Gå til innhold
Fiskersiden

Frederikdebes

Medlemmer
  • Innholdsteller

    64
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frederikdebes

  1. Hvordan er merket Loop? Noen som kjenner til disse da?

    Sånn prismessig ligger de i Simmsleie, men har ingen erfaring med kvalitet. Må dog si at jeg synes de er utrolig kule å se på hvertfall, spørs bare hvor mye man skal vektlegge det kanskje :)

  2. Takker for svar..

    Det er mao litt som jeg trodde, men samtidig kan man vel si at det hele er veldig varierende og avhengig av ganske mange faktorer til tider.

    Jeg får nok øve på kasting og se å få tatt meg en tur ut og prøvd dette. Virker hvertfall utrolig artig å få fisk på tørt, det må jeg si.

    Får ha det som mål i 2011. Alltid viktig med mål :)

  3. Hvor viktig vil det være å ha rette flua til rett plass?

    Jeg har sett Tørrfluelandet 3 et par ganger nå og der virker det som om de nærmest poengterer dette med at ørreten kanskje ikke er så kresen?!? Jeg vet ikke, så spør bare. Der ender de jo opp med å fange alt som er av ørret på kun god gammal March Brown og en og annen Tørr Jensen.

    Dette er IKKE ment som noe dissing av noen, ser jo at det er litt "heftig" diskutering her om dagen nå, men jeg bare lurer rett og slett. Skal være så ærlig å si at jeg aldri har fått en ørret på tørt(aldri prøvd heller da for jeg forsvare meg selv med :thumbsup:), men har veldig lyst.

    Jeg regner jo med at om det klekker bare masse mygg så nytter det vel ikke å slenge løs med en vårflue kanskje, men synes det var interessant å se hvordan de forenklet det hele. At det faktisk ikke alltid trengte å være så sykt avansert.

  4. Når du sier røff tapering, mener du en line som skyter lett ut da eller? ala dette: http://buy.scientificanglers.com/lines/mastery-fly-lines/mastery-series-striped-bass-slow-sinking.html. Hvis jeg har forstått noe av det :P

    Ja det kan nok godt hende jeg bare innbiller meg ting om at sånn og sånn er så mye bedre. Saken er vel at man gjør seg erfaringer etterhvert som tiden går og man blir mer rutinert og vet hva man vil ha. For min del merker jeg at jeg føler at noen av de større fluene kan bli litt vanskelige å kaste med, blir da spesielt utsatt hvis det blåser litt i tillegg.

    Men dette tror jeg nok kan skyldes at jeg har masse å gå på når det gjelder å bli en bedre fluekaster, derfor står fluekastekurs kanskje høyt på lista over ting jeg skal få gjort etterhvert :dribble: .

    Nye vadebukser og jakke står uansett høyest på lista så får prioritere det. Gleder meg til en bukse som puster. Den jeg har nå blir jo badstu etter å ha gått litt:P

  5. Ja hvordan fisker man egentlig med nymfe. Som dere skjønner snakker dere med en sikkelig Noobie hva gjelder innenlands fiske.

    Det er sikkert flere måter å gjøre det på. Men jeg leste om en teknikk der man satt på noe flytegreier lengre oppe på fortommen så man hele tiden kunne se om fisken tok nymfa. Dette er sikkert en måte å gjøre ting på. Men er det sånn at man også kan dra den inn som man fisker med f.eks en Streamer?

    Tenkte jeg kunne høre litt når det først kom opp litt her.

  6. Tusen takk for utfyllende svar. Det var litt som jeg trodde.

    Det er jo som du sier det at man merker detaljer bedre etterhvert som man blir mer dreven i spillet. Det har jeg faktisk begynt å merke på visse ting selv. Man lærer noe nytt hele tiden og det er morro.

