Gå til innhold
Fiskersiden

Lakkering av pilker


Dan
 Share

Recommended Posts

Alle sliter med grunning av bly og med å få lakken til å sitte. Det er bare å se på alle pilker og sluker etter noen få fisketurer. Jo herdere bly man bruker ( best er med 12 % antimon + 5 % tinn i legeringen) jo bedre.

Du må også lakkere så rask som mulig etter støping og før blyoksid dannes , noe som faksisk skjer veldig fort. Eventuell sandblåsing eller tromling med fin sand i betongblander , med rødsprittvasking derette og før lakkering hjelper.

Best resultat mot flasing av lakk får man med blandt annet Plasti Dip- bruk helst hvitt farge da denne gir best undergrunn til andre sterke farger. Denne type lakk sitter ikke på blyet, men danner en slags gummibeskyttelse som ikke flaser av med mindre at du skjærern. Grei å bruke på sluker også.

Lykke til med selvlagging.

Hvor får man kjøpt Plasti-dip? [Løst]

Jeg vet at plasti-dip også finnes som spray vil den også kunne benyttes?

Vil spraylakk sitte på plasti-dip?

Takker for anbefalingen angående blylegering :)

Har du noen anbefalinger når det gjelder blyfrie alternativer med såpass lavt smeltepunkt at man kan bruke det samme utstyret som til bly?

Har prøvd meg litt på pulverlakkering og det er glitrende men blir mye jobb på større ting, på små jighoder f.eks ser det ut til å være uovertruffent.

Kan forsåvidt satse på kun bruk av dette men søker alternativer.

For 2-3 uker siden gjorde jeg min første seriøse test av selvlaget sluk og det ble 5 fisker på 5 kast før jeg satte den bort. Vennligst ikke spør om størrelse :lol:

Dan:

Hvordan fungerte grunningen du brukte?

Endret av nanablag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Fin tråd! Sitter selv og leter etter lakk til slikt formål, ikke at jeg har støpt noe enda, men jeg lurer på og prøve meg litt :unsure: morro hobby, spessiellt i kalde vinter måneder:) Ser noen lurer på hvor man får kjøpt forskjellig ting, og det gjør jeg å, men ebay har jo det meste! :) Legger ved noen linker til pulverlakk og denne plasti dip'en :D

Pulverlakk

Plasti Dip

Hvis dere går inn i butikkene til de forskjellige selgerene finner dere flere farger osv:) Søker man på "paint" i kategorien "Fishing" kommer der også opp mange andre merker og typer lakk! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.