Gå til innhold
Fiskersiden

Subbi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    63
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Subbi

  1. Hei,

    jeg bruker vanligvis str. 2/0 når jeg skal fiske med mark. Hvis du benytter doggmark eller feitmark lønner det seg å tre marken over "krokøyet" på markkroken inn på sena da marken ikke sliter seg veldig ut. Jeg bruker sjelden mer enn tre stk. marker på kroken (vanlig marker). Jeg har inntrykk av at hvis det er storlakser i hølen så er smolten fraværende, men det varierer veldig. I kulper lønner det seg å fiske med "slangebly" slik at blyet kan stå rolig og det man trenger å gjøre å er å lea på blyet innimellom. I hardere strøm pleier jeg å bruke "tøybly" for å kunne fiske mest mulig effektivt, da jeg er litt avhengig å kjenne forskjellen på laks som biter og blyet som "dunker" i elvebunnen.

  2. Fangst hittil som er innrapportert på børsen i Stjørdalselva er i for seg litt skremmende selv om forholdene i elva ikke er helt optimale (kaldt vann osv), men jeg tror ikke det som er hovedårsaken. Jeg tror årsaken er at det er rett og slett for lite laks som går opp i elva og fangstene uteblir. Normalt sett skulle det blitt tatt flere laks i elva enn det som er tatt nå hittil. Jeg begynner nesten å lure på hvorfor det ikke blir tatt laks spesielt i sone 3 og 4 da det pleier å være laks i hølene. De første laksene bruker ikke lange tiden på å nå disse stedene selv om den kan være treg mht. kaldt vann. I de siste årene har det vært bra fiske i de 2 første ukene og fangstene har som regel dabbet av skikkelig utover i sesongen. Hvis det viser seg at det blir dårlig med fangst i de neste dagene frem mot st.hans tyder det på at noe er galt.

  3. He..he..nei blir ikke sånn snelle på meg. Den er forbausende lik min fluesnelle som heter A1 Sense når det gjelder design. Til den prisen får man et ganske bra laksevald (sesong).

    Den er nok den dyreste 'ny' snelle på markedet.

    Det vil bli dyere antikk sneller der ute, men disse er selvfølgelig ikke 'ny'.

    Hvorfor spører du egentlig? Skal du kjøpe? hehe

  4. For å bidra med flere laksehistorier i dette emnet har jeg lyst å ta frem en historie. En fiskekamerat av meg opplevde en spesiell fight med en laks i Stjørdalselva på slutten av 70 tallet. Han og en kompis hadde fisket mange dager uten å kjenne noe fisk. Han bestemte seg for å ta sin siste økt før de skulle reise hjem. Elva var veldig stor og gikk over sine bredder. Som de fleste sikkert vet vandrer mange av laksene langs elvekanten. Han slegnte ut sluken sin som vanlig og begynte å sveive. Sluken kom ganske nære land og plutselig sa det bom fast. Han trodde han satt fast i grasstustene. Videre begynte han å rikke til stanga og kjente respons på den andre siden av snøret. Plutselig begynte laksen å sige utover i elva som i en sakte film. Han antok at det tok 10 minutter for laksen å svømme fra elvebredden til midt ute i elva. Det var som å holde på en tømmerstokk. Han stod der og holdt for harde livet og lot kompisen også overta stanga for å kjenne hvor stor den var. Ikke mulig å rikke til den. Plutselig fikk de se laksen bevege seg opp mot vannskorpa akkurat som en ubåt dykker opp og ned. Det var den bredeste ryggen han noen gang hadde sett på en laks. Etter ca 20 minutter kjente han at laksen ristet på hodet og desverre slapp den sluken. Da han tok opp sluken kunne han konstatere at begge krokene i treble kroken var helt rettet ut. Han antok at laksen ikke kunne være mindre enn 25 kg.

    Den historien blir fortalt hver eneste gang vi er på laksefiske når vi blir litt motløse og ikke får fisk. Likevel den historien får meg til å få frysninger :)

  5. Er det ikke bedre å la naturen rydde opp i dette selv enn at vi mennesker skal benytte alu/rotenon metoden? Laksen har en egen evne til å bli motstandsdyktige mot parasitter og sykdommer selv om det tar veldig mange år for å bli "friskmeldt". Jeg tror det er slik at de sterkeste smoltene overlever over lang tid og dermed fører genene videre og dermed bli mer motstandsdyktige. Har hørt rykter om at smolten i Drammenselva begynner å bli resistente mot gyroen. Eneste hjelpen vi kan gjøre (tror jeg) er å bidra aktivt med kultivering for å opprettholde stammen. Kanskje blir Drammenselva resistent mot bakterien om 10-20 årsperiode?