    Det er i hovedsak mest sjøfiske jeg driver med etter HA og SØ. Jeg har sitti i tanker om å knaskje prøve å opparbeide meg to gode stenger nå. En i klasse #8 kanskje som er relativt stiv og rask, som tåler vær og fin og større fluer(kanskje mest aktuelt til HA fiske)

    Så vurderer jeg å kanskje ha en #6 til lettere sjøfiske, dager med mindre vind og til bruk på mindre fluer.

    Nå har jeg en #7 som blir litt midt i mellom. Fungerer igrunn greit det, men den andre tanken slo meg litt. En klasse #7 er jo veldig greit som en allrounder, men kanskje enda lettere å kaste ut de store fluene med en #8 stang.

    Skal jo innrømme at etterhvert som man blir gira så får man jo bare lyst på mer og mer utstyr og :).

    Tror jeg skal prøve å høre med en forretning som har litt peiling på det jeg når jeg skal gå til innkjøp. Er en ikke så langt unna som man kan høre litt med og få lov til å teste litt.

    Skal også se og få rotet meg til å melde meg på noe kastekurs. Tror jeg kan ha endel utbytte av det. Vet man litt hva som kan være lurt å øve på og hvordan.

  7. Jeg har også noen spørsmål iogmed at jeg fortsatt føler meg ganske fersk.

    Titter stadig vekk rundt på utstyr og finner hele tiden ting jeg lurer på. Som f.eks dette med valg av fluesnøre. Jeg bruker bare hele WF snører for det er kun dette jeg kjenner noe til, men hvordan funker dette sånn egentlig hvis det er en kort måte å forklare det på :). Er det så enkelt som at når folk snakker om klump og skyteliner så har de i praksis en fast skyteline med en løkke på slutten som de da kan bytte forskjellige klumper på avhengig av ønsket tapering etc?

    Hvem bruker dette, er det f.eks innenfor en spesiell sjanger av fluefiske? eller rett og slett smaksak?

    Jeg driver også og vurderer å bytte stang. Hvordan er det lurt å angripe denne situasjonen iogmed at det er så sykt mye å velge mellom. Jeg leser om 3/4 aksjon, medium eller kanskje tilogmed superfast :). Dette er jo hvordan stanga oppfører seg i kastet går jeg ut ifra. Om den er myk eller stiv og hvordan den lader snøre?

    Problemet om vi kan si det er jo at jeg ikke har peiling på hva jeg selv har. Jeg har fått rota meg til endel utstyr nå, men vet egentlig ikke hva slags egenskaper noe av det har. Hvordan bør man tenke og vurdere i forhold til dette med aksjon og hvordan funker det egentlig. Jeg tror nok jeg har godt av å gå til en forhandler der de har litt peiling og kan vise og fortelle meg litt. Kanskje tilogmed få prøve noe. Skal ikke kjøpe noe riktig enda, men driver jo å titter endel.

  8. Fått rota meg ut 2 ganger nå med bra hell. 3 stk SØ rundt kiloen og en HA også rundt kiloen. Men merkelig fiske dette ass. Er kjempeliv, med fisk som følger etter, hopper rundt i vannet og tilogmed biter på, men brått stopper det hele og man står og kaster og kaster i timesvis og alt har på en måte bare dødd. Er det bare å pakke sammen å drasse på hjemover :).

    Fiska i Ryggeområdet jeg da. Hatt greit med hell der som regel. Skal prøve igjen nå imorra tidlig, tenkte teste gullholmen på Jeløya. Nordavind og lavvann når jeg skal ut da, men vi får håpe det fortsatt er noen som kanskje vil bite.

    Noen som foresten har gjort seg noen erfaringer rundt dette med vind og flo/fjære? Hører alltid at rundt lavvann og nordavind generelt er Bad News, men det stemmer ikke alltid har jeg hvertfall erfart.

