Gå til innhold
Fiskersiden

Positive sjøørrett opplevelser i Trondheimsfjorden


Bård
 Share

Recommended Posts

Med bosted Stavanger blir det ikke så alt for mye tid til fiske i Trøndelag, men nå har vi altså hatt en helg ved hytta i ytre Trondheimsfjord.

P.g.a. at båten ikke var kommet på vannet ble det fiske fra fjæra. Har noen godplasser hvor strømmen gjør at det blir litt elvefølelse over det hele, og disse har levert en og annen sjøørret oppgjennom årene.

Denne gangen må jeg si at fisket var over all forventning. I tillegg til en og annen lyr samt jevnt makrell bitt var det rett og slett "noe" som hadde skjedd med sjøørreten. For det første var det en god del fisk og se, og for det andre så bet den med høy frekvens.

Må ha hatt på en 10-15 ørreter i løpet av kanskje 3-4 timers akkumulert fiske. Tatt i betraktning at makrell og lyr også skulle ha sitt så nappet det ganske jevnt og trutt. 3 stk ble med hjem til mat (største var vel 1.5 kg eller deromkring), mens resten ble sluppet tilbake - en del slapp seg selv løs før de rakk å komme på land. Voldsomt hvor den "baler" når den er sommersprek, og med myk stang og 0.25 sene er det ikke så enkelt å få til god kroking...

Mener å ha lest at det ikke stod sprekt til med sjøørretten i fjorden, og ble rett og slett positivt overrasket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, sjøørreten er fredet i de fleste større vassdrag i Trondheimsfjorden. Det ER lite sjøørret, men enkelte forhold kan tyde på en lite oppgang igjen. Uansett er det viktig at de som fisker sjøørret i sjøen (der det ennå er tillatt å fiske) viser måtehold (som deg), ellers blir jo elvefredningen fåfengt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel slik her som mange andre plasser der sjøørret ferdes. Lokalt meget gode bestander, kansje du fisker i nærheten av noen oppvekst "plasser" gode gyteforhold med bekker og småelver osv osv. Tar man hele Tr.fjorden er det vell blinkende blålys! Står meget dålig til med sjøørreten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

There is a noticeable rise in the number of seatrout around the inner parts of the fjord this year. Still not as good as Vestlandet but not uncommon to catch half a dozen half kilo trout in a few hours as well as a few larger ones at certain areas. Last year at the same spots they were few and far between.

Next year could well be another bad year tho, good weather and so many fairweather fishers slinging lures and folk dorging inside the fredningsone here... even right into the mouth of the biggest river.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Vår plass" ligger et godt stykke vekke fra de største elvene - men med en god del mindre elver og bekker gjør at det er nok av lokale gyteplasser. Kort "dyrkings-sone" mellom skog/fjell og sjøen gjør også at det er minimalt med avrenning fra landbruk.

Som andre er inne på: Jeg har ikke opplevd det store bettet de senere årene, derfor kom det som en overraskelse. I tillegg til "tellende" fisk (1/2 kilo og oppover) var det med en del 100-grammere inn - så det tyder på at rekrutteringen går sin gang også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.