laffileinen

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About laffileinen

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Bosted
  I en båt med vann under kjølen
 • Interesser
  Trolling trolling trolling

Recent Profile Visitors

1476 profile views
 1. Trollingcenter.se , har 100pk men usikker om de har helt ned til #14
 2. Salsa og Jackpot(vk) er fine skaller med bra farts spekter. Personlig er jeg glad i chrome i kombinasjon med grønn/gul eller grønn/blå som allrounder. Litt hotte farger er også fint på våren. Glow er ofte fint på riggen. Det finnes en jungel av modeller på agnskaller, så man nesten finne ut selv hva man blir komfortabel med å fiske med. Det viktigste er å ha holdbar agnfisk som ikke går i stykker og trimme de rett i forhold til hastighet.
 3. Hei. Brissling funker fint på Vanern. Vkflasher med lang fortom ned til agnet (130-150cm)er som regel bankers på riggen på våren. Men ikke undervurder wobblere servert i 3knop heller. Typ Bomber, Rapala husky, Lappia etc.Området Jeppe - Laxgrund er stort og ikke typisk vårplasser. Gå heller for det klassiske Mittledaren, Hindensrev, Kullegrund, Rullstensgrund. Her er det store grunn områder som varmes opp litt fortere og det kan være store temperatur forskjeller.
 4. Jeg har en brukt Wonderrod #8, den kan selges for kr. 300 hvis noen er interessert. Samme som er avbildet nr 11 fra toppen.
 5. På denne årstiden når det er varmt i vannet fisker man i områder hvor det er dypt under båten eller i nærheten av dypt vann.(vanern er grunn så 25-50m under båten)wobbler og skjeer i 2,8-3.5knop er ofte resepeten. Ofte må man 4-10 sjømil ut fra de fleste rampene for å finne de kjente fiskeplasssene.(hele året).
 6. Min trollingbåt pakke ligger på rundt 150.000 og jeg har klart meg fint der ute i 15år .... timer gir .... fisk......
 7. For å trollingfiske på vanern klarer du deg fint med en båt på 5-6meter. I førsten når man man startet med trolling der kjørte mange båter på 14-15fot. Med gode vindforhold er det ikke no problem, men sjekk værmeldingene så man vet hva man går til.det er lov med 10 stenger og fri presentasjon ,men man må ikke ha 10 stenger fir å få fisk. Skal man trolle laks og ørret på denne årstiden trenger man helst dyprigger og få agnene ned i vannlagene.
 8. Abborfiske er superhet på vanern på denne årstiden. Svenskene elsker å pimple med et par små opphengere og balansepilk i bunnen. Opphengerene gir oxo sik og balansen kan gi all slags bonus rovfisk. Måkedykk på denne årstiden er bankers abborplasser.Fluefiske etter laks og ørret i klaraelven. Bra gjørs abbor og gjeddefiske i norra viken i åmål eller på innenskjærs løypa ved tøsse,her er du oxo skydda for vær og vind. Meitefiske etter karpefisker etc er bra i byalven i Sæffle.(eller landnært og innenskjærs rundt hele vanern.
 9. Hei. Hvilke Brislingtakkler har du??Har ingen erfaring med dorging i Ålesund området. Generelt troller man sjøørret på 20-40fot med dyprigg og 30-60fot på det varmeste på sommeren.De fleste Brisslingtakkler fiskes som regel i 1.5-2.5knop avhengig av type skaller,str på agnfisken og vanntemperatur. Flasher i kombinasjon med Brissling kan være meget effektivt. Korte fortommer (80-90cm) når det er varmt i vannet for livlig gange og lange fortommer (120-150cm) når det er kaldt i vannet for roligere gange.En flasher som fiskes på nederste stangen lokker også på de andre stengene som går over(selv om det ikke er flasherstanga det biter på.) Prøv å få tak i Brissling som er tom for åte i magen og fanget i kaldt vann ,de er mest holdbare under trolling. saltlake er også supert å legge de i. Det er viktig å kontrollere gangen på hvert enkelt takkel inne ved båtsiden når du slipper ut (stikk stangtuppen ned i vannet med ca en stanglengde line ute) .vær litt "nazi" og prøve å hold så jevnt tempo som mulig i forhold til når du takklet ut.Takkler som roterer fort gir hyppigere /flere napp,men ofte lavere snittvekt. Takkler som roterer sakte i store sirkler gir sjeldnere napp,men fanger som regel større fisk.(ingen regler uten unntak) .Bruk gode kulelagersvirvler eller lenker for å unngå linetvinn. Og ikke minst vær tålmodig!!
 10. Det går bra vett,nok fisk til alle i vanern.. Liker
 11. Hei. Skal du fiske ut i fra åmål i april mnd er fisket som regel best fra nygrund /st.klaesgrund og østover inn i "Bassenget" mot Skarven. Der er der store grunn områder som ofte varmes opp litt fortere, men det er også 7-12 sjømil ut.Så det er lurt å sjekke værmeldingen. "Land nære " rundt åmålstraktene er mer høstfiske/vinter. Ellers så er jo mellerud meget kjent for godt vårfiske og det er mange flere trollere ute der daglig enn i åmål i april. Går du for reserven, vsilen er det supert å sjøsette i Låbbyviken.Der er det betongrampe,brygge og parkering. Der kommer du rett ut i Sundet, i nordenden der silen åpner seg og som normalt også gir best vårfiske. Der kommer det som regel varmere vann ut i fra grunn områdene innover mot årjeng. Du finner en del info om vanern og fisket der på trollingensmecka.se og på vanerblanket.se