Gå til innhold
Fiskersiden

Fjord fiske i Arendal


lasse e
 Share

Recommended Posts

Etter en lang tid med is på innsiden av trommøya blir det spennene og se om noen år om det har blitt noe mer torsk. For jeg har bod her snart i 4 år det første året kunde jeg få bra med torsk og sei rett ut der jeg bor( saltrødkilend ) . Første året drev yrkesfiskerne rett ut for der jeg bor men de har blitt borte. Men det har blitt så mye fritidsfiskere med garn og de stenger jo alt som er, jeg trodde att når man skal fiske i fjordene for fritidsfiskere var at man skule kose seg med en stang og ikke dra 150/200m med garn det er så å si hver dag. Jeg klarer ikke og spise så mye jeg for min del, mat har de i butikken vis de er så sultende. Det må vel være bra om man får 4/5 stykk pr uke for turene i seg selv er jo en opplevelse og avkobling, ikke bare sette båten på full spikker ut og dra garnene og full spikker hjem. Så min mening er forbud mot all garnbruk/line da tror jeg at det blir bra om 4/5 år og kanskje det blir litt til yrkesfiskerne og. For klimaet kan ikke gjøre alt dette på ett par år. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si meg enig! Før fisket jeg mye i tromøysund, da fra land og fikk mye Torsk og Sei, det var heller skjeldent at man kom tomhendt hjem. Nå er det sannelig ikke mye av disse og få lenger, og hvertfall ikke fra land.

Jeg tror ikke fritidsfiskerene med garn har hele skylda, selv om de må ta en god del av den, men de siste åre har det blitt bygd 2 kaianlegg og dette har nok også hatt stor innvirkning på fiskebestanden i.o.m gyteforholdene med stor sannsynlighet ble dårligere.

En annen ting er 0 utslipp i sundet lenger, det var det noe av før. litt utslipp = mer næring og bedre forhold for fisken.

Sitter selv og venter på at isen skal gå, sitter hver dag på jobb å ser ut vinduet å fantaserer om å få svingt stanga :D

Vi får håpe at 4-5 mnd med is har vært bra for fisken og at garnfiskerne ikke har så mye garn i år. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er nok det :blush: men det kommer nok litt ann på hvor du skal fiske?? men det er godvær om dagene her og pluss grader, så den forsvinner nok om ikke alt for lenge ;) utaskjærs er det åpent stort sett da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, suverent! :blush: Har hytte på Vågsnes så jeg har vel fisket mest innaskjærs. Har også fisket en del på utsiden; Øyna, Hove, Spornes osv. Reiser nedover 30.mars så da håper jeg det er mulig å fiske på utsiden i alle fall ;) Vet du hvordan det er i vikene på utsiden? Tenker på Alvekilen, Sandumkilen osv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke fått vært rundt og sjekket, har egentlig ikke så mye tid til det før påska selv...

Jeg var ute på hove og gikk tur her får 2 uker siden, og da hadde det åpnet seg utaskjærs, innover i kilen ved hove camping var det begyndt og åpne seg. Jeg vil tro der er temmelig åpent nå.

Når det gjelder alvekilen og andre plasser har jeg ikke sjekket, men jeg vil jo tro at om det holder seg på pluss siden på gradestokken så må der jo snart åpne seg hvertfall :blush:

Har selv ett lite håp om og få fiska der i påska ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.