Gå til innhold
Fiskersiden

ØRRET - Noen spørsmål


 Share

Recommended Posts

Så begge to er bekkørret til tross for at de er så ulike... hmmm Oppvekstvilkår, næring og bunnvegitasjon da kanskje? Greit nok!

Men På Hardangervidda så pratet jeg med en kar, han sa; Jøss har den slipt seg så langt ned. Slipper den seg etter gytingen da eller? De vi fikk var fulle av rogn. Altså på vei opp da?!!!?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Letteste skilletegn er å se etter prikker på finnene. Regnbueørreten har masse sorte prikker på halefinne og ryggfinne, dette har ikke ørreten. Regnbue som fiskes i ferskvann har alltid et rødt bånd (se bilde over) langsmed kroppen dette har ikke ørret. Sjøgående regnbue kan mangle dette båndet, men vil fortsatt ha prikkene på finnene.

Ellers så stemmer vel det som står over.

Fargen på kjøttet er ikke avgjørende for smaken, likevel kan en ofte oppleve at fisk med hvit smak kan ha en dårligere smak enn den med rødt, men dette skyldes ofte fra hvordan type vann fisken er fanget.

Ørreten vil fra et vann alltid søke seg opp i elvene for å gyte. Det at den kan "slippe seg ned" er ikke nødvendigvis i regi av gyting, men noe som foregår daglig. Ørret som annen fisk er i konstant bevegelse og vil flytte seg både opp og ned i en elvestrekning (noen er mer stedbundenen enn andre).

Fargen på ørret (bekk, fjell, innsjø eller sjø) varier utrolig mye. Fra bleke fisker uten farge og tegninger til fisk i alle regnbuens farger. Det er helt umulig ut i fra farge å si om det er det ene eller andre.

Generelt er sjø- og innsjøørret blanke i fargen med sorte prikker. Bekkeørret er som regel brun/lysebrun med mørke og røde prikker, mens fjellørreten kan ha alle fargevarianter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.