Jump to content
Fiskersiden

ford prefect

Members
 • Posts

  2124
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by ford prefect

 1. Jeg liker høy utveksling til SØ-fiske og har Stradic 2500 på mine stenger (2-12g/ 3-14g), men er vel en smakssak.

  Tror ikke du trenger å bekymre