Gå til innhold
Fiskersiden

Kveitespyd


FiskeKnuten
 Share

Recommended Posts

Tenker du på et rent fangstredskap eller landingsredskap? Regner med det siste, som selges i Statene som harpoon.Det finnes løse darts å få kjøpt, f. eks her: http://www.blueoceantackle.com/harpoons.htm

http://www.e-tackle.com/poon.htm

http://www.captharry.com/fishacces-harpoon-dart.html

http://www.meltontackle.com/shopping/produ...roduct_id=11200

Ellers kan det nevnes at en kveitefisker jeg kjenner til foretrekke å håve kveita. Største hittil var 140 kilo, så det er ikke noen Bård&Lars-håv han bruker. Klepp er uansett kanskje det minst egnede (med selvsagt overlegent mest brukte) til kveita. Ellers kan du jo vurdere å lage en flying gaff med utgangspunkt i en Mustad reklamekrok. Men det skulle være en grei sak å kjøpe løse darts evt. riggede, og så lage et skaft sjøl. Det er snakk om relativt store og tunge greier (3 meter lange og flere kilo tunge skaft), men et greit metallrør (ikke aluminium) skulle vel være greit å ordne, samt bøye og tau. Husk sikkerhetsline også til skaftet. Selve innfestingen mellom skaft og dart burde være grei biff.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er (selvfølgelig [8D]) landingsredskap jeg tenkte på. Trenger noe annet en klepp. Har en laksehåv som kanskje tar fisk opp til 20-30kg, men det blir for snaut.

Regner nesten med at det blir noen bordplater i sommer. Har kleppet en del småkveite. Den største var 24kg, i en 14 fots båt og det var på grensen av det som går eller er forsvarlig. Det går vesentlig større der vi fisker...

Takk for tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Her er den tryggeste måten å fange kveita på. Denne kveita var 90 kg men kan ta fisk på 200 kg i den. Dersom du bruker klepp er det stor sannsynlighet for at fisken slår seg av. Den har ofte mer krefter igjen og disse bruker den når kleppen går inn i den. Håven derimot bryr hun seg mindre om når denne rolig blir trekt over henne. Når hun skjønner at hun er fanget går hun berserk men da er det for sent. Hun kommer seg ikke ut. Ikke glem at håven må være lang da fisken oftest henger med hodet opp og sporen ned når hun er trøtt. Tre alltid fra sporen og oppover mot hodet. Tro meg. Jeg har prøvd alt og tatt 300 kveiter.

[/img]http://www.fotoknudsen.no/archive20/2807200514282141Etg5cfpKa568Bhlh3941/web/28072005142821P175FxiVv5SM.jpg?25

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.