knna Skrevet August 30, 2005 Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Spør kanskje dumt, men jeg vet sannelig ikke bedre jeg da... Til første spm. Den over er veldig ulik den under 1,150 / 1,220 Her er det sikkert mange som kan svare meg her... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jøran Nilsen Skrevet August 30, 2005 Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Dette er regnbueørret Det du har fått er bekkørret. Ørreten går opp i bekker å gyter om høsten. Den blir rød i kjøttet av små krepsdyr den spiser. ***Limte inn innholdet i posten under, dobbeltposting fjernet. -SMS*** Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
knna Skrevet August 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Så begge to er bekkørret til tross for at de er så ulike... hmmm Oppvekstvilkår, næring og bunnvegitasjon da kanskje? Greit nok! Men På Hardangervidda så pratet jeg med en kar, han sa; Jøss har den slipt seg så langt ned. Slipper den seg etter gytingen da eller? De vi fikk var fulle av rogn. Altså på vei opp da?!!!? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 30, 2005 Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Letteste skilletegn er å se etter prikker på finnene. Regnbueørreten har masse sorte prikker på halefinne og ryggfinne, dette har ikke ørreten. Regnbue som fiskes i ferskvann har alltid et rødt bånd (se bilde over) langsmed kroppen dette har ikke ørret. Sjøgående regnbue kan mangle dette båndet, men vil fortsatt ha prikkene på finnene. Ellers så stemmer vel det som står over. Fargen på kjøttet er ikke avgjørende for smaken, likevel kan en ofte oppleve at fisk med hvit smak kan ha en dårligere smak enn den med rødt, men dette skyldes ofte fra hvordan type vann fisken er fanget. Ørreten vil fra et vann alltid søke seg opp i elvene for å gyte. Det at den kan "slippe seg ned" er ikke nødvendigvis i regi av gyting, men noe som foregår daglig. Ørret som annen fisk er i konstant bevegelse og vil flytte seg både opp og ned i en elvestrekning (noen er mer stedbundenen enn andre). Fargen på ørret (bekk, fjell, innsjø eller sjø) varier utrolig mye. Fra bleke fisker uten farge og tegninger til fisk i alle regnbuens farger. Det er helt umulig ut i fra farge å si om det er det ene eller andre. Generelt er sjø- og innsjøørret blanke i fargen med sorte prikker. Bekkeørret er som regel brun/lysebrun med mørke og røde prikker, mens fjellørreten kan ha alle fargevarianter. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
knna Skrevet August 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Så to ørreter i samme kulp i samme elv, en rød og en hvit, bør smake det samme...? Er det forskjell i smaken på Regnbue og bekkørret da? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
westside Skrevet August 30, 2005 Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Bra info Avkroken [ ] Da vet jeg det også [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jøran Nilsen Skrevet August 30, 2005 Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 sitat:Opprinnelig postet av westside Bra info Avkroken [ ] Da vet jeg det også [ ] Ja jeg lærte noe nytt der jeg også[ ][ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
knna Skrevet August 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 30, 2005 Tusen takk for matnyttige svar... (Så var det vel et par til som lærte noe i dag da...) Min filosofi er: Heller dum i noen sekunder, enn uviten hele livet... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rudi Skrevet August 31, 2005 Rapporter Share Skrevet August 31, 2005 Stoffet som utgjør rødfargen bedrer holdbarheten til kjøttet ved at fettet ikke harskner så lett. Det motvirker altså dårlig smak ved lengre oppbevaring. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.