  9. Gratulerer masse med super spennende fangst. Morsomt å se hva som lusker rundt jeløya ;). Er det lov å spørre hva slags flue den tok på

    Ser jo helt drøy ut. Som noe man fanger på Cuba eller Belize ikke i Norge hvor man nå knapt kan få fiska nå med flua pga is i fjorden :huh:

  10. Takker

    Jeg tok den ene på en hvit reke type. Denne for å være nøyaktig: http://www.flue.no/epages/Store.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/Nicco/Products/%22Reke%20Hvit%20Epoxy%22/SubProducts/%22Reke%20Hvit%20Epoxy-0001%22

    Det var denne flua den første fisken jeg viste bilde av tok på og. pluss at jeg mista en fisk på denne flua, så det er tydelig at det er noe som funker.

    den andre tok jeg på en mørkgrå/burgunder aktig streamer: http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=31754 <--- denne

    Prøvde å bytte endel for å se om man kunne bli klok på hva fisken tente på, men ikke alltid lett. Noen biter så det holder, mens andre kan jeg se bare følger etter og "snuser" på agnet. Frustrerende..

  11. Vært ute 2 dager på rad nå (har ferie :)). Igår ble det 1 i land. Mista 2 stk faktisk. Flere som har et lite problem når de hopper så fælt? Stemmer at man skal prøve å slakke snøret litt når de hopper ikke sant? Synes det er litt tricky det der, tar jo helt av for noen av fiskene. Er jo litt heftig samtidig som det er veldig frustrerende å miste de.

    Denne fikk jeg igår: Den fikk livet i behold.

    DSC00030.jpg

    Idag var det optimalt. Endel action å se, mye fart i vannet og endel fiskehopp. En "dum" sel kom og ødela i en liten periode. Da var det helt dødt. Mista 1 idag og pga hopping, men klarte å lande 2 stk. Disse ble desverre eid. Fatter har mast så fælt på å få noe av det jeg fanger så tenkte det var greit å gi litt. Fiskene veide 0,88 og 0,92 kg. Ganske like i størrelse.

    DSC00034.jpg

    Morsomt å fiske nå. Er virkelig fart i fisken. Drømmer om å få en i like god kondisjon som jeg har hatt glede av hittil, bare 2 kg pluss. De må da finnes der ute :). Vært ganske "uheldig" med lavvannet så får prøve med høyvann og så kanskje de store også lurer seg innover.

  12. Noen som har erfaringer med hva som funker best som flue for å ta SØ på høsten. Har så mye rart og føler at det er litt random hva jeg egentlig tar fisken på. Har kanskje endel med hvordan inntrekket er og. Har liksom trua på streamertype fluer jeg nå. ser det er endel småfisk i vannet og dette er vel perfekt byttedyr for SØ

  13. Nei, det er ikke nødvendig å bytte annenhvert år. Om du passer på og dra snøret av snella og legge det i vann, gjerne tilsatt litt grønnsåpe, (grønnsåpe inneholder litt fett) tørke av det og gjerne tilføre litt snørefett en gang i blant kan du ha snøret i flere år.

    Når jeg har vært på fluejakt etter sjøørreten er dette det første jeg gjør når jeg kommer hjem, uansett når på døgnet jeg kommer hjem. Fluesnører er alt for dyre til ikke å vedlikeholde dem.

    Jeg kastet nettopp et snøre. Det var 12 år gammelt. Først nå begynte det og krakkelere og var modent for søpla.

    Renser du faktisk lina di hver gang du har vært ute på tur? Det kaller jeg hvertfall vedlikehold. Jeg pleier å være flink til å skylle alt utstyret mitt rent for saltvann og så har jeg kjøpt sånn scientific angler linedressing. Denne har jeg prøvd å bruke 1 gang hver 6 mnd ca. Kanskje det er for sjelden.

    Flere som nevner det med kasting. Synes dere det er stor forskjell på å kaste med flyt og int? tror det er for lenge siden jeg har testa flyten nå. Kan liksom ikke huske at jeg synes det var så stor forskjell.

