puderhunden

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 810
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

puderhunden last won the day on November 11 2015

puderhunden had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

61 Excellent

Om puderhunden

 • Rang
  Seniorbruker

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/fiskeguideBK/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Frebergsvik
 1. Vurdering fiskested- kart

  Jeg hadde kjørt med shadjigg eller SG sandeel i vekter oppimot 150gr etter lyren. slepp til bunn oppå eller i kanten av grunna. sveiv opp i halvkjapt tempo. Grønt og hvitt har jeg fått mye på. For større torsk, fisk med shadjigg rolig nede i kanten av grunna. Torsken tar de fleste farger.
 2. Vurdering fiskested- kart

  grunna på 34m mellom Ryvingen og Torsteinsneset så ut spennende ut. burde være strøm der og det er kort vei til djupere vann.
 3. Is i Værrabotn

  hørtes jo ikke altfor lovende ut. Selv om de hvittingene du nevner sikkert er giganter i forhold de jeg har fått her sør i år... Er det grunna på 12m på linken du mener hvor isen ligger? https://kart.gulesider.no/m/Uwso6
 4. se der ja:) blei litt mat det:)
 5. Is i Værrabotn

  Hvordan ligger det an med isen nå? Skal kanskje oppover til neste uke og da hadde vært moro med en tur på sjøisen et sted hvor fisken blir mer en en kilo. (hatt tre veldig dølle turer på Sandebukta i år)
 6. Sandebukta Is forhold 08.01.18

  Var forbi og sjekka på søndag. da var det folk utpå både ved hauken og i bogenbukta. isen så veldig glatt ut. var ikke utpå å sjekka, så andre for fortelle om tykkelsen. mye av isen så ganske ny ut.
 7. Hvilken flyndre

  sandflyndre ja. du ser det på den markert bøyen på sidelinja over brystfinna. forresten så er fargen på flyndra ikke den beste måten se forskjell på flyndreartene. sandflyndre, skrubbe og rødspette kan ha mange ulike brunfarger og alle artene kan ha brune og røde prikker. korte huskeregler som jeg bruker sjøl: sandflyndre: bøyd sidelinje over brystfinna. glatt skinn. skrubbe: ru skinn på både oversida og hvitsida. rødspette: beinknuter på hodet over øynene og ru langs sidelinja.
 8. Sandebukta Is forhold 08.01.18

  Var utpå isen igår. Iskanten er en god del lenger inn (150-200m) enn før blåseværet. Men isen var trygg og fin. 15-20cm med stålis underst og fryst overvann (10-15cm)over. Jeg var vel utpå i 4-5timer og fikk en del fisk. Men det gikk i småhvitting, største var vel 300gr, en 600gr torsk og en mini hyse. Rett og slett labre greier.
 9. Sandebukta Is forhold 08.01.18

  Ja, det var fine isforhold i helga. Ca 20cm med fin is ganske langt ut. Men det blir spennende å se hva vind og snøværet gjør med isen. Fangstmessig så var det vel ingen høydare for min del på søndagens tur. 6 hvittinger, en makrell og en øyepål. Det mest spennende var at den ene hvittingen hadde veldig ferske kutt/bitemerker etter større fisk. Merkene ligna på slike gjedda lager i agnfisken, så da er det vel mest sannsynlig med lange eller lysing som synder. Må nok ha en hel hvitting hengende litt over bunn neste tur:)
 10. Bunnmeite i sjøen.

  Velkommen inn på forumet! Det første tipset er å søke på forumet. Emnet flyndrefiske er nok tatt opp en del ganger. Med tanke på fiskeplasser så gjelder det å finne steder med sand og grusbunn. Gjerne med strøm også. En enkel metode for å teste ut hvilke bunnforhold det er på en plass er å fiske av plassen med jigg. Legge kastene i vifteform og dunke jiggen i bunnen innover. Da vil du kjenne(ihvertfall med braid på snella) hvilke bunnforhold det er og selvfølgelig merke om du setter jiggen ofte. Et enkelt takkel å begynne med er paternoster med slep. Virvel - 30cm med 0.35-0.40mm - otervirvel med en kort fortom 15cm med krok - 30cm med 0.35-40mm - hempe - silde/skjesluk - kort fortom(slep) - krok Jeg pleier å kjøre med kroker med vidt gap(eks owner mosqiuto) på opphengern og slepkroken. Eventuelt langskafta krok på slepet. Agn takkelet med reke og lange makrellstrimler. Kast ut, la synke til bunn. La det ligge i opptil 2-3 minutter før du sveiver det inn et par meter. Ny pause. Fortsett sånn helt inn. Får du fisk er det lurt å kaste i samme retning. Flyndrene ligger ofte litt samlet på de beste matplassene. Detta var tips for landfiske, men båtfiske er ikke veldig annerledes. Bruk samme takkel, tilpass søkkevekta etter dybde, strøm og driftfart. Og forvent masse bifangst.
 11. tolgafallene

  detta er jo krise! for endelig håpe at regjeringen blir kasta før detta dritet settes i sving:(
 12. Antall arter 2017

  1. hvitting 2. hysa
 13. Gjedde sluker?

  helt enig at de bitsa du nevner er effektive sander olsen. men jeg tror det kan være dumt avskrive skjesluker helt til gjeddefiske. ved noen tilfeller kan skjesluker være vel så effektive som alt annet kunstig agn. mange skjesluker imiterer skada småfisk ekstremt bra, for eksempel atom og storauren. den noe uregelmessige gangen til disse slukene kan være det som skal til for å lure både store og små gjedder. men jeg tror nok at det meste av tida er skjesluker mest effektive til mindre gjedder, fordi små gjedder er mindre kritiske på hva de hugger på enn større eldre individer. men jeg har ihvertfall alltid med en eller to skjesluker i kassa for å ha noe helt annerledes enn de andre baitsa å tilby i kinkige situasjoner.
 14. Sjøørret i Vestfold

  var en kort tur i snekkestad i går. mye issnerk gjorde spinnfiske vanskelig.
 15. personlig synes jeg du ikke skal prøve det. kan ikke være særlig moro for gjedda, andre fisker eller fiskespisende fugler å svelge en stor klump med isopor. tenkt på det? før blei isopor putta inni agnfisken for å poppe opp (dvs få agnfisken til å sveve over bunn) under bunnmeite etter gjedde. det har alle gått vekk fra nå pga at det har død gjedder av forgiftning/forstoppelse. man kan feste isoporen til fortommen utenfor agnfisken. eller man kan bruke balsapinner som festes til fortommen, slik at man år de tilbake. her har du en drøss med videoer som viser hvordan man lager en slik rig: https://www.youtube.com/results?search_query=pop+up+rig+for+pike jeg vil tro at det er mye mer spennende å fiske med overflateagn. popper, walk the dog eller proppelbaits.