Gå til innhold
Fiskersiden

fiske gjedde med spinner og wobbler


ørret_anonym
 Share

Recommended Posts

Noen som har prøvd gjeddefiske med spinner ? kikket på vibrax spinnere i størrelse 4 i 10 gram , men er disse for små?

fant også disse gjeddespinnerne fra savage gear.... tenker på disse to:

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Spinnere/Savage-DP-Spinner/Savage-DP-Spinner-25g---Red-Silver-Flash-5-133765-p0000065134

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Spinnere/Savage-DP-Spinner/Savage-DP-Spinner---Yellow-Silver-Holo-Savage-Gear-128150-p0000059513

lurer også på hva av wobbler dere bruker til gjeddefiske ? jeg bruker for det meste abu hi-lo rød/hvit leddet , og tomic :)

takker for svar !! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

de spinnerne der funker bra. hvis du sveiver de rask inn blir huggene spektakulære. men noen ganger tar ikke gjedda så raske innsveiva baits, f.eks i kaldt vann.

de wobblerne du nevner duger absolutt. hi-lo er en klassiker og tomic er også en veldig god gjeddewobbler. tomic multi i større størrelser har jeg tatt bra med gjedde på. disse kan du faktisk fiske som overflatewobbler også. dvs sveive de inn sakte i overflata. har tatt min største overflate-gjedde på den.

det er enorme mengder med gjeddewobblere på markedet og mange av de er veldig bra. det gjelder å finne sine favoritter og prøve å begrense seg til dem. jeg har ikke klart å begrense meg og har derfor et halvt tonn liggende:).

jeg tror de kan lønne seg å dele inn wobblerne(og andre baits) inn i grupper etter bevegelse, form og hvilken fart de går best i. etterhvert kan man da begrense antallet baits i samlingen og slippe å drasse med med seg for mye på tur.

jeg skriver dette mest som en advarsel siden du tydeligvis ikke er havna i wobbler-avhengigheten enda.

her er noen forslag på wobblere som jeg har testa og fått fisk på:

savagegear 4play liplure http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Wobblere/Savage-Gear/Savage-4Play-Liplure

disse funker både i varmt og kaldt vann fordi de går bra både ved sakte og rask innsveiving. anbefaler å gjøre noe noe spinnstopp(stoppe å sveive) innimellom for å utnytte "henget". hugget kommet ofte akkurat når man starter igjen. 13 og 19cm er mest aktuelt til gjedda.

westin platypus http://www.gero.no/kategorier/westin/westin-platypus.aspx

denne wobbleren er meget bra i kjøligere vann og til sakte innsveiving. den har en nydelig vuggende gange som har vist seg å trigge større gjedder til angrep. fås i 16 og 19cm. 19cm versjonen er rimelig tung, så kanskje 16cm/54gr-versjonen er mest aktuell.

westin swim er vel egentlig et jerkbait, men funker like bra å bare sveive inn med spinnstopp. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Wobblere/Westin-Jette-Swim også kaster den utrolig langt.

får du tak i rapala super shad rap(som noen nevnte i annen tråd) så har du en veldig bra gjeddewobbler. utallige gjedder er tatt på den. kan også fiske i overflata med suksess, slik som tomic multi.

zalt er en annen klassiker. denne var mye av inspirasjonen bak westins platypus, tror jeg. zalt er kanskje litt vanskelig å få tak i, men verdt et forsøk.

westins jette er en knallbra dorgewobbler med herlig vuggende gange(som på platypus). går an å kaste med også. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Wobblere/Westin-Jatte

strike pro giant ligner mye på westin jette. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Wobblere/Strike-Pro/Strike-Pro-Giant

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.