ford prefect

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 124
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

ford prefect last won the day on April 5 2016

ford prefect had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

36 Excellent

Om ford prefect

 • Rang
  Seniorbruker
 • Bursdag 17. feb. 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Haugesund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ford prefect

  Nytt utstyr

  Jeg liker høy utveksling til SØ-fiske og har Stradic 2500 på mine stenger (2-12g/ 3-14g), men er vel en smakssak. Tror ikke du trenger å bekymre deg for at stanga blir for veik, Beastmaster har god rygg. Om du roer ned kastinga litt så går det helt fint med 30g sluk på den.
 2. ford prefect

  Ressurected from NordNorge

  Nei, de må klippes på våren. Og bare de grå, ikke de brune.
 3. ford prefect

  New to Trondheim

  Hi - You can fish for trout in upper parts of Nidelva all year except 15.sep - 15.nov. Fishing licence is 400kr/year. - No law against practicing flycasting in the rivers off-season. Use some yarn on the leader. - Easiest way to get rid of your fly surplus is to sell them on Facebook. Become a member of the "Fluefiske-Kjøp,Salg,Bytte,Gi Bort" group. Hopefully some locals can give you information on differt areas/spots in here, but these forums is not what they used to be. Most people have joined different FB groups.. Enjoy your stay
 4. ford prefect

  Fishing in/around Bergen

  Eating a couple of them probably won't hurt you in any way, but I believe it is recomended to keep away from crabs caught in that area. Good luck with future adventures and chasing the mighty Lyr
 5. ford prefect

  Passende stang til Stradic 4000?

  Har selv brukt combo'en Stradic 4000 med ei Beastmaster 10fot 14-40g til laks og sjøfiske fra land i 7år og er godt fornøyd med stanga. Er ikke den letteste eller spenstigste stanga, men har god rygg og tåler mye. Jeg bruker Sufix 820 Gore multi 0.24mm og er fornøyd med den. Går som regel greit med multi i elv om man bruker fortom av mono. Jeg knyter multi'en i en svivel og fester 1m 0.40 i den. Wobbler knyter jeg med Rapala-løkke eller en sluklås til spinner/sluk.
 6. ford prefect

  Nåken som kjenne igjen dessa wobblerane?

  Den øverste kan være en RR laget av finske Lasse Pauhe, mens den andre trolig er en Bitti laget av Kjell Ravndal. Finnes flere flotte norske wobblere etterhvert som Perkele, Bewa, Eraas, Nereid m.fl Var mange wobblergalninger her inne for noen år siden, men som med mye annet er de gått over til FB
 7. ford prefect

  Fiskeutstyr fra ebay å aliexpress ?

  Har handlet en del fra Aliexpress i år og er fornøyd med det meste jeg har kjøpt. Unntaket er et fluesnøret, det var crap, samt en spole med fluorcarbon som kostet meg to sluker før jeg kastet dritten. Kjøpt både enhånds og tohånds fluestang, kjempebra i forhold til prisen! Selvfølgelig null garanti, men hos meg er de kun backup så det gjør ingenting. Enig med Cannonbang ang kroker, de bør byttes. Den ene 10kr wobbleren jeg kjøpte på gøy fanget faktisk (men mistet) 2 SØ første turen + en monster HA som fulgte etter. Krokene virket altfor små til den brede wobblerkroppen, men da jeg byttet kroker ble dessverre gangen en annen. Ellers kjøpt div. friluftsutstyr som tarp, UL gassbrenner, myggdress, turbukser etc. Fornøyd med alt utenom den ene buksen der en glidelås ble ødelagt på ei lomme med en gang. Alt i alt fornøyd, men endel mandagsprodukter forekommer, vanskelig med garanti og eventuell retur av vare for bytte må man betale selv.
 8. Jeg har meget begrenset erfaring med markfiske, gav opp etter et par forsøk for 20år siden.. Men greia er vel å finne rett vekt på blyet. Start lett og juster opp til du finner rett bunnkontakt nedover. Du sparer deg for mange sorger med heller å fiske med litt for lett bly enn for tungt ;) Er det liten elv/svak strøm så bruker mine fiskekamerater 2-3-4 splithagl 1m over kroken. Er det dypere/mer strøm så er det 1-1.2m fortom knyttet i en otersvivel og 15cm litt tynnere sene ned til et slangesøkke.
 9. ford prefect

  Ny fiskestang + snelle

  Her er det vel to måter å løse det på. Enten kjører du 4-5m mono festet til multi'en med f.eks Uni-til-Uni knute, eller som jeg bruker ; 70cm mono festet i en svivel til multien.
 10. ford prefect

  Polariserende briller - genialt eller bare kjekt å ha?

  Skjønner det er et litt vanskeligere valg med en slik pris enn for oss som klarer oss med briller til 500kr. Har du prøvd slike polariserende clip-on's som festes på dine vanlige briller? Selv føler jeg meg blind og hjelpesløs uten! Har måttet lide meg gjennom et par turer der feil sekk ble kastet i bilen. Selvfølgelig stor hjelp til å fastslå hvor fisken står, men gjør det også mulig å oppdage følgefisk, fisk som viser siden og urolig fisk som skifter standplass flere ganger. Sistnevnte oppførsel indikerer nyankommet fisk i hølen eller fisk som er på vei å bevege seg opp elva. Da er det bare å tømme kaffekoppen og hoppe i elva :) Skitt fiske!
 11. ford prefect

  fiskekort lærdal

  Der har du nok valgt en litt "feil" elv. Lærdal er ikke helt elva man ramler innom et par dager og kjøper kort på Joker Her er nok det meste bortbestilt og særdeles vanskelig å få tak i fiske om du ikke kjenner en grunneier. Mitt råd er å finne en annen, mindre kjent elv. Det finnes en del av dem i Sogn.
 12. ford prefect

  Trolling i Etnefjorden!?

  Du skriver selv at dere var ute etter laks og SØ.. Da er det vel liten vits i å ta "en diskusjon om antall stenger for marine arter". Dette er et bevisst overtramp av gjeldende regler med en påfølgende (dårlig) unnskyldning om at det ble fisket etter HA
 13. ford prefect

  Hvem har service på snellene?

  Kan de leveres til hvilken som helst Shimano-forhandler? Har to Stradic'er kjøpt på bay'en som skulle hatt en service..
 14. ford prefect

  Bra fiske i Suldal/Sand og omegn i Mai og Juni?

  Du kan leie båt i Suldalsvatnet og dorge litt etter storørret?