Gå til innhold
Fiskersiden

Rudi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    66
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rudi

  1. Takk for tips! Har funnet ut litt siden sist og tror det blir en dag med Hurtigruten gjennom Trollfjorden. Vi drar fra Bodø til røst og så nordover til Å. Drar kanskje med skiene (er det vits i?), skal prøve å få til noen dykk og så besøke Svolværgeiten. Får krysse fingre og håpe været er med oss... eller så blir det nok ikke så mye mer enn flymuseet i Bodø :-)

  2. Kommer 12. april og blir en uke. Har klart å overtale damen til iallefall 1.5 dager med fiske (lenge igjen ennå og målet er å komme opp i minst tre, men det er en bitter og hard kamp [ :D ] ).

    Er det noen som har noen lofoten-tips? Og hvordan man best og billigst kan komme seg ut på sjøen der? Litt usikker på akkurat hvor vi skal reise og hva vi skal se, kanskje noen kan hjelpe med det og? [ :D ]

    Og ja,,, kanskje noen vet åssen å få damen på gli med fisket,,,

  3. En fin på 800 gr og mistet en mindre. Var i Bergen i helgen for å fiske og feste. En tur til Nordåsen (litt mye is) + fana området, en dag i sogn og en dag innover i osterfjorden. Sinnsykt digg å få svingt stangen igjen, men de store i sogn lot vente på seg. Hadde med bellyen den ene dagen. Vet ikke hvorfor jeg ikke har brukt den på SØ fiske før for det var egentlig ganske behagelig fiske, uten frosne tær og baller. Noen som her som bruker bellyen aktivt på SØ fiske?

  4. Husker de hadde noen sykt svære åler i undervannsgruvene i Waitomo på nordøya (var på hulerafting). Fikk bare sett en av de mindre, men guiden fortalte om de store som de hadde navn på. Sikkert ikke så lett å fiske når man må ha med en rafting guide for å dra inn dit. Dunedin er bra for fest om dere har tid. Hils Lauren på Ra- bar. God tur og lykke til..

  5. Da har jeg flyttet til Oslo og bodd her i en måneds tid. Dagen igår begynte med at Hunter tipset meg om røyevarpet i Skogseid, sjekket mailen litt senere og fikk fangstrapport fra en NZ kompis på marlin, king fish og brunørret. Suget etter å fiske begynte virkelig å melde seg (lenge siden sist). Verre ble det på kvelden da en mms pep inn om SØ på nesten 3 kg fra en kompis hjemme i Bergen. Nå må jeg fiske, men er lite kjent og synest det er kjipt å dra alene. Så om det er noen her i Oslo området som har lyst å dra meg med neste gang de skal ut å fiske er det bare å sende en PM. Dette var forøvrig min første kontaktannonse ever [ ;) ]

    Og forresten,, jeg fisker alle typer fisk

  6. [ :D ] For det gjør den ikke :-) Sa kanskje det på eksamen, for det var Eubothirum- livssyklusen A'en røk på [} :) ]. Fisken er sluttvert så er logisk at det ikke er så mange måker med i bildet. Men spredning av Eubothrium salvelini (røyrmakken) fra et isolert vassdrag til et annet kan gjøres viafiskespisende fugl (evnt mennesker)

    Forresten; Bare noen små spørsmål; regner med du er fiskehelsebiolog, akvamedisiner eller veterinær siden det er Dr. Fish. Så,,, Hvor jobber du? I felt eller forskning?

    Jeg tror jeg vil inn i forvaltningen, men får se etter jeg er ferdig med oppgaven min neste jul. Kan være jeg vil andre ting da.

    sitat:Opprinnelig postet av Dr.Fish

    Da håper jeg ikke du svarte at Eubothrium spres vha måker[ :D ]

  7. For det gjør den ikke :-) Sa kanskje det på eksamen, for det var Eubothirum- livssyklusen A'en røk på. Fisken er sluttvert så er logisk at det ikke er så mange måker med i bildet. Men spredning av Eubothrium salvelini (røyrmakken) fra et vassdrag til et annet kan gjøres vi mennesker eller fiskespisende fugl.

    sitat:Opprinnelig postet av Dr.Fish

    Da håper jeg ikke du svarte at Eubothrium spres vha måker[ :D ]

