Gå til innhold
Fiskersiden

Sjøørretfiske i Trondheimsområdet


Jostein92
 Share

Recommended Posts

Skummel tråd :-) Men tror jeg bevilger meg noen ord også. Nå sier Jostein92 at han slipper uti alt av s-ø. Og det er jo bra da. Uten å komme så mye mere inn på personlig krangling som denne tråden bærer preg av :-) Mye følelser i fiske gitt. Når det gjelder s-ø generelt (hvis man skulle få på en) så synes jeg ærlig talt at denne fisken absolutt ikke er noe særlig til matfisk egentlig heller. For de som evt. skulle la seg friste til å ta med seg hjem. Har sjøl for noen år siden tatt med noen få ørreter hjem til middag, når bestanden var akseptabel. Men vil ikke skryte av smaken akkurat, jamført med knallrød fjellørret for å sammeligne med den. Som har spist seg fet på små krepsdyr o.l. Sjøørreten smaker stort sett av sild har jeg erfart, særlig de som tas i april/mai i vår landsdel. Føden i brakkvann og områder rundt består i starten stort sett av tobis eller småfisk som tyter ut av kjeften på sjøørreten når den tas. Nei da er det atskillig bedre med et durabelt torskemåltid får man si. Eller annen hvitfisk fra fjorden. Så min konklusjon er: Sjøørret som sportsfisk er helt spesiell, den er utrolig moro å ha på kroken. Men til middag, NOT ! Som mat er den oppskrytt synes jeg. Og det er jo lov å fiske s-ø etter 1. mai da, så det er jo egentlig greit så lenge man respekterer den lave bestanden vi har i Tr.heimsfjorden. Noe som er udiskutabelt. Det er på langt nær så mye s-ø her som det var for flere år tilbake.

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg selv har erfart fra ett 30talls årlige sjøørretturer, rapporter fra fiskekamerater og deres fiskekamerater gjennom snaut 20 år som innflytter forteller en ganske klar historie om en markant nedadgående kurve for observasjon og fangst av sjøørret i fjorden. Siste 6-7 år har vært spesielt ille.

Har også fått inntrykk av at fangststatistikkene fra elvene i fjorden i stor grad bekrefter dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi registrerte litt mer sjøørret i elva i fjor og litt mer gytefisk i bekkene, men det er mye å gå på i forhold til tidligere tider. I mange bekker er det bare ett, maks to par, og i øvre deler av elva er det nesten ikke en eneste ørret. Håper og tror bestanden er på opptur, men det viser i så fall bare at fredning virker.

Og til dere som "rydder" i sjøørretbekker. Greit i gjøre det i august/september før den vandrer opp, men ellers så kan det egentlig være så "rotete" som mulig. For fisken er skjul like viktig som mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Fished a little in stjørdal last night, hoping for mackerel... mate hooked a fairly decent condition trout, not huge but pretty fat. poor bugger had at least 20 lice on it tho, more than I could be bothered picking off it before it was released. I saw far more than previous years as well, hopping around and swimming by close in.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Would be very nice if we all could share our lice observations by entering them through this mobile phone app...

Read the article, have to choose a special map in the app in order to place the observation.

http://www.nrk.no/nordland/ny-lakselus-app-1.11821316

Android App:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.esri.android.client

Iphone App:

https://itunes.apple.com/us/app/arcgis/id379687930?mt=8

Winphone App:

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/arcgis/7cb003be-990a-e011-9264-00237de2db9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.