Gå til innhold
Fiskersiden

Aurevenn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    98
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av Aurevenn

  1. Hei. 

    Vi har leid en hytte, med båt ifølge utleieannonse, men nei. Det er vistnok ikke normalt å sjøsette så tidlig på sesongen ifølge vaktmester. Hadde planlagt å innvie småtrolla til sjøørret dorging, så skuffelsen ble stor når virkeligheten kom for en dag. Så da lurer jeg på om det er en god sjel her inne som kunne leid oss en liten båt med motor noen timer på ettermiddag/tidlig kveld i morgen.

    Jeg er godt sjøvant, og har vært mye kaptein på havet i nord så litt rolig dorging innaskjærs her burde ansees som overkommelig. 

    Vi holder til i Middelborgvegen, Årøysund. Har bil med krok, så kan evt hente og levere etter avtale

    Håper på positivt svar

    Mvh 

    Mats 

  2. En forsinket oppdatering. Fiske der nede gikk i det samme som her, dupp og bånnmeite og sluk til rovfisk (SØ sluker) Skjell,reker og fiskebiter kan brukes til agn, i tillegg til noe lurepasta jeg kjøpte av den lokale forhandleren. Det er 3 fiskeutstyrsbutikker å oppdrive (som jeg fant da) i Agios Nikolaos. 

    • Like 1
  3. Har ikke hørt noe om bredda på kveita, men lengda tilsier ca vekta. Fra 100 cm og oppover,  regner man en kg pr cm. Eksempel 100 cm er 10 kg, 160 cm er 60 kg osv. Stemmer overaskende bra, ihvertfall opp til 200 cm. Sikkert noen her som vet mere enn meg :rolleyes:

  4. Jeg klager ikke på de utstillerene. Ble det forstått sånn så formulerte jeg meg for dårlig og beklager det. Jeg vet selvølgelig om merkostnadene rundt, som kommer i tillegg til utstiller avgiften. Det jeg siktet til opprinnelig, var det jeg selv sitter igjen med av opplevelse. Jeg har vært på messa årlig i mange år, sett bort fra enkelte år, og jeg husker dette som en stor begivenhet med noen kompiser. Svime rundt, klå på utstyr (jakt og fiskeutstyr, grisegutter) ta seg et par øl, et par Vansjøburgere og kose seg. Ofte var det mye bra tilbud, og en kom ikke sjelden hjem med en hel masse stæsj, noe er blitt godt brukt og andre ting ligger fortsatt innpakket. Kjekt å ha ihvertfall. Jeg mener å huske at selve opplevelsen begynte å snu i negativ retning noen år før de byttet navn fra Villmarksmessa til CV. Dette kan jo ha sammenheng med at jeg er blitt eldre og mere selektiv, men jeg liker fortsatt å handle stæsj så problemet ligger jo ikke der. Kjøpekraften min har jo også blitt vesentlig forbedret, og jeg er ikke akkurat kjent for å spare på krona hvis det er noe jeg vil ha. Men det gjør jo noe med holdningen til hele konseptet når man som en enkelt bilkjørende person skal måtte ut med 350 kr for parkering og inngangsbillett, for så å komme inn og i praksis ikke finne noe bedre tilbud en på yttersiden. Kostnaden ved å være utstiller er garantert med på å bidra til disse høye prisene inne på selve messa, og det er mulig det er her skoen trykker. Før så så man jo utstillere i alle størrelser, nå er det jo bare de fra en viss størrelse som kan ta seg råd til dette. Så riset jeg gir her, er muligens til de som gjør at det blir så kostbart for alle. Og hvis argumentet er noe i duren " men da tjener vi ikke nok penger",  ja da mener jeg at sånne tilstelninger ikke har livets rett. Hva angår jaktbiten, (har et bein i hver leir), så kan jeg ikke forstå at dette skal kunne gå så bra sammenlignet med fiskesiden (Great pun) da jeg vet at det er vesentlig mindre prosentvis avkastning på våpen og utstyr relatert til dette enn fiskeutstyr. 

  5. 16 timer siden, erik skrev:

    10DA01FE-7DEE-4C3A-AB85-665EB552C8CE.thumb.jpeg.e8d29fc02c56bd41c75842acf19eb26d.jpegDet eneste på CV jeg fant spennende nok til å ta bilde av. 

    En børstraktor? Så du ikke Raptoren'e? :) Skal jeg være ærlig, så tror jeg folk kommer blir lei av å betale dyre dommer for å kjøpe ting til samme pris som utenom messa, og CV kommer til å avvikles om noen år. I hvertfall i sitt nåværende format. Mine 0.02$.  Noe av grunnen til dette, mener jeg å være at sånn det er blitt nå, så har importmonopolet som noen få besitter, gjort at ingen ser seg tjente med å selge med lav profitt. Markedsføringsbiten med nissetilbud er også borte, da alle vet om de aller fleste forhandlere via nett o.l.  Det vil jo alltids være noen som drar på messa åkkesom, men disse vil være såpass fåtallige, at økonomien rundt en sånn messe ikke vil være bærekraftig for utstillere. Det koster tross alt en god slump med penger å være utstiller, og hvis folk ikke tjener nok ifht til innsatsen, så stiller de ikke opp senere. Utviklingen er tydelig allerede. 

  6. Det er å se med fingra jeg må, selv om jeg egentlig vet hva jeg vil ha (tror jeg). Har sikla litt på en 9 fot speedmaster, men er en stund siden jeg holdt i en sånn nå så jeg vil helst kjenne. Andre tips til stenger med toppaksjon taes forøvrig imot. Må være 3, 4 eller 5delt. Blackmaster stanga fra 1993 ville ikke være med på leken lenger etter en noget rølpete fjelltur i fjor :rolleyes: I morgen styrer jeg i alle tilfeller unna hele messa, da jeg fortsatt går i terapi etter forrige gang jeg dro dit på en lørdag. Krysser fingra for en noe mindre masse av andre mennesker på søndag, såfremt det blir tur. 

    Edit: tillagt 345 delt

  7. Tjohei.  Sliter med å bestemme meg om jeg skal dra eller ikke. Er det noen som har vært der i dag, fredag 6, og kan fortelle meg om det er verdt 40 mil tur/retur?  Synes selv opplegget har blitt dårligere og dårligere med åra, og messetilbud er heller ikke lenger det det en gang var. Billigst er det å bli hjemme i alle tilfeller, men jeg må i alle tilfeller ha et par 3 nye stenger. Haff, disse i-landsprobleme som vi må forholde oss til altså. 

    Mvh

    Mats 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.