Gå til innhold
Fiskersiden

Sportsfiskets år får 3. mill fra Sparebankstiftelsen DNB


 Share

Recommended Posts

NJFF mottok for noen dager siden tilsagn om 3 mill. kr i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til gjennomføring av Sportsfiskets år. – Dette er fantastisk, og innebærer at vi nå kan realisere mange av planene vi har for et år i sportsfiskets tegn, sier NJFFs sportsfiskekonsulent Steinar Paulsen.

Gladmeldinga ble i går publisert på nettsidene til Sparebankstiftelsen DNB:

«Norges Jeger- og Fiskerforbund får 3000000 kroner til arrangørpakker med fiskeutstyr. NJFF har 118.000 medlemmer over hele landet og tar årlig med seg 130.000 barn på fisketur – helt gratis. 2014 og 2015 har forbundet satt som Sportsfiskets år, og målet er å øke aktivitetstilbudet. Det skal derfor gjennomføres aktiviteter i alle landets 429 kommuner, vinter som sommer. Det krever at over 4000 ildsjeler i lokallagene jobber på dugnad. NJFF vil tilby disse lokallagene en arrangørpakke, inneholdende fiskeutstyr, informasjonsmateriell, plakater og premier», heter det i tildelinga.

- Gir store muligheter
- Dette er en fantastisk gave til hele organisasjonen! Jeg ser på dette som ei meget stor anerkjennelse av det arbeidet som vi driver med. Tildelinga gjør at vi kan øke dette ytterligere, og satse enda sterkere på å lage ei storsatsing for sportsfisket i 2014 og 2015, sier Paulsen opprømt.

Han legger til at dette betyr at NJFF-organisasjonen nå får ei mulighet til å realisere mange av de store planene som er lagt for å sette fokus på sportsfiskets betydning, både som fritidssyssel og for folkehelsa. Sammen med NJFFs fylkeslag og lokalforeninger skal dette bli et år som folk skal legge merke til

NJFFs sportsfiskekonsulent Steinar Paulsen og generalsekretær Espen Søilen feirer tildelinga fra Sparebankstiftelsen DNB.

- En anerkjennelse til hele NJFF-organisasjonen
NJFFs leder Runar Rugtvedt legger ikke skjul på at dette er et kjærkomment tilsagn for å løfte fram sportsfisket:

- Det var ei fantastisk hyggelig og god nyhet fra Sparebankstiftelsen DNB. Tildelingen av årets nasjonale gave på hele 3 millioner kroner er ei stor anerkjennelse og tillitserklæring til hele vår organisasjon for det arbeidet vi driver for å hjelpe alle generasjoner ut til aktiv bruk av vår natur. Midlene vil gi sentralleddet, fylkeslagene og lokalforeningene store muligheter til å realisere stor aktivitet og profilering av sportsfiske i sin fulle bredde, sier Rugtvedt.

Han gir all honnør til NJFF-administrasjonen som har sendt inn en grundig søknad med planer og mål for Sportsfiskets år i 2014.

Viktig friluftstilbud
1,7 millioner nordmenn over 15 år drar på fisketur hvert år. I gjennomsnitt fisker de fem dager i året. NJFF ønsker at flere skal fiske - og oftere! I Sportsfiskets År – 2014 skal vi legge til rette for at alle kan bli med på fisketur, der du bor. Kunnskap om fisken, tips om de beste fiskeplassene, opplæring i alt innen fiske - det skal vi by på!

Sportsfisket gjør deg rikere: Som sportsfisker blir du et friluftslivsmenneske. Det gir en stor helsegevinst, og gode naturopplevelser beriker sinnet og styrker din mentale helse. Sportsfiske kan enkelt tilpasses alle nivåer av mestring, på tvers av generasjoner, kjønn og kulturell bakgrunn.

Sportsfiskets år
NJFFs ambisiøse mål gjennom Sportsfiskets År er å få 200.000 nye sportsfiskere. Vi stiller med tusenvis av frivillige fra 580 lokale jeger- og fiskeforeninger. I løpet av året tilbyr vi både Fiskesommer- og Fiskevinterarrangement spesielt tilrettelagt for de yngste på over 200 steder. Vi skal tilby grunnkurs i sportsfiske for hele familien, actionfylte fiskecamper for ungdom, storbyfiske særlig retta mot skoleklasser og etniske minoritetsgrupper.

Videre skal vi bistå med tilrettelegging for enklere fiskemuligheter i nærmiljøet, og kurs i praktiske fiskestells- og naturverntiltak lokalt. Det blir også lokale fiskekonkurranser, fiskefestivaler og anna som et tilbud til den etablerte sportsfiskeren. Kort sagt – det skal koke av aktiviteter i Sportsfiskets År 2014!

The post Sportsfiskets år får 3. mill fra Sparebankstiftelsen DNB appeared first on HOOKED.no.



Denne artikkelen er autopostet med RSS - Vis hele artikkelen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gladnyhet som bare rakkern:) Vi i NJFF Østfold er i full gang med å planlegge diverse fisketiltak i 2014 og 2015 og det som måtte dryppe på oss av disse midlene er vi hjertelig glade for:)

Plass er det nok av i Norge, så fremt folk flest lærer seg å utnytte det mangfoldet av fiskemuligheter vi har både i salt- og ferskvann, og vi klarer å formidle hvordan vi skal ta vare på bestandene våre. Jeg tror på at den som bruker naturen, blir glad i naturen og fortsatt vil ta vare på den!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.