ingen87

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ingen87 last won the day on April 23 2018

ingen87 had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About ingen87

 • Rank
  Nytt medlem
 • Birthday 08/05/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://sandbakken.blog
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Saltdal
 • Interesser
  Jakt, fiske og fotball

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan en slik stang være et greit alternativ de dagene jeg skal prøve isfiske? https://www.magasinet.no/fiske/isfiske/pilkestikke-og-stang/wiggler-ismeitestang-til-isfiske-118cm
 2. Et nytt banalt spørsmål: Snella tar 300m med 0,45mm sene. Hvis jeg går ned til 0,28mm betyr det at jeg har plass til forholdsvis mye mer. Spørsmålet er: trenger jeg mer enn 300m sene? Har en rull med Sufix Performance 0,30mm som er 275 meter lang. Forekommer det at man trenger mer? Har sett litt på kinabraid og vurderer å kjøpe en 500M rull av et eller annet.. Er det en fordel med "multicolor" når man ikke har dybdemåler på snella? Eller kan jeg like gjerne gå for ensfarget?
 3. Også ved havfiske? Skjønner at det blir litt annen line å kaste med, men tenker til rent båtfiske. Får man bruk for de egenskapene 8 strands gir kontra 4 strands?
 4. Ser litt på ebay og såkalte kinabraid. Det er jo like mange ulike typer som det er av møresilda. Kan noen si noe om hva som er den praktiske forskjellen på fire og åtte bands?
 5. Tror nok det blir tatt mest sei og torsk, for å si det slik, men man vet jo aldri. Jeg har mista kveite i området tidligere. Det er ei lita historie i seg selv. Ambisjonen er ihvertfall ikke veldig tungt havfiske. Mulig jeg finner meg ei billig pilkestang å supplere med da Tips?
 6. Hei! Jeg har kjøpt min første havfiskestang. Etter litt kjappe søk på forumet her endte jeg opp med Daiwa Super Kenzaki 20-30 lb som jeg fant rabattert til 599,-. Ser en del plasser på nett at mange skriver at det er en av de bedre stengene til prisen, og da går jeg ut fra at det er snakk om "veilpris". Regner med det er et enda bedre kjøp når jeg i tillegg får den til halv pris av dette igjen. Jeg måtte ha snelle og å fant Lawson Fjord 300 til 499,-. Det er også halv pris av de fleste prisene jeg kunne finne på denne snella. Varierer fra 499,- opp til 999,-. Vil dette fungere greit i lag? Jeg har 16 års erfaring med fluefiske, 28 års erfaring med mark og slukfiske, men nesten aldri tatt i ei båtstang. Svigers har kjøpt seg båt og håper å få vært med noen turer med ham, i tillegg har jeg lyst til å prøve å pilke på sjøisen. Mulig stanga er litt i lengste laget til denne bruken? Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å bruke havfiskestang, men tenker kanskje denne komboen gir meg en grei start? Så kommer 1000-kroners spørsmålet. Bør jeg ha nylon eller multifilament på snella? Siden jeg tenker å bruke den litt på isen tenker jeg kanskje nylon er å fortrekke? Mens multifilament vil være å foretrekke fra båt? Er det noen multiliner som egner seg bedre til isfiske enn andre. Og hva tenker dere om diameter på sena?
 7. Mulig jeg er for sen, men isen har gått og det meldes om godt fiske i Saksenvika. Dessverre begynner det å bli en populært plass, så det er ikke sikkert at det er "ledig" der det er ringet av på kartet. Sto ihvertfall fiskere på tre av de fem plassene igår da jeg kjørte forbi.
 8. Hei! For noen år siden var jeg i samme situasjon som deg. Her kommer noen betraktninger fra en som flyttet fra Oslofjorden til Skjerstadfjorden (innenfor Bodø). 1. Havnivå er langt viktigere nordpå. I Oslofjorden skiller det ikke mange cm mellom flo og fjære, mens her så snakker vi meter. Jeg har erfart at de beste områdene (for min del) også er best ved lav sjø. Da når man ut til markbakken og litt mer spennende bunnforhold. På flo sjø blir man enten stående å fiske på ren sandbunn (siden det et par timer senere er tørrlagt) eller i tang-beltet. Er det fjære kan man også vade ut til tangbeltet å fiske utenfor. 2. Andre fluer. I Oslofjorden hadde jeg desidert best fangst på Runars CDC, tanglopper av ymse slag, og små fluer. Har enda ikke fått fisk med disse fluene i nord, foruten en tidevannsstrøm ved Valnesfjorden. Har gått over til større rekeimitasjoner som pattegrisen og fluen "jiggy" som jeg synes var "over-rated" i Oslofjorden har fått en ny vår. Aldri tatt så mye fisk på jiggy som jeg har gjort de siste årene. 3. Temperatur. Som BAN skriver så er vinteren mye tyngre enn sørpå, men til gjengjeld så er sjøvanntemperaturen mye jevnere her nord, så man får ganske likt fiske fra mars - oktober. Jeg har vel så bra fiske i grunne viker midt i juli som jeg har nå i april. Der jeg i Oslofjorden søkte dypere vatn midt på sommeren, prøver jeg heller å finne meg plasser nær munninger her nord. Vatnet som kommer ned fra fjellene blir nesten kaldere jo varmere det er i lufta (mer snøsmelting). Til motsetning så har man Bunnefjorden med Årungselva som måler 20 grader etter en varmeperiode. Det fine med juli er at da har mange av de ivrigste fiskerne funnet seg plasser oppe i elvene, og da får man i større grad stå alene i fjorden 4. Strømmer. På grunn av den store forskjellen i flo / fjære får man også mer turbulens i vannet. Jeg fisker ofte ikke langt fra Saltstraumen, så dette har jeg etterhvert lært litt av hvert om. I Skjerstadfjorden som blir innenfor Saltstraumen er det ofte mye strøm i vannet, nesten hele tiden. Dette kan man bruke til sin fordel når man velger seg ut fiskeplasser, men vær obs på at det kan bli for mye strøm og. Ihvertfall hvis man vil ha flua litt dypt. Mitt viktigste bidrag vil nok være å vurdere flo / fjære i mye større grad enn hva man gjør sørpå. Finne ut hvilke plasser som fungerer på flo og hvilke plasser som fungere på fjære. Jeg har få plasser som fungerer på begge (kommer ikke unna tidevannsstrømmen i Valnesfjorden, som funker begge veier, men på utlikt vis). Jeg har de siste årene hatt markant bedre fiske på lavvann enn høyvann. Dette kan nok være tilfeldig fordi jeg har knekt koden bedre på lavvann. Håper mine innspill kan komme til nytte