    Liner som i hovedsak er flyt men som har et stykke av slutten som er intermediate, heter disse noe spesielt?

  14. Hei. Det stemmer nok at Outbound intermediate synker ganske raskt. Ble selv litt skuffet da jeg forsøkte den første gang. Jeg fisker hovedsaklig i ganske grunne områder (0.5 - 2 m) og har funnet ut at jeg trives best med flyteline kombinert med cirka 15 fot fortom laget utelukkende av fluorkarbon (synker mye raskere enn vanlig monofil).

    Men Outbound intermediate er super når det blåser friskt og du trenger å komme ned i vannet raskt, samt fiske av dypere områder og marbakker. Min konklusjon er at Outbound intermediate er veldig fin å ha i reserve i sekken :-) Det er utrolig kjedelig når det er mye bølger og vind og man står der med kun flyteline :)

    Jeg kommer ikke til å kaste det nei ;). Er greit å ha 2 forskjellige, da har man til forskjellige forhold.

  15. Men da lærte jeg litt :lol:. Er så digg å bare kunne spørre sånn. Jeg har en snelle med int og en med flyt så er ikke noen stor krise å bare velge ut ifra dybden der jeg fisker, men synes det er litt ålreit å høre hva andre mener/synes og. Blir dyrt å kjøpe alle sener i butikken :)

    Jeg bruker nok det jeg har litt til jeg og bare regulerer avhengig av dybden. Hvor lenge vil dere si at en sene holder seg? sikkert ikke noen fasit på det, men er det en f.eks tommelfingerregel på at det kan være lurt å bytte annenhvert år eller lignende?

  16. Heisann!

    Har et lite problem. Startet "karrieren" med SØ fiske med kun flyt sene og ble raskt anbefalt å kjøpe int. og. Dette gjorde jeg og ble anbefalt i butikken Rio Outbond. Dette er litt over et år siden og jeg føler jeg har gitt det en sikkelig sjanse nå. Problemet mitt er da at jeg synes det synker altfor fort. Er det forskjell på int og/eller er alt nogenlunde likt?

    Jeg har lest meg fram til at flere har sagt at de deler meningen min. Flere som har erfaringer med det? Synes det er litt synd for var ikke sånn jeg så det for meg. Jeg kunne egentlig tenkt meg et ganske så saktesynkende intermediate sene. Noen har tips til det evt?

    Fiske er i all hovedsak i sjøen etter SØ. Jeg ville i hovedsak ha en sene som brøt vannhinna så jeg ikke striper når jeg drar inn, men føler at Rio sena synker så fort at jeg må forte meg å dra inn så fort sena har landa. Kan godt hende dette er normalt, men tenkte høre litt med dere før jeg evt gjorde noe.

  17. Takk for det!

    Flott stang ja :). Fikk jeg faktisk gratis av en på forumet her faktisk :D

    Desverre fikk jeg ikke veid den. Jeg hadde med vekt og tenkte tanken. Jeg vurderte også sterkt å slakte den(høres brutalt ut ;)) Fattern blir alltid like sjokka hver gang jeg slepper ut en fisk. Han ble det nå og :).

    Uansett da. Når jeg endelig bestemte meg for at den skulle få livet i behold ble det veldig mye på en gang. Hjertepumpa var i full gang iogmed at fisken blant annet tok 5 reale hopp før den lå trygt i håven. Når jeg fikk den på plass var jeg egentlig bare gira på å ta et bilde og prøve å slippe den ut igjen, så veiingen ble nedprioritert.

    Jeg fikk en tidligere i år som var noe mindre og den veide nesten 700gram. jeg vil tippe at dette kanskje kunne vært noe i nærheten av 8-900 gram, men det blir litt gjetting desverre. Neste gang derimot skal jeg satse på vekt og. Prøve å få med meg alt da :)

  18. Hurra, ble fisk i helga. Lørdags morgen, knall vær og lite vind. Hadde endel fisk etter og noen som nappa veldig forsiktig. Til tider frustrerende og det tok faktisk litt tid før det smalt. Sånt tærer på en :) , men heldigvis ble det jo action da.

