Gå til innhold
Fiskersiden

lars p

Medlemmer
  • Innholdsteller

    175
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Alt skrevet av lars p

  1. Ta det i beste mening . Du bør kjøpe deg ett kurs eller en kveld med en erfaren laksefisker i den elva. Du lærer mye mere av det enn å handle forskjellige snører
  2. Mange vann med masse is enda i Østmarka. MEN ! du må ha litt iskunnskap og ikke minst litt sikkerhetsutstyr. Jeg gikk på Skøyter på Nordbysjøen i går og der var isen knall frem til kl 11 . Mykner i sola etter det . Flere som gikk Børter til Losby også , da selvsagt med noen turer på land der isen er dårlig .
  3. Bruker også #8 enkelte dager jeg. Og de er ofte de beste dagene . 10 -12 sek i motvind og litt skikkelige bølger , dagens helliner er lette å kaste med og presenterer bra .
  4. Du skriver ikke noe om hvor du holder til . Det hjelper liksom ikke med marbakker , leopardbunn osv hvis du fisker i ett område det rett og slett er ræva med sjøørret. Dvs da for langt unna elver og bekker som holder bestander av gytende fisk. Og ikke er stappfult av lus Ellers enig i at Norske youtubere stort sett er fluefantaster. Er det i hovedsak selv , men svinger også spinnstanga i sjøen. Sjekk ut danske sjøørretfilmer . De er bedre en de Norske og Danskene er rett og slett gode til å fiske Sjøørret Denne serien er bra synes jeg . Desverre bare de to siste som ligger åpne
  5. Ikke langt unna deg da. Men litt nærmere Grebbestad . Men hele skjærgåden der kryr av flotte plasser. Spesielt hvis man har kajakk og kan komme ut på småøyer og til ufiskede sund Ja dette virusdritten ødelegger mye , vi får bare håpe at fisken vokser og trives til vi neste gang kan kan være der. Ps : ikke dumt å legge en helg eller to der nede rett før fisket stenger på høsten heller, med skikkelig drittvær kan det være knallfisk inntil land.
  6. Spinnstopp er sjelden feil , og de kan også fiskes veldig sakte når det er kaldt vann. i tillegg glir de opp på fortommen(bruker alltid FC) når du rykker med stangtuppen og da roterer de rundt til lina strammer seg igjen. Har gitt bra med fisk for meg både på Svenskekysten , i Oslofjorden og ikke minst Finnmark.
  7. Har brukt kortskafta kroker med vidt gap. Noe Kina krok jeg ikke har noe benevning på men også Guideline sine tubekroker. De kroker bra og er svært sterke i forhold til størrelsen. Som Fiskemannen sier her så kroker også små trebler veldig godt og gir mye mindre skade enn store. Bruker mye Owner st 36 til tørrflufiske på Laks og krok 16-18 lander lett fisk på 7-8 kg
  8. Gjennomløpere er blitt mine favoritter til sjøørreten. Landingsprosenten min går opp og jeg synes også enkelkroker fungerer bra. Noe som er gull spesielt på våren hvis man finner områder med mye småfisk. Savage gear sin sandeel fisker meget godt. Samme firma har noen andre bra gjennomløpere (line thru)
  9. Er det skjedd ulovlig fiske så skal oppsyn ta dette der og da Og selvsagt legitimere seg og fortelle om forhold som er ulovlig. Som oppsyn kan du ikke basere deg på andre sine ord eller oppdagelser. Har oppsynet der begrenset politimyndighet så stiller det enda sterkere krav til bevisføring fra deres side. I denne saken som den er fremstilt burde jo bare oppsyn gått bort til fiskerne og bedt om å få se på fluene de bruker. Hadde det vært lette fluer ment for riffing hitch eller lignende så hadde ett tilsvar om å bare passe på regel om oppstrøms fiske vært nok. Hadde fiskerne hatt fortynget utstyr hadde saken på en annen side vært greit og bortvisning og inndragelse av kort lovlig. Ps : på jobb som oppsyn i en annen Finnmarks elv nå, heldigvis med litt enklere regler......
  10. Er jo ikke noe man regner ut akkurat. Skal du lage sluker selv så bør du kanskje konsentrere deg om EN mal først . Så lage den i forskjellige tykkelser til du får ønskede egenskaper. Så kan du begynne å "trimme" den formen med tunge eller lette kroker, enkel eller dobbel splittring foran og bak. tyngden foran eller bak på sluken osv.... Lykke til !
  11. Du skulle ikke fått deg en egen blogg du også da Gladlaksen
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.