Gå til innhold
Fiskersiden

OLHEI

Medlemmer
  • Innholdsteller

    421
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OLHEI

  1. Fanga mysider (mikroreker/krepsdyr) i tanga med agnfangehåven min først. Så var det bare å forsøke å plassere de riktig foran fisken. Den første nåla jeg fant var ikke interessert, men den andre våkna til etter 5 minutter da jeg hadde satt på en myside på ca 2 cm, da la den seg over på siden og nappa plutselig av agnet. Det samme skjedde med myside 2, mens på den tredje mysiden (som var ca 1 cm lang) satt kroken inne i munnen. Nåla var 28 cm lang btw.

  2. Takker for tilbudet ang. Bugården, men jeg gjorde som Jon-Eirik, bestilte en gjeng med pakker. Ingen tvil om at jeg skal ha slike. For å ta de 10 neste artene "rimelig" greit er de et must, og med din beskrivelse av funksjon Aspen/Espen er dette "ett måste"!

  3. Kjempebra, denne uka på hytta har avklart at jeg trenger mindre og bedre kroker. Helt enig i din beskrivelse av Tiemco krokene, har innsett at jeg må finne noe bedre. De Tanago-krokene virker meget interessante. Har du bestilt kroker fra den siden du linket til?

  4. Vi har forsøkt å sende til alle vi kunne komme på etter en brainstorming på møte i Oslofjordutvalget vårt. Havfiskeforbundet skulle også få. Det er sikkert noen vi har missa, men om ikke vi har sendt invitasjon direkte til alle, har vi forsøkt å bruke de kanaler vi kan. Folk er jo invitert selv om de ikke nødvendigvis fikk personlig invitasjon!

    Å bruke "ikke har tatt seg bryet med" synes jeg blir skuffende skivebom:(

  5. Gladnyhet som bare rakkern:) Vi i NJFF Østfold er i full gang med å planlegge diverse fisketiltak i 2014 og 2015 og det som måtte dryppe på oss av disse midlene er vi hjertelig glade for:)

    Plass er det nok av i Norge, så fremt folk flest lærer seg å utnytte det mangfoldet av fiskemuligheter vi har både i salt- og ferskvann, og vi klarer å formidle hvordan vi skal ta vare på bestandene våre. Jeg tror på at den som bruker naturen, blir glad i naturen og fortsatt vil ta vare på den!

  6. Da ble det en liten "bli kjent"-runde i området sammen med andre fiskere også i månedsskiftet mai/juni, og da lærte jeg jo litt. Jeg kunne krysse av piggvar, tangkvabbe og nordlig knurrulke, så jeg var godt fornøyd. Men han jeg reiser sammen med i august (Leif) fikk ingen av disse, men derimot hornkvabbe, så det blir nok en del av de samme plassene i august, når vi har en del flere dager til rådighet. Takker så mye for tips til de som bidro!!! Uten slik hjelp hadde jeg jo måttet sette av hele året for å lykkes med de samme artene;)

    For min del blir det altså silartene, rødflekket kutling, spisshalet kutling, hornkvabbe, hårvar, paddetorsk, rødknurr og kloskate (leirkutling og slettvar gir meg etter på hjemmefronten) som står på drømmelistene i august. Flere tips og gjerne selskap på turene tas i mot med takk:) Jeg kan tilby guiding på en rekke ferskvannsfisk på Østlandet i gjengjeld, om ikke annet.

  7. Bra tråd, leste hele greia. Det er greit å være drive med noe sprøtt på egenhånd om man bare er lykkelig, men er man flere som er smågale, er det jo enda hyggeligere:) Jeg fører 10-på-topp-lister på ALLE arter - herlig nerdy! Og når nummer 10 har kommet til et visst nivå, blir lista staig lengre med fisk på denne størrelsen og større, så feks sørvlista mi har 28 fisk.

    For øvrig er vel grensa for når det begynner å bi tungt avhengig av hvor man bor, hvor langt man vil reise og hvor mye man vil fiske, men 70 går ganske greit, og så går det tregere. Drømmer jo om 100+ en eller annen gang, men har vært mer opptatt av å stadig få noen nye arter hvert år, fremfor å bare satse på å ta alle nye så fort som mulig. I år er dog ambisjonene noe høyere enn tidligere år....

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.