Jump to content
Fiskersiden

puderhunden

Members
 • Posts

  1819
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

puderhunden last won the day on November 26 2019

puderhunden had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/fiskeguideBK/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Frebergsvik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

puderhunden's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

65

Reputation

3

Community Answers

 1. Hei. Ville kikka litt på plasser lenger ut i fjorden også. Har fiska en del på plasser utafor Svelvikstrømmen. Det er det tett mellom gode plasser på begge sider av fjorden og store muligheter for å få en ørret eller to. Men nå på vinteren er innafor størmmen absolutt bra. Råder deg til å sette ut tynn fisk, som det kan være en del på tida. Ha med tang så går det som oftest lett.
 2. Det er ikke så mange steder jeg har sett de til salgs faktisk. Eneste butikken jeg kommer på akkurat nå er faktisk butikken på Nord-Herøy på Herøyholmen utafor Sandnesjøen i Nordland. Forøvrig en veldig bra butikk som har alt man trenger.
 3. Vil tro glidebaits (og andre gruntgående baits) funker til lyrfiske ved skvalpeskjær, grunner(med topper på 7-20m) og odder som skråner sånn passe(+- 45grader) nedover i vannet. Ville prøvd de dagene hvor timene før flo og svakt lys(kl.22 til 02) inntreffer samtidig. I det svakere lyset vil lyren ofte jakte høyere i vannet enn i dagslys.
 4. Et tips er å prøve med såkalte kystwobblere. De brukes jo mest på kysten etter sjøørret og vil funke veldig bra til ferskvannsørret også. Det fine med kystwobblere i din situasjon er at de har en del innebygd flytemateriale i tillegg til blyvekt og de er designet for å fiske på langgrunne steder. De kaster nesten like langt som sildesluker, men synker ganske sakte. En kystwobbler som jeg har sansen for er Westin Salty. den kaster godt , synker ganske så sakte og fanger ørret. https://www.youtube.com/watch?v=fvuk1Vp0kgE Et alternativ er Westins Seatrout: https://www.youtube.com/watch?v=wgQJnTWtPGU Et tredje bra alternativ er Gladsax wobbleren. Denne finnes i størrelser fra 7 til 27gr og et tonn med farger. Den fanger ørret i mengder. https://www.google.no/search?q=gladsax+wobbler&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwj7mejQ1tXaAhVJhywKHbCEATsQ_AUICigB&biw=1536&bih=759&dpr=1.25#imgrc=URboVE4gL6rZyM:
 5. Velkommen til forumet! Jeg har ikke mye erfaring med disse stengene, men har lånt en speedmaster noe av en kompis. Speedmastern virker veldig bra, spenstig og fint. kaster som en drøm. Er vel 9fot opptil 12gr jeg har prøvd, tror jeg. Men det beste rådet er vel å dra i en butikk som har stengene og kjenne på dem fysisk.
 6. Glassvar. Svær kjeft er typisk for varene. Varene er venstrevendte, dvs det venstre øyet vandrer over mot det høyre når yngelen søker bunn etter fasen hvor den svømmer som andre fisk.
 7. Dette er et veldig bra forslag! Kunne ønske at informasjon om minstemål i sjøen hadde blitt bedre spredd ut blant sportsfiskere. Jeg møter altfor mange fiskere enten med fangst under minstemål eller som prater om fangst under minstemål. Dette er både norske og gjestearbeidere.
 8. en billigere variant enn elmotor er jo driftanker. fungere ihvertfall ofte. en ikeapose i et tau er vel noe av det billigste man kan få til.
 9. I would think that at least at part of the pikepopulation is living pelagic in your lake. So I would set the bait at 2-4m of depht, no matter how deep it is to the bottom of the lake. The pelagic pike almost everytime attcks from underneath. Settiing the bait just under the ice also works well i more shallow and muddy lakes. For the same reason as obove.
 10. Jeg hadde kjørt med shadjigg eller SG sandeel i vekter oppimot 150gr etter lyren. slepp til bunn oppå eller i kanten av grunna. sveiv opp i halvkjapt tempo. Grønt og hvitt har jeg fått mye på. For større torsk, fisk med shadjigg rolig nede i kanten av grunna. Torsken tar de fleste farger.
 11. grunna på 34m mellom Ryvingen og Torsteinsneset så ut spennende ut. burde være strøm der og det er kort vei til djupere vann.
 12. hørtes jo ikke altfor lovende ut. Selv om de hvittingene du nevner sikkert er giganter i forhold de jeg har fått her sør i år... Er det grunna på 12m på linken du mener hvor isen ligger? https://kart.gulesider.no/m/Uwso6
 13. Hvordan ligger det an med isen nå? Skal kanskje oppover til neste uke og da hadde vært moro med en tur på sjøisen et sted hvor fisken blir mer en en kilo. (hatt tre veldig dølle turer på Sandebukta i år)
 14. Var forbi og sjekka på søndag. da var det folk utpå både ved hauken og i bogenbukta. isen så veldig glatt ut. var ikke utpå å sjekka, så andre for fortelle om tykkelsen. mye av isen så ganske ny ut.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.