Gå til innhold
Fiskersiden

Er fart i de store kveitene om dagen


 Share

Recommended Posts

Forsåvidt linefanget, men det viser at de finnes langs store deler av kysten. Langs Trøndelagskysten og på Nordvestlandet meldes det nå om til dels store mengder småkveite. Om bare ikke stammen overbeskattes kan det se bra ut fremover. Nesten så man ikke tror det selv, at man i vår tid opplever det utrolige at bestanden av en ettertraktet art øker eksplosivt. Blir kanskje kveita fremtidens laks for sportsfiskerne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De blir fort grove i kjøttet også. Beste matfisken er de på opptil 30-40. Men du får aldri en linefisker til å sette tilbake en sånn fisk. De får fortsatt betalt for fisken.

men hvem kjøper og selger dem da? Er den kveita man får kjøpt i butikken? hvis man ser på mattilsynet sine sider sier de

"Svært stor kveite (større enn 120 kg) har et meget høyt innhold av dioksiner og dioksinlignende PCB. Inntaksberegninger viser at det å spise kveite med slike høye nivåer av dioksiner og dioksinlinkende PCB medfører overskridelse av tolerabelt ukentlig inntak (TWI). "

Og når de tester så er det kveite under 35kg, noe de sier viser lave verdier av miljøgifter- så ved å kjøpe kveite i butikken risikerer man å få noe som er altfor full av ulumskheter... sjømat skal liksom være sunn da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.