  6. Det ble tatt 13 fisk på dette valdet i år iflg. laksebørsen, de største ruggene i Florholmen. Jeg har selv ikke fisket på Kjeldbergnes, men har sett på valdet et par ganger. Det er noen fine kulper og ganske bra drag i vannet. Det er sånn at jeg har inntrykk av at det er mindre laks i øvre deler av Stjørdalselva i forhold til nedre.

  7. Jeg gikk en tur ved Emma Hjorth her om dagen og oppdaget en død fisk i elva, så fra brua noen hundre meter overfor Franzefoss bruk. Så ut som om fisken veide rundt 1-1,5 kg. Håper det er av naturlige årsaker, men man kan aldri være sikker pga episoden som skjedde for et par årsiden da en bedrift slapp ut gift i elva.

  8. Hvis det skal innføres strenge reguleringer som fører til all hunnfisken skal tilbake i elva samt redskapsbegrensninger neste år må det bli billigere å fiske laks. Jeg går ikke med på å bla opp flere hundre kroner i døgnet for å fiske. Laksen skal spises og ikke lekes med (C&R prinsippet).

  9. Glemmer aldri da min far fortalte om en historie om en monsterørret som hadde gått i garnet i forbindelse med stamfiske. Det var flere år siden dette skjedde. Storørreten dro med seg hele garnet og båten oppover i elva i sakte film. Det er ganske sterk strøm på den strekningen. De mistet fisken desverre, men garnet var helt ødelagt. De kunne se fisken ploge i vannflata da det skjedde. Antatt vekt var ca 15-18 kg.

  10. Hei,

    Jeg ønsker litt informasjon om laksefiske i Sandvikselva som hører til Bærum. Er det noen som vet om nettsider vedr. elva? Jeg prøvde nettadressen www.vb-sportfiskere.no, men ikke noe treff. Adressen står oppgitt på informasjonsskiltene langs elva. Er det forresten laksebørs i elva?

  11. Har dere observert at Gaula kommer med de berømte 10-tonnene ekstra etter sesongslutt.

    Vi har alltid lurt på det, hvor alle disse tonnene kommer fra hvert år :)

    Ut ifra enkel matematikk (ut fra tallene som er oppgitt på børsen) viser det seg nemlig at 10 tonn blir nærmest plukket ut fra "lufta". Riktignok er det endel vald som ikke er oppdatert på børsen.

    Men 10 tonn, det er enormt mye det, når man tenker på alle de tunge valdene som er oppdatert, pluss en horv med andre vald. Spekulerer nesten på at det kimses litt med tallene, for å få enda bedre PR for elva :blush: Ikke snakk om at det tas 10 tonn på enkelte bortgjemte og ukjente småvald !

    Og ofte har jeg sett at også tallene på mitt vald heller ikke stemmer. Jeg har oppført nøyaktig på kg. og antall laks som blir tatt der ut fra fangstbøkene på hver side. Tallene mine er bestandig mindre enn hva som blir offisielt ! Så stol heller ikke på det som blir oppgitt på børsen !

    At C&R blir oppført i tallene er jo forsåvidt greit. Det er jo en fanget laks. Men enn om den biter på flere ganger, kan det da bli litt urealistiske tall ? :D

    Ja, det var det jeg også tenkte på. En som har sluppet ut en laks og biter hos neste mann som velger å avlive laksen. En som velger å slippe ut en 7 kilos fisk og registrert på børsen og neste mann som tar den samme også fører den opp. Ergo da har man 14 kg med engang på børsen :)

  12. I noen av trønderske elvene er det nå innført C&R på all hunnfisk som de fleste sikkert har fått med seg. I noen av laksebørsene står fangstene oppgitt med C&R. Det jeg lurer på om når sesongen er slutt er om fiskene som er sluppet ut igjen blir med også i totalfangsten sammen med de fiskene som har blitt tatt livet av? Jeg er dog litt usikker på om de luker ut C&R fiskene i fangstrapporten ellers så blir totalfangsten litt feil tror jeg. Hva tror dere?

  13. Jeg hadde vært smule skeptisk til dette valdet som opererer med ganske høy pris ut i fra strekket og motfiske som du beskriver. Hadde jeg vært deg så hadde jeg kjøpt kort et annet sted i elva og samtidig besøkt dette valdet og tatt et nærmere øyesyn i år. Ville også tatt en prat med grunneieren face to face. Hvis valdet virker interessant så kan du heller leie dette til neste år da du vet hva du går til. Jeg har hørt utallige historier om skuffede folk som har kjøpt katta i sekken og ikke har fått det de har blitt forspeilet. Ingenting er verre enn å oppleve masse folk som fisker på andre siden og samtidig risikere at valdet er såkalt "running pool" der laksen bare raser igjennom. Tips: Be grunneieren ta bilder av valdet og sender disse på mail til deg. Bilder forteller som sagt mer enn tusen ord.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.