Gå til innhold
Fiskersiden

Havfiske fra båt i indre Oslofjord


palkr
 Share

Recommended Posts

Hei folkens, er ny både i forumet her, samt som havfisker i Oslofjorden. Har mange timer med havfiskestanga nordpå (Vestfjorden), men er nå i den lykkelige situasjon at jeg har mulighet til å dra ut med båt her i Oslo og prøve fiskelykken. Har imidlertid ingen anelse om hvor det er bra å fiske. Har hørt at Drøbaksundet skal være bra, men det er jo et langt sund å fiske over for å finne de beste plassene..... :-) Har begrensede muligheter for å ankre, så fiske fra drivende båt er vel det mest aktuelle ved større dybder. Alle tips mottas med takk!

Mvh Pål

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke helt 100%, men mener du ikke er langt unna på 59.39.0762N 10.37.3103Ø. Da ligger du på leir-/mudderbunn. Litt nordover - når du nermer deg 80-meteren ca, har du sandbunn, litt nordvest av dette igjen har du sand-/koralbunn. Det siste rett nord for en grunne på ca 46 meter....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og hopp! Vet akkurat hva du mener. Har jobbet mye med å få "mea" fra gamle fiskere, men det virker som om de har vondt for å huske eksakt hvor de gode plassene var hen :-) Jeg har utelukkende fisket i Folla, ca 6 mil i luftlinje nordøst for Bodø. Har lånt båten til tanta mi, som pga en 4 hesters utenbords har en utrolig begrenset aksjonsradius. Det er utrolig bra fiske i den fjorden, men etter sjøkartet og dømme vil jeg tro at du har omtrent like fantastiske muligheter fra ditt utgangspunkt. Det var forøvrig en veldig interessant artikkel i Alt om Fiske for et par nummer siden, mener den het "søvnløs i saltstraumen". Der var det referert til noen gode fiskeplasser på kartet, hvis du har muligheten til å komme deg dit.

Mvh Pål

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville uansett kanskje vært forsiktig med å i Oslofjorden forvente noe i nærheten av hva du sannsynligvis fikk nordpå.....

Det meste av kvalitetsfisk får man gjerne i de øvre vannlag og det sies at gamle miljøsynder har gjort vannet i dypere vannlag oksygenfritt. Synd og skam selvsagt! Utenfor Drøbaksundet finnes det imidelertid nok fortsatt endel ting å oppdage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Har fisket mye i Drøbaksundet rundt "klokkebøya". Også fått mye fisk. Der er det greit å forholde seg litt til tidevannet. Legger ved link til Meterologisk Institutt sin tidevannstabell. Gå bar inn på Oscarsborg. Tiden mellom 3 timer før og etter flo sjø er det som har funka best for oss.

http://met.no/cgi-bin/vannstand-tabell.cgi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.