Gå til innhold
Fiskersiden

laffileinen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av laffileinen

  1. Salsa og Jackpot(vk) er fine skaller med bra farts spekter. Personlig er jeg glad i chrome i kombinasjon med grønn/gul eller grønn/blå som allrounder. Litt hotte farger er også fint på våren. Glow er ofte fint på riggen. Det finnes en jungel av modeller på agnskaller, så man nesten finne ut selv hva man blir komfortabel med å fiske med. Det viktigste er å ha holdbar agnfisk som ikke går i stykker og trimme de rett i forhold til hastighet. 

  2. Hei. Brissling funker fint på Vanern. Vkflasher med lang fortom ned til agnet (130-150cm)er som regel bankers på riggen på våren. Men ikke undervurder wobblere servert i 3knop heller. Typ Bomber, Rapala husky, Lappia etc.Området Jeppe - Laxgrund er stort og ikke typisk vårplasser. Gå heller for det klassiske Mittledaren, Hindensrev, Kullegrund, Rullstensgrund. Her er det store grunn områder som varmes opp litt fortere og det kan være store temperatur forskjeller. 

  3. På denne årstiden når det er varmt i vannet fisker man i områder hvor det er dypt under båten eller i nærheten av dypt vann.(vanern er grunn så 25-50m under båten)wobbler og skjeer i 2,8-3.5knop er ofte resepeten. Ofte må man 4-10 sjømil ut fra de fleste rampene for å finne de kjente fiskeplasssene.(hele året).

  4. For å trollingfiske på vanern klarer du deg fint med en båt på 5-6meter. I førsten når man man startet med trolling der kjørte mange båter på 14-15fot. Med gode vindforhold  er det ikke no problem, men sjekk værmeldingene så man vet hva man går til.det er lov med 10 stenger og fri presentasjon ,men man må ikke ha 10 stenger fir å få fisk. Skal man trolle laks og ørret på denne årstiden trenger man helst dyprigger og få agnene ned i vannlagene.

  5. Abborfiske er superhet på vanern på denne årstiden. Svenskene elsker å pimple med et par små opphengere og balansepilk i bunnen. Opphengerene gir oxo sik og balansen kan gi all slags bonus rovfisk. Måkedykk på denne årstiden er bankers abborplasser.Fluefiske etter laks og ørret i klaraelven. Bra gjørs abbor og gjeddefiske i norra viken i åmål eller på innenskjærs løypa ved tøsse,her er du oxo skydda for vær og vind. Meitefiske etter karpefisker etc er bra i byalven i Sæffle.(eller landnært og innenskjærs rundt hele vanern.

  6. Hei. Hvilke Brislingtakkler har du??Har ingen erfaring med dorging i Ålesund området. Generelt troller man sjøørret på 20-40fot med dyprigg og 30-60fot på det varmeste på sommeren.De fleste Brisslingtakkler fiskes som regel i 1.5-2.5knop avhengig av type skaller,str på agnfisken og vanntemperatur. Flasher i kombinasjon med Brissling kan være meget effektivt. Korte fortommer (80-90cm) når det er varmt i vannet for livlig gange og lange fortommer (120-150cm) når det er kaldt i vannet for roligere gange.En flasher som fiskes på nederste stangen lokker også på de andre stengene som går over(selv om det ikke er flasherstanga  det biter på.) Prøv å få tak i Brissling som er tom for åte i magen og fanget i kaldt vann ,de er mest holdbare under trolling. saltlake er også supert å legge de i. Det er viktig å kontrollere gangen på hvert enkelt takkel inne ved båtsiden når du slipper ut (stikk stangtuppen ned i vannet med ca en stanglengde line ute) .vær litt "nazi" og prøve å hold så jevnt tempo som mulig i forhold til når du takklet ut.Takkler som roterer fort gir hyppigere /flere napp,men ofte lavere snittvekt. Takkler som roterer sakte i store sirkler gir sjeldnere napp,men fanger som regel større fisk.(ingen regler uten unntak) .Bruk gode kulelagersvirvler eller lenker for å unngå linetvinn. Og ikke minst vær tålmodig!!

