Lars Erik

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lars Erik last won the day on March 31

Lars Erik had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Lars Erik

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Bosted
  Tønsberg, Norway
 1. Fisket tre timer i dag og fikk den nest største SØ jeg har fått - 1,7 kg. De siste årene har det vært noe tynt med sjøørreter, og det hører virkelig til unntaket at jeg får fisk to turer på rad. Også i dag tok fisken på Møresilda sølv/blå. Denne tok jeg utenfor Tønsberg - ut mot åpent hav.
 2. Det blir en del gåing når jeg er ute på SØ fiske, da er gummisåler å anbefale. Filtsålen blir litt som å labbe med tøfler som kladder. Jeg blir også litt mindre sliten i ryggen når jeg bruker sko som løfter hælen litt - og der er gummisko bedre.
 3. Her ytterst i Oslofjorden har det jo blåst så mye den siste tiden at vannet i bukter og viker i liten grad blir varmet opp selv om sola tar litt på dagtid. Nå kommer det også noen dager med nordavind, og det hjelper jo heller ikke til med å få opp temperaturen.
 4. Begge tok på Møresilda. 15 g sølv/blå. Fisket noen timer. Helt dødt fra kl to til rundt kl fire. Hadde bare joggesko på og kom ikke ordentlig ned til vannet pga dønninger som slo over steinene. Labbet ut i vannet for å lande den - det er ikke så varmt i vannet altså. Det blir nok vadeutstyr neste gang.
 5. Årets andre tur og årets to første SØ. En liten og en litt større - tatt i Tønsberg.
 6. Dessverre er det sånn at de plassene som er mest utrivelige å stå på, kan gi best fangst på denne tiden. Da tenker jeg på Byfjorden: Kilen, Tangen, Rosanes, Rakkvik og lignende. Jeg synes det er viktig at fisketuren også blir en rekreasjon og naturopplevelse, og da er er fint å gå litt rundt på østsiden av Husøy selv om det kan blåse litt der. Hellastranda mot Øra er også ok.
 7. En enkel praktisk løsning er å kjøpe en to-øye sak (aner ikke hva det heter). Så festes både en ca 30 cm sene med sluk og en ca 5 cm sene med flue til det ene øyet. Dette gjør det lett å skifte opphenger, samt at du unngår å svekke senen med løkke, knute og lignende. Enkelt og greit!