  8. Når det gjelder Anisakis og pseudoterranova er fisken andre mellomvert. I oppdretts- sammenheng vil ikke parasitten nødvendigvis komme i kontakt med sluttverten. Vill- laks har ofte anisakis i seg, så det er viktig å tilbrede fisken riktig da dette gir sykdom hos mennesker (parasitten kan borre seg gjennom tarmvegg hos mennesker og forårsake Anisakiose =farlig). Eubothrium blir spredd via måker som er kystnære. Anisakis har hval som sluttvert, pseudoterranova har sel. Altså vil man finne parasitten hvor det er stor mulighet for å komme i riktig sluttvert (hvor formering skjer). Ikke så lenge siden eksamen i fiskeparasitter nei :-)

  9. Hallo! Ytterst på Sotra, Hellesøy. Du parkerer når du ikke kan kjøre lengre (der med kafeen) og går litt videre. Fin plass der du kan få flere morsomme fagster. Fikk steinbit der tidligere i år og har også tatt litt annen fisk. Under Sotrabroen er det bra for lange. Ellers har jeg noen andre godtips, men det kan vi ta på gangen i 4. etg.

  10. Har vært der og fisket ørret. Noe fjern slekt som bor der. Er sikkert 6/7 år siden nå. Ihvertfall... Heldig for meg at han ene islendingen var en ivrig ørret fisker og drog meg med ut på fiske. Vi fisket litt i vann og hadde en tur til en liten elv. Elven var ikke stor, men med fine loner. Fikk flere fisk. Den største rundt 1.5- 2 kg og den største fisken jeg hadde fått så langt. Gøy.

    I vannet var det mye regnbueørret.

  11. ett tips er å feste/strekke nakken over en treplate når du skal skrape vekk det som måtte sitte fast på skinnet. Har fått nakker slik som deg før, men det endte opp med at jeg heller bare drog av en del fjær og kastet resten. Brukte salt, men stedet jeg hang det til tørking var ikke så tørt og heller ikke så varmt. Ble ikke så bra. Uansett,,, setter pris på å høre hvordan det gikk! Har none haner som driver å går på plenen hos en slektning. Så neste gang han skal ha hanefrikasse så er jeg der for å få nakker :-)

  12. Takker for tips! Sitter og drømmer meg svett i dette øyeblikk,

    men skjønner at det kommer til å koste. Kommer til å reise i begynnelsen av desember og er tilbake i midten av januar.

    Gleder meg som en unge. Ørretstanga skal være med :-)

  13. Da er planleggingen av årets ferietur i gang. Ser ut til at det blir en måneds tid i Kenya og Tanzania. Har surfet litt på nettet for å finne noe info om fisket her. Har hørt om fin ørret i Kenya tidligere og leste og en artikkel om et sinnsykt saltvannsfluefiske i Tanzania ett eller annet sted, en eller annen gang. Finner selvfølglig ikke særlig mye nyttig om dette nå. Er det noen som har noen gode tips og komme med? Håper på å komme meg på Big-Game fiske

    i Tanzania og om mulig brukt fluestanga og.

  14. Ville styrt unna de der automatisk- oppblåsbare. I denne sammenhengen er det bedre med en manuell som blåser seg ut når man trekker. Ved vading er det lett for at den automatiske utløser saken får vann på seg, smuldrer opp og så er vesten full av luft. Har du den under fluevesten da, så er det bye-bye fluevest. Tror der er mulig å gjøre den automatiske om til manuell ved å fjerne denne oppsmuldringstabletten. Jeg fikk tidlig i tenårene en av min mor og fikk ikke lov å fiske uten. Den har jeg hatt med meg i mange år, men i de senere har den funnet veien ned i boden. Dette var en tragisk tankevekker. Får finne den frem. Mor har rett.

  15. sitat:Opprinnelig postet av Breiflabben

    Ganske naivt å tro at det bedrer situasjonen å oppfordre folk til å fiske masse. Om så 100 mann fanger 10 lakser hver, så vil det fortsatt være 49 000 rømte o-laks igjen. Syns det er rart at slikt som dette får lov å skje uten at noen blir stilt til ansvar. Daglig leder Terje Moss beklager hendelsen, og fylkesmannen ser alvorlig på saken. Men får det noen følger?? Akkurat som ledelsen ved en hvilken som helst annen bedrift har ansvaret for at ikke personskader eller miljøutslipp forekommer, og ledelsen risikerer bøter og faktisk fengsel, så burde kanskje det samme gjelde ledere av oppdrettsanlegg. Riskerte de å bli buret inne/bøter, ville de kanskje passet bedre på fisken sin.

    Det vanker ganske heftige bøter for oppdretterene om det har vært brudd på lover som omhandler rømning. Det er ganske omfattende regelverk som om handler dette. Pengene fra bøtene går uansett ikke der de burde gått; Til oppfiske av rømt fisk og kultivering for villfisken. De går nok rett i statskassa.....

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.