  7. Hei. Skal du fiske ut i fra åmål i april mnd er fisket som regel best fra nygrund /st.klaesgrund og østover inn i "Bassenget" mot Skarven. Der er der store grunn områder som ofte varmes opp litt fortere, men det er også 7-12 sjømil ut.Så det er lurt å sjekke værmeldingen. "Land nære " rundt åmålstraktene er mer høstfiske/vinter.

    Ellers så er jo mellerud meget kjent for godt vårfiske og det er mange flere trollere ute der daglig enn i åmål i april. 

    Går du for reserven, vsilen er det supert å sjøsette i Låbbyviken.Der er det betongrampe,brygge og parkering.

    Der kommer du rett ut i Sundet, i nordenden der silen åpner seg og som normalt også gir best vårfiske. Der kommer det som regel varmere vann ut i fra grunn områdene innover mot årjeng.

    Du finner en del info om vanern og fisket der på trollingensmecka.se og på vanerblanket.se  

    • Like 1
  8. Y0-zuri 9cm ,og 11cm med "gammelskje" fisker på 20-40cm dyp.Strikepro 10.5cm og 9cm fisker også under halvmeteren.Finnes også en Ecalibur som heter ghost 10.5cm som også fisker på 20-40cm,men de kan være verre å få tak i. Terminator/Tormentor 9cm og 7,5cm fisker også helt ytlig.Felles for alle er de tåler høy fart.Fiskes best på løkkeknute/rapalaknute for å få optimal gange.Hastighet og Snøretykkelsen påvirker jo også gangen/gangdypet..

  9. Hei.

    Skal kvitte meg med noen billige stenger

    4stk shimano tdr 8 fot 8-17lb 10ringer brukte 650,-

    2stk lawson inline 9ft 10-20lb nye 850,-

    1stk rt salmoizer 8,5ft brukt 150,-

    1stk lawson salmon 9fot 10-20lb ny 300,-

    1stk Exalibur toppgrund spesial brukt 8-12lb 8,6ft 150,-

    2stk sneller okuma magda30dx og penn commander 20n 300,-

    Ønsker å selge mest mulig samlet.

    PM ved intresse.

  10. Hei.skal selge grombåten min pga båtbytte. Ørnvik 550 hardtop u/motor.

    Styringen er ny (wire) i juni-09

    Kalesjen er hel og fin byttet i -05

    Ny stasjonær vhf m/antenne (okt 08)

    Stangorgel rustfritt m 8stk holdere på taket.

    Bios planerbordmast m/ruller montert på siden av hytten.(se bilde.)

    Kompass og brannslukker.

    Selges Kr 18.000,- spørsmål/kontakt 90808363 Laffen.

    89533_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35756/89533.jpg

    89534_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35756/89534.jpg

    89535_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35756/89535.jpg

    89536_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/35756/89536.jpg

    Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

  11. Nylon? tenkte på hva slags da?

    Helt vanlig nylonline, Trilene biggame 0,38mm eller 0,46mm.Lawson 0,40mm eller Stroft gtm eller fluor.Alle er slitesterke gode liner som tåler slitagen fra lineutløsere og som sitter godt i utløserne.disse får du på storspoler fra 3500m -10000m fra ca kr 500,- og oppover..

  12. Såpass tidlig i sessongen er det helt klart mellerud som gjelder. Man kan ha bra fiske etter ørret tidlig,men laksen kommer gjerne litt senere. Fisken som tas denne tiden ligger gjerne på 2,5-5kg,med en og annen over 6kg.På denne tiden er det korte huggperioder så det er viktig å holde seg i området hvor fisken beiter.Med utgangspunkt i Sunnanå er det 5 sjømil til toppgrund som er en populær plass. Fisket foregår gjerne herfra til megrund. jeppegr winzelgr og banan er gode plasser. Wobbler fiske og høy hatsighet bruker å være resepten.Strikepro og yo-zuri fisker bra tidlig ,samt bomber og en og annen tomic. Kan bli mye gjedder på tomicene tidlig da.Minnowspoon eller skjeesluker er fin rigg mat.Ofte napper ørrettene bra helt inne på grunnvannet (7-15m under båten).Laksen er ikke lett å treffe på så tidlig,men man har størst sjangs på dypt vann og målrettet riggfiske.

    Hold dere i mellerud,det er der det skjer så tidlig i sessongen. Åmål kan fint vente til nov....

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.