mye der om sommeren. Jeg har overhode ikke rukket over hele tjernet enda, men fisker meg litt systematisk rundt det for å bli kjent. Der har det vært javnt 10 cm is siden sist helg

  4. Den 18.12.2018 at 9.07, piscator skrev:

    ---

    det var jo oppsiktsvekkende at isen var såpass tykk i Østfold. Hvor mye snø var det på isen? og hvor stort var vannet? har hørt at større vann er delvis åpne, og at istykkelsen varierer, selv på mindre skogsvann, der det de fleste steder er rundt 10cm is.

    Deler av vansjø er nå gangbar ser det ut som, så årets første skøyteløpere utpå der i dag :) Så i morgen skal jeg ta sesongen første tur på Vansjø. Men storabborplassene er nok fortsatt ikke gangbare. Åpent vann i trange sund etc fortsatt faktisk gått litt opp med mildværet som var nå de siste dagene

     

  5. 6 timer siden, piscator skrev:

    ---

    det var jo oppsiktsvekkende at isen var såpass tykk i Østfold. Hvor mye snø var det på isen? og hvor stort var vannet? har hørt at større vann er delvis åpne, og at istykkelsen varierer, selv på mindre skogsvann, der det de fleste steder er rundt 10cm is.

    Er 1,5-2 cm snø på isen, og vannet er en av de mindre i Mosseregjonen :) Men tror det er gangbar is på vansjø enkelte steder, vil tro den er minst like tykk i enkelte av små fjordene. Men ute på storabborplassene er den vel noe tynnere, er ikke mange dagene siden det frøs (var oppe flere steder fredag ) Men jeg gadd ikke sjanse, så reiste i en av de mindre vanna istedet i nærområdet.

  6. Den 22.11.2018 at 14.32, Gjeddekake skrev:

    Trenger man egentlig pulk ?

    Jeg har iallfall aldri følt jeg har trengt pulk :) Så det er ikke noe du trenger å få deg når du starter med isfiske :) Føler jeg klarer meg fint med en sekk + bor på skulderen når jeg forflytter meg. Og man trasker gjerne en bit når jeg fisker på store vann som feks Vansjø

    • Like 1
  7. Den 13.11.2018 at 13.02, piscator skrev:

    gode betraktninger dette. Nei, jeg tror heller ikke C&R er det største problemet. De fleste som praktiserer C&R gjør nok dette OK, og om det kakkes fisk dør uansett mer enn hvis det praktiseres dårlig C&R. 

    viktig å ta vare på de store fiskene. Men samtidig har du et viktig poeng; hvis man selektivt BARE tar vare på de store, risikerer man å ende opp med en bestand bestående av kun stor, og gammel fisk. Det er heller ikke spesielt sunt. Dette viser noe av utfordringen med å ta vare på og foredle en bestand der det fiskes hardt, C&R eller ikke. Den eneste løsningen som synes bærekraftig i lengde er et forsiktig fiske med et ditto forsiktig uttak, men tilstrekkelig til å unngå overbefolkning.

    Tror dessverre ikke vi kommer til å se noe bærekraftig forvaltning av våre vann/elver i nær fremtid. På ene siden er det grunneierne som vil naturligvis tjene penger på fisketurisme, og for å tiltrekke seg folk langt unna må man ha noe å friste med. For de sportsfiskerne som vil legge igjen mye penger på feks fiskekort, de ønsker størst mulig fisk uansett. Og for å ha størst mulig fisk raskest mulig er det egentlig bare C&R og evnt baglimit på halvstor fisk. Og da får man slike unaturlige konsentrasjoner av stor fisk. Den type forvaltning som drives i dag er jo i stor grad bare for å tiltrekke seg fiskere, det er jo ikke alltid det er så dyptgående kunnskap bak det, annet enn man vet stor fisk trekker mye folk.

    De beste elvene jeg anser som friskest som jeg fisker i, er de elvene der jeg stort sett møter noen lokale helter med markstang/sluk som stort sett fisker fordi de syns det er gøy og de ønsker å få seg noen middager.

  8. Den 22.10.2018 at 10.47, piscator skrev:

    du nevner tidligere gode elver som dessverre ble ødelagt etter at de havnet i offentlighetens lys. Naturligvis kan overfiske være en del av bildet, at noen ikke har hatt magemål. Men dette synes til og med å skje på steder der de fleste praktiserer C&R, eller hvor det er kraftige restriksjoner med bag limit osv. Så kan man lure på hvorfor?

    Virker ikke C&R? vel, det virker ikke hvis folk ikke vet hvordan det skal praktiseres. Dette kan være en årsak til at fisket blir dårligere; mye av fisken som har blitt satt tilbake har rett og slett dødd. I tillegg skal man ikke se bort fra at fisk som har vært på land flytter seg til andre steder i elva. Mer folk gir mer vading og tråkking langs bredden og forstyrrelse. Mer kroksky fisk er i hvert fall en uunngåelig konsekvens, og det vil gjøre at fisket oppleves dårligere.

    Jeg tror det største problemet med de mest kjente elvene er at det er for stort fisketrykk. Ikke nødvendigvis at det dauer så sabla mye fisk, men jeg tror fisken forsvinner fra de kjente strekkene grunnet mye vading og tråkking etc. I en av elvene jeg har brukt mye tid, ser man helt klart enkelte tidligere kremstrekker rett og slett er bortimot fisketomme. Jeg husker perioden da -ALLE- skulle fiske der etter en kjent film, og -ALLE- skulle fiske samme strekke som i en film, så sto all fisken konsentrert i kulper lenger opp i elva og denne kjente strekka var bortimot fisketom, og fortsatt er det vel den mest fiska strekka og er fortsatt ikke fryktelig med fisk der.