    Bare å få en gjør hele turen verdt det, selv stå opp tidlig på lørdag :)

    Skal se om jeg ikke klarer å poste et bilde her, første gang B)

    BTW: Fisken fikk leve

    DSC00029.jpg

  19. Ny tur i morges på Jeløya,et utall ørret på land,alle satt ut igjen,mye farget sø men morro lell".....

    Så det er bra fiske nå om dagen. Vært veldig gira på å ta meg en tur ut en tidlig morgen egentlig. Ikke fått rota meg til det. Når er det lettest å få fisk nå egentlig. Hørt at høstfiske kan være litt "tricky" etter SØ, men den må vel være sulten den fisken som kommer etter å ha gytt :)

    Fiska du ved kjellandsvika eller? tenkte prøve ved Årefjorden snart jeg. hatt endel lykke der før

  20. Ja, var sånn jeg tenkte. Jeg har bare ikke så veldig peil på det selv egentlig selv om jeg fisker endel SØ, men holder meg liksom alltid langt unna 100 m grensa. den regelen gjelder uansett årstid ikke sant? Men er det sånn at man kun skal holde seg unna selve bekken i Oktober eller gjelder det hele året det og? Det er vel sånn at små ørret lever i disse bekkene i starten av livet er det ikke?

    Det høres jo kanskje dumt ut, men jeg må bare spørre liksom. Jeg regner jo egnetlig ikke med at noen står og fisker i små gytebekker egentlig. Er vel sjøørret elver folk stort sett drar til.

  21. Heisann!

    Jeg må bare spørre om noe da jeg ikke er helt sikker på reglene, men sunn fornuft tilsier at dette må være gærent.

    Jeg er medlem av Evje Golfpark i Moss(Rygge). Der får jeg nyhetsbrev hver uke og dette dukket opp nå sist uke. Jeg sender et utdrag fra "gladhistorien" deres. Hva synes dere. Jeg tenkte kanskje si ifra for det virker jo nesten som det blir oppfordret til mer av dette.

    Les dette:

    "SÅ HØSTEN GODE HISTORIE. Forrige uke stod en av våre ivrige medlemmer for en strålende golfhistorie. På hull 4 var han litt uheldig med utslaget - ballen fikk en ekkel bue og havnet i bekken. Han hadde sikkert vært der før og gikk ned for å se om han fant ballen sin – med sandwedgen i handa.

    Bak en stein i bekken stod en flott sjøørret – den er nå død, og servert med tilbehør til et herremåltid. En ørret på over 1,5 kilo – tatt på en sandwedge med grafittskaft (tror det var en Callaway) – det skjer ikke hver dag.

    NB! Ørreten hadde gytt – så reproduksjonen er allerede i gang.

    Kanskje smart å ta en titt i bekken en gang i blant – vi lager jo glimrende gyteområder med golfballene vi slår ut i vannet fra tid til annen."

    Igjen jeg kjenner ikke reglene, men trodde gytebekkene var ganske fredet. Flere som mener jeg burde sende en mail på det?

  22. Jeg vet ikke helt spesifikt enda. men det er visst ikke langt unna skibakken har jeg skjønt.

    Supertakk for tipset, det var veldig informativt og fint. Er det noen spesielle deler av elva hvor det er lett å komme til og som funker bra til fiske. Kompisene mine deler ikke helt den samme gløden for fiske så greit å gjøre det enklest mulig tenkte jeg :wacko:

    Ser at elva går stort sett gjennom hele trysilområdet så bør vel være muligheter ganske mange steder? tenkte høre evt der jeg bestemmer meg for å kjøpe fiskekort om de har noen tips og.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.