Gå til innhold
Fiskersiden

osasv1

Medlemmer
  • Innholdsteller

    117
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av osasv1

  1. Hei, burde kanskje ikke nevnt butikk her :-), visste jo hvem som selger den i butikk da...beklager min feil, ehhhmmm, skulle heller spurt om det er noen her inne som har erfaring med den? Den koster jo under 2000,- kr. alle andre steder enn i norge :-)...el. noe sånt'ja.

    har du link til noen utenlandske sjapper som selger den til under 2000 spenn?

  2. Yep,den er grei ;)

    Binder du ikke selv så kan jeg lære deg og binde saltvanns fluer på Villmarksmessa.

    Fiskeguiden.no har stand i hall C, C05-40.

    Hei

    Jeg har fri torsdag og fredag når messa går så tenkte å ta en av dagene og rusle rundt. Kommer gjerne innom og får noen tips da jeg får min første fluebinder-pakke i posten til uka fra statene og dermed er sylfersk fluebinder. Har 4 mønstre jeg har kjøpt inn materialer til(saltvannsfluer) men de er alle fiskeimitasjoner/attraktorer så da tenkte jeg å velge ei reke som jeg kan binde opp i forskjellige farger og da er jo denne knall. Regner med at jeg kan kjøpe materialer til reka på standen deres?

  3. hei. fiska holmestrandsfjorden forrige fredag. da lå tempen på 5 grader.

    Både Steilene værstasjon og Drøbak båtforening sine sider er ute av drift så om noen har fler sider med temperaturmåling i indre oslofjord hadde det vært topp:)

  4. Ellers kan jeg anbefale Guideline Lpxe RS, jeg er i ca samme situasjon som deg(vært fluefisker siden i fjor høst) og kjøpte akkurat Guideline stanga nå for noen uker siden selv om det er regnet som en litt rask stang og ikke for nybegynnere. Hadde få problemer med å tilpasse meg denne stanga, og vi er nå blitt gode venner:)

    Har tidligere brukt en Redington Wayfarer.

    Stanga er på halv pris i både #7 og #8 på skittfiske.no

  5. Dra ut tidlig på morgenen og fisk ved skjær i nærheten av badestrendene og på badestrendene, jeg skal kanskje nedover selv i løpet av et par mnd, så jeg har sjekket litt rundt dette.

    var en fyr som hadde vært på Lanzarote nå rundt juletider og de fikk en del havabbor og div andre arter rett utenfor badestranda på morgenen!

    Men det er jo tidlig tidlig som er trikset, før badenymfene kommer :)

  6. Grattis med flott fisk!

    Har slitt litt de siste turene, men da jeg sjelden har fisket på det kaldeste tiden etter SØ anser jeg mye som "testturer". Dette sammen med mye lesing (etter en tur på bibloteket under ørret-bøker seksjonen) har gitt meg noe svar på hvorfor disse turene ikke har gitt noe særlig fisk.

    Lurer derfor om du kan røpe type sted du tok fisken? Jeg skal selvføgelig ikke spørre hvor, men hva slags type bunnforhold/dybdeforhold etc?

    Hadde selv fullklaff med noe bismak på fredag da jeg mistet en flott fisk helt inne ved land grunnet dårlig kroking.Hadde i tillegg to hogg på denne plassen. Uansett gøy å ha kontakt med sprek fisk i kulda, og jeg gravde nesa ned i litteraturen/sjøkart for å finne ut hvorfor. Grunnen var enkel, at det var ei dypvannsrenne(7m.) som stakk innover ei grunne, og akkurat i den renna sto fisken. Fisker med synk1 line og jeg lot lina synke godt før jeg begynte og trekke inn.

    Vet ikke om akkurat dette er forklaringa, men jeg skal nå teste denne plassen fler ganger for å se om det var tilfeldig.

    Kanskje de mer drevne SØ-gutta her inne kan komme med kommentarer?

    Jeg opplever i hvertfall vinterfisket som ganske vanskelig!

  7. Hei

    Har 2 stk Ambassadeur(7000C syncro og 6500C3) som har blitt brukt en del de siste årene uten noe spesielt vedlikehold. Jeg har smurt de innimellom, men har syndet litt på dette med skylling etter bruk i saltvann etc.

    dette har vel ført til at ting går litt tregere enn før.

    I og med at jeg har relativt liten teknisk innsikt tenkte jeg å sjekke om det gikk an å sende disse snellene til "service" for å få strekt de opp.