    Selv har jeg egentlig aldri funnet dau fisk langs C&R elver som jeg frekventerer, men jeg bruker nok kanskje ikke nok tid i slike kjente elver forhold til andre elver. At det dauer fisk pga uvettig C&R gjør det helt sikkert, men jeg ville tro det hadde daua mer fisk om fisketrykket hadde vært det samme og alle skulle fylle fryseboksen. Nå tror ikke jeg C&R er den beste forvaltningsmåten over tid overalt. I en av de mindre elvene jeg fisker er det blitt en mye mer opphopning av stor fisk. Hvert eneste år stiger snittet litt på fisken, tidligere når det både var lokale helter og tilrreisende fiskere var det stor spredning av fiskestørrelse i elva. Etter at de lokale var "sperret" ute fra elva grunnet fluefiskestrekke og C&R har snittet på fisken økt betraktelig, men variasjonen av fiskestørrelse har forsvunnet. Om de mindre fiskene har blitt jagd bort, spist opp eller hva som har skjedd vet jeg ikke, men at det er bra over tid at man stort sett bare har stor gammel fisk i en elv, det tviler jeg på utfra sportsfiskerens øye. 

  9. Den 6.8.2018 at 14.33, Gjeddekake skrev:

    Hva er greia med å hemmeligholde gode vann egentlig? Dersom det drives kultivering av vannene det er snakk om mener jeg at det er fint om så mange som mulig får gleden av å fiske. 

    Nå er jeg en fyr som ønsker at så mange som mulig får opp øynene for gleden og freden fiske kan gi. For meg blir hemmelighetskremmeriet litt som guttas utgave av "familieoppskrifter" i matverden hos kvinnfolka.

    Korriger gjerne om det er grunner til dette som jeg ikke kjenner til. Dersom vannet IKKE kultiveres så forstår jeg selvsagt motviljen til å avsløre vannet ettersom det kan bety slutten på et ørretvann.

    Om gleden og freden med å fiske betyr det samme som at man må komme til de beste vann og vassdragene på første forsøk syns jeg det er helt greit at folk ikke finner glede i fiske. 

     

  10. http://www.iskart.no/kan du eventuelt sjekke.

    På Vansjø er det iallfall trygg is enkelte steder, så vil tro det er ok ved Drammen også. Men man må være forsiktig og helst være kjent der man fisker. Veldig varierende istykkelse enkelte steder. Ene tjernet jeg fisket i går gikk isen fra 14 cm stålis til 2 cm stålis bare på noen meter.

  11. Streamstix

    competitionstix 9fot 2 delt klasse 2 - selges 1000NOK - knapt brukt (artig stang)

    TFO

    Professional 8 fot 3 delt klasse 2 , Selges 800 NOK - lite brukt strøken stang, kan få med ett #2 snøre (husker ikke merke)

    Harvest

    Traveler 9 fot 4 delt klasse 4, selges 1600 NOK - brukt 1 gang

    Cortland

    Cortland Lazerline #4 farge orange - 350 NOK - brukt 2 timer

    Cortland 555 glassnøre #6 - 150 NOK - brukt endel, husker ikke helt betegnelse mulig det er 444 og ikke 555

    Scientific Anglers

    Saltwater #6 - brukt 2 ganger - 350 NOK

    Dette kan byttes i andre ting, kom med tilbud.

    Kan ta bilder av stengene etter forespørsel på mail

    fluefiske@gmail.com

    Ta kontakt med mail eller pm, fraktfritt ved forskuddsbetaling. Kan også hentes Moss - Fredrikstad - Sarp - Rakkestad

    Kan også hentes langs E6 eller Østerdalen 3 september eller en eller annen dag når jeg er på vei hjem igjen

  12. Molbekktjernet er kunstig demmet opp. Tjernet ble brukt til

    isskjæring. Isen ble eksportert til England. Seinere ble tjernet

    drikkevannskilde for beboerne på Kambo.Fra tjernet og ned til

    lasteplassen ved Mossesundet ble isen fraktet i en isrenne.

    Fiskeslag som er registrert er: Abbor, sørv og mort ihvertfall.

    http://www.miljolare.no/data/ut/aktivitet/...id=945&d_id=229

    Molbekktjernet har jeg vokst opp ved, og vannet der er ikke spesielt klart. Mulig det har blitt bedre og er greit nå mens det er kaldt i vannet. Men når jeg var drittunge svømte vi mye der med svømmebriller og det er ikke mange cm vi så.

    Av fisk der kan jeg bare bekrefte ål, mort og abbor. Sørv har jeg aldri fått og aldri hørt om at har blitt satt ut der heller. Blei satt ut ørret der for 25-30 årsiden, men de er vel dæve. Selvom jeg snakker med en jugefant i ny og ne som har fått ørret der de seinere årene.

    Abborbestanden er nok ikke spesielt stor, fra den tiden jeg var drittunge husker jeg de isfisket der og fikk mye abbor. Når jeg fikk sansen for isfiske måtte man slite mye for å få fisk der. Men mortbestanden er stor. Er mye ål oppi der også.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.