Gå til innhold
Fiskersiden

Ulovlig hummerfangst


Richard Kolbeinsen
 Share

Recommended Posts

Sjekk denne legg merke til formuleringen av garn type.

http://www.gjengange...-sitt-1.7605902

Syv nye hummerarter på vei inn fjorden? Det var ikke småting.

Og hummergarn ja. Det kan jo like godt være en bevistløs journalist som har skrevet dette, men som vanlig stinker hele saken.

Alle hummere kan i utgangspunktet være amerikansk hummer for et utrent øye, så da bør en nok garnfiske og tråle opp det som er. Har forresten sett mange slike blå hummere, de er ikke så uvanlige som folk vil ha det til.

Det er jo en hunnhummer også, skule vært artig å vist om den hadde rogn under buken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syv nye hummerarter på vei inn fjorden? Det var ikke småting.

Og hummergarn ja. Det kan jo like godt være en bevistløs journalist som har skrevet dette, men som vanlig stinker hele saken.

Antagelig har denne journalisten brukt google og funnet frem til denne. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.334630 Lest igjennom i en fei og skrevet sin egen versjon. Ikke veldig imponert for å si det sånn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antagelig har denne journalisten brukt google og funnet frem til denne. http://www.nrk.no/ny...stfold/1.334630 Lest igjennom i en fei og skrevet sin egen versjon. Ikke veldig imponert for å si det sånn

Angående artikkelen du henviser til, så har jeg sjekket litt og fått følgende melding fra sikre kilder:

De 7 fra Drøbak er vanlig europeisk hummer, altså vår egen. Ca. 2% av eruopeisk hummer har en liten pigg under nesehornet eller rostrum som det også kalles. Akkurat disse 7 ble også DNA testet for å være på den sikre siden. Som sagt er dette Homarus gammarus, den vanlige hummeren som vi fisker på i våre farevann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hummergarn, ja. Kjempegreier det. Har undersøkt litt rundt blå hummer tidligere, da en lignende fangst dukket opp hos oss. Det er snakk om vanlig, europeisk hummer som mangler et fargepigment som de vanligvis skal ha. En av ca 100 000 blir helt blå. Fra gammelt av heter det seg at all blå hummer tilhører kongen. Men fra gammelt av var det jo mye som tilhørte kongen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salige Per Hafslund hadde en sak på blå hummer for mange år siden. De som ble holdt fanget og fikk totalt ensidig kost på fisk ble etter hvert blå, om jeg husker rett..

Hvis du gir en hummer bare akkar å spise, blir den lilla/blå. Da vi holdt på med landbasert hummeroppdrett, hadde vi hummer i alle fargevarianter. Fra svart til hvit, blå, grønn og orange. Mange fargevariasjoner kommer av foret, men vi hadde flere stamhummere som var oppvokst i havet og fanget i i voksen tilstand som var blå som hummeren på bildet eller lilla. Selv om de gikk sammen med de andre svarte stamhummerne og spiste det samme, beholdt de fargen sin.

Så her er det nok både arv og miljø som spiller inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.