    Noen som kan hjelpe meg med tips?

    hadde vært artig å fått "shinet" de opp slik at de er klare til neste gangs bruk.

    takk

    Åge

  8. Vet du hvordan fiske var der i høst.Ble det tatt noe særlig,elven sett under ett? :(

    Slik som jeg fikk det fortalt var det et dårlig år pga den høye vannstanden.De som hadde hytta før oss hadde fått en på 8 kg, men annet enn det var det dårlig.

    Du kan jo sende en mail til den lokale j/f foreninga og spørre, de har det nederste valdet og burde ha god peil da de registrerer mye av fangstene.

    Ellers så hadde vi en liten sightseeing tur til Flåmselva, og den var vanvittig fin! Ikke at Aurlandselva er noe dårligere, men naturen er jo helt vanvittig fra Flåm og oppover dalen.

  9. Vi betalte 150 kr døgnet i Aurlandselva i høst, så noen direkte blodpris er det nå ikke.

    Bo hos Jon på Skresanden camping 5 meter fra elva, så kan du sitte og pilse litt og skue utover elva når du har pauser ;)

    Vi hadde dårlig fiskelykke i høst, men det var mest grunnet skikkelig uflaks med været da det var veldig høy vannstand og blåste kuling til tider.

    Uansett et flott sted med gode muligheter for fisk over 5 kg. og det til en overkommelig pris!

  10. Etter en morsom Mjøsatur i mai, som riktignok gikk inn i turtypen "fint tur, lite fisk", var det på tide å prøve igjen. Vi mente vi hadde lært av forrige tur, så nytt stæsj var kjøpt, kart var studert, nettsteder var undersøkt osv. Kort sagt var forventingene til å ta og føle på når en oslogutt og en drammenser kjørte oppover på fredagen.

    Det var rimelig sent når vi kom frem på fredagen, så vi ble fort enige om å vente med å sette ut båten til morgenen etter. En sixpack med dameøl senere lå begge og drømte søtt om stoooore fisk.

    Morgenen var strålende, og båtslippen tørr og fin. Vi kastet i oss noen skiver og satte i gang.

    38185_s.jpg

    Etter en snau time røsket det til i riggstangen. Der lå det en dorgeskje på 15 fot, sånn sirkus 30m bak båten. Min nye Tekota 600LC ga fra seg en deilig lyd, og turens første og største fisk var et faktum.

    38184_s.jpg

    54cm.

    Utrolig deilig start. På forrige tur hadde jeg kun ett napp, mens drammenseren sto for de to ørretene vi fikk, så jeg var rimelig fornøyd.

    For å gjøre en litt lang historie (dorget i cirka 9 timer både lørdag og søndag) kort, så ble turen vellykket. Anders (drammenseren) fikk fisk:

    38186_s.jpg

    Og jeg fikk fisk:

    38188_s.jpg

    Og sånn fortsatte det:

    38187_s.jpg

    Vi fikk totalt 5-6 ørreter. Ikke noen kjemper, så alle bortsett fra en (den på det første bildet) fikk friheten tilbake. Vi mistet en pen fisk på lørdag ettermiddag, men det er som kjent de største som man mister.... Vi stiller sterkt i mai igjen.

    Og så en liten advarsel til sist: Når vi skulle ta opp igjen båten på søndagen var den tørre og fine slippen ikke så tørr lenger. Den var faktisk glasert, skikkelig skøytebane. Heldigvis hadde vi tilgang til spade og grus, for uten det hadde båten ligget i Mjøsa fortsatt. En bøtte med grovsalt og grus i skjønn forening, er en kjekk forsikring å ha i bilen på denne tiden av året.

    Jøss det så da ut som en flott tur! Grattis med fine fisker!

    Sitter og beundrer den fine fiskebåten din, hva koster noe sånt med henger??

  11. Det første seriemesterskapet ble arrangert i 1963. Hvem vant? Brann! Derfor SKA GULLET HEM. Før 1963 var det landsdelserier.

    Du følger ikke med i timen Mr. Ørud.

    Det mener jeg da er feil..nord norske lag var ikke med i 1963, ergo Brann har aldri vært seriemester i Norges land :P

  12. håper ikke dette gjelder de 11 ute på banen? :)

    Må ellers bare gratulere, om enn 1 fattig poeng for tidlig, Brann med seriemesterskapet!

    Gullpilsen gjelder for de på tribunen...pappagutter og rosa hårbånd gjelder for alle :P

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.