Jump to content
Fiskersiden

westside

Members
 • Posts

  2357
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by westside

 1. Det den jakter på der og da er det beste agnet.

  Agnsild eller makrell strimmel på dupp er ofte helt suverent.

  Ymse Sjøørret sluker som fks. Morild Seatrout funker ofte bra.

  Bunnmeite med mark eller børstemark om våren sånn cirka rundt disse tider kan være bra.

  Og litt kunnskap om hvor Sjøørreten står under de forskjellige årstidene og tidene på døgnet hjelper fælt på fangsten.

 2. Hoppsan

  Her har det ikke vært mye aktivitet de siste dagene. Har folk tatt seg fiskefri i helgen? Det virker vel ikke som om fangsten har vært storveis den siste tida, så kanske det er en del som sitter på vent?

  Jeg var en tur i Folebukta, eller hva det heter, i Sandefjord i går. Gikk en god tur langs bergene der og fikk en SØ på 42cm og 660gr. Det gir vel en k-faktor på 0.88, så den lever fremdeles. Så den hoppet, kastet på baksiden av den, og vips så satt den. Eneste jeg både så og kjente på 4 timer, så det var ikke mye å skryte av dessverre.

  I dag var det Vallø og Fagerstrand (en kort tur), men ingen napp å få. Så masse småsei ved bryggene på Vallø, og noen veldig små SØ på Fagerstrand. Ikke mye å skryte av :(

  Har også klart å kaste bort favorittslukene (forbanna haspel som smeller ned av og til, og woosh der flyr sluken uten line), så det blir en tur til Hesby i morgen for å få nye forsyninger. Det er meldt fysjom vær hele uken bortsett fra tirsdag, og da er jeg selvfølgelig opptatt, så det blir nok ikke noe før til helgen. Temperaturene ser ut til å øke nå derimot, så det skulle vel tilsi at det kan bli en del bedre neste uke.

  Noen andre som har vært ute og gjort noe annet enn blanking? :)

  Folehavna heter det der ute hvis du mener ytterst på Vesterøya.

  Vært ute et par ganger den siste uka på godplassen min, men kun 4 Vanlig Ulker og 3 Skrubber.

 3. Espenkg: Prøv ei stang med dupp og agnsild samtidig som du kaster sluk med en annen stang ved siden av. Da øker du sjansene betraktlig og dekker et større område både areal og om hva Sjøørreten har lyst på menyen. Tatt flere på duppen de siste ukene ved siden av sluken.

  Ble forøvrig tatt 8 sjøørret blant dem jeg kjenner i Sandefjord i helgen. Største på 62 cm, men tynn.

 4. Hadde en fin dag på Vesterøya idag :) Det blåste noe inni granskæven i ny og ned, men var noen stille perioder innimellom. Jeg hadde med meg både Haspel og flue-stang. Fluestanga var ikke vits å prøv en gang grunnet vinden.

  Broren min fikk sin første sjøørret på ca. 700g. Den var helt sølvblank, men ganske slank. Vi fikk noen flere småtasser utpå dagen, og i en kort peridode hvor vinden la seg, virket det som om fisken var gal etter mat. Hadde følgefisk på hvert kast. Fikk flere på, men de hoppet seg løs. Ingen av dem var store. Får heller slå til igjen ved Påsketider :) Da er vannet varmere og fiskene større ;)

  Godt å høre, hvor på Vesterøya var du? Jeg var på Yxney, nærmere sagt Strandvika og gjorde unna noen hundre kast uten et eneste napp forrige helg.

 5. Du mener det er uvesentlig å diskutere kasteteknikk med haspel og multi? Si at du skal nå din livs største ørret som vaker steady rundt en liten grunne ute i vannet på 100 meters avstand eller du av andre grunner må treffe med sluken din innefor en radius på 1,5 kvm på 40 meters avstand...... EasyPeasy? Din oppfatning at folk kaster relativt like lang med likt utstyr er feil. Det som også er helt sikkert er at en øvet kaster er mye mer presis enn en med mindre erfaring.

  Sjekk 4 spørsmålstegn i innlegget mitt - altså jeg mener ingenting, jeg bare spør på grunnlag av hva jeg tror.

 6. Jeg pleier å kjøre saltokastet med dobbel hiv over i annen, pleier å nå 450-500 meter på den.

  Men uansett er det vel ikke noe spesielt med å få kastet en sluk, eller er det? Er det ikke sidekast eller overhode kast som gjelder? Og tror de fleste lander sånn ca likt på antall meter med antall gram? Er vel ikke som surfcasting hvor man har ymse teknikker for å få dengt blytunge søkker med agn ut til havets store dyp?

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.