Jump to content
Fiskersiden

Lars Erik

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Lars Erik

 1. Fisket tre timer i dag og fikk den nest største SØ jeg har fått - 1,7 kg. De siste årene har det vært noe tynt med sjøørreter, og det hører virkelig til unntaket at jeg får fisk to turer på rad. Også i dag tok fisken på Møresilda sølv/blå. Denne tok jeg utenfor Tønsberg - ut mot åpent hav.

  Ørret.jpg

  • Like 2
 2. Den ‎23‎.‎03‎.‎2020 at 19.17, cannonbang skrev:

  Hei

  Jeg har ikke verdens beste erfaringer med scierra vadere, men det betyr kanskje ikke at alle modelkler er like dårlige.

  Jeg vil anbefale vadere med løse sko. Det er mest behagelig å bruke, og du slipper å bytte hele settet hvis skoene går i stykker.

  Kjøp sko med filtsåle, de er mere sklisikre på glatte svaberg. Gummi er bra på grusbunn og rene berg, men ikke på glatte svaberg som er overgrodde av alger.

  Her er et annet forslag i samme prisklasse, men forskjellen er at buksa har forstekninger opp til knehøyde, noe som er en stor fordel, da det som regel er her du får lekkasjer pga skader og slitasje.

  https://www.skittfiske.no/kinetic/183521/kinetic-o2-wader-stockingfoot-charcoalhttps://www.skittfiske.no/kinetic/183538/kinetic-rockhopper-wading-boot-46-47-filt--orange-black

  Du får det som sett også, men denne komboen blir litt billigere da de er på tilbud akkurat nå.

  Tenk også på vaderne når du sitter, det er lett å skade de i baken hvis du er uforsiktig. (et lite sitteunderlag til et par tre tiere kunne kanskje være lurt)

   

  Det blir en del gåing når jeg er ute på SØ fiske, da er gummisåler å anbefale. Filtsålen blir litt som å labbe med tøfler som kladder. Jeg blir også litt mindre sliten i ryggen når jeg bruker sko som løfter hælen litt - og der er gummisko bedre.

  • Like 1
 3. 27 minutter siden, Bonavar skrev:

  Nok en bomtur på meg :wtf2: tror det er for kaldt i vannet enda. Noen som har formening om det ? 

  Her ytterst i Oslofjorden har det jo blåst så mye den siste tiden at vannet i bukter og viker i liten grad blir varmet opp selv om sola tar litt på dagtid. Nå kommer det også noen dager med nordavind, og det hjelper jo heller ikke til med å få opp temperaturen.

 4. Begge tok på Møresilda. 15 g sølv/blå. Fisket noen timer. Helt dødt fra kl to til rundt kl fire. Hadde bare joggesko på og kom ikke ordentlig ned til vannet pga dønninger som slo over steinene. Labbet ut i vannet for å lande den - det er ikke så varmt i vannet altså. Det blir nok vadeutstyr neste gang.

  • Like 1
 5. 7 timer siden, Atle73 skrev:

  Hei 

  Er denna tråden død, eller er det noen som har forslag til steder i Tønsbergsområdet hvor SØ er aktiv? Takk. 

  Dessverre er det sånn at de plassene som er mest utrivelige å stå på, kan gi best fangst på denne tiden. Da tenker jeg på Byfjorden: Kilen, Tangen, Rosanes, Rakkvik og lignende. Jeg synes det er viktig at fisketuren også blir en rekreasjon og naturopplevelse, og da er er fint å gå litt rundt på østsiden av Husøy selv om det kan blåse litt der. Hellastranda mot Øra er også ok.

 6. Fluestenger:

  Vision GT four 9`6 # 7, 3-delt. Ubrukt - premie fra fiskekonkurranse. Ny pris ca 2700.-

  Fenwick Iron Feather II 9`9 # 7. Aluminiumstube.

  Snelle:

  Fenwick Iron 78 Med backline. Brukt 4 ganger.

  Snøre:

  Vision Extreme Distance WF 7 F 33m. Ubrukt.

  Fortommer:

  Vision 9 ft 0,24 mm, 270 cm. Ubrukt. Ny pris 55.-

  Vision 9 ft 0,27 mm 270 cm. Ubrukt. Ny pris 49.-

  Fly line Dressing. Uåpnet. Ny pris 175.-

  Gi bud!

  God pris hvis du tar hele pakka.

  Mvh

  Lars Erik

 7. En ørret på 850 g tatt i Holmestrand på tirsdag ettermiddag. Det var første gang jeg prøvde der. Ingen napp og ikke noe å se bortsett fra den jeg fikk, og det var like greit for nå er jeg lei av å miste fisk. 1. mai mistet jeg fire stk - fikk opp en, men den var liten. Det var på Tjøme.

  Lars Erik

 8. Lars Erik, jeg skal se om jeg får tatt noen bilder av en del fluer i kveld som jeg har fisket bra med.

  Flotte greier! Har hatt nok med å orientere meg i utstyrsvirvaret, snøretyper, aksjonsbegreper ol - så det er flott å få litt hjelp til valg av fluer fra dere med erfaring. For nå må jeg komme igang med fiske. Isen er nesten borte - nå skal all tørrtreninga krones med første SØ på fluestang.

 9. Været var utrolig flott på lørdag, men det var dårlig med ørret å få - i hvert fall på Tjøme. Jeg fikk en liten ørret og en stor torsk. Andre jeg pratet med meldte også om dårlig med fisk på Tjøme. På søndag fikk dama en ørret på 750 g, det var jo en oppmuntring kl 07.00 i snøværet. Håpet var tent om litt bedre fiske denne dagen, men det ble med den ene. Overraskelsen var stor når fisken gav første premie i dameklassen - fluestang til en verdi av 2890.-

 10. En stor takk til alle dere som gidder å svare på spørsmål, og som hiver dere inn i debatter - dere er til stor hjelp!

  Jeg har gått på et tredagers kurs i regi av Ivar på Hesby Sport. Utrolig fornøyd med det kurset. Jeg kastet først med en 8,6 fot AFTM 6. Det gikk sånn nogenlunde, men det gikk bedre når jeg fikk låne en 9,6 fot AFTM 7/8. Instruktøren så at den første stanga ble for myk og kanskje litt kort. Det har vel sikkert med at jeg brukte unødvendig med krefter i stedet for å la stang og sene gjøre jobben.

  Etter kurset har jeg trent en del med 8.6 fot stanga og synes det går bra. Det er jo ikke vanskelig, men det trengs en god del trening for å få automatisert bevegelsene og for å få rytmefølelse. Jeg merker imidlertid at denne billigstanga ikke passer meg helt i denne begynnerfasen. Litt stiv stang, litt motstand og litt mer lengde høres ut som en bedre begynnerstang for meg.

  Det høres jo flott ut at man kan prøve ut ulike stenger før kjøp. Denne servicen må jeg jo benytte meg av. jeg har og blitt anbefalt å ta en tur i hallen der Tønsberg Fluefiskeklubb trener. Det kommer jeg til å gjøre.

 11. Tja si det... Kommer vel langt med 1500-2000 kr. Er det stor sammenheng mellom pris og kvalitet? Da tenker jeg på kasteegenskaper. Jeg ser at det er store prisforskjeller på utstyret som selges i butikkene, men av brukt utstyr på nettet er det stor overvekt i høyere prisklasser. Er det litt snobberi i bransjen, eller er egenskapene til de dyrere stengene og snellene mye bedre.

  Hvor mye bør en nybegynner legge i utstyret? Det har jo ingen hensikt med råflott utstyr hvis man ikke klarer å utnytte egenskapene, men samtidig er det jo motiverende hvis utstyret hjelper deg til å få en følelse av å lykkes.

  Lars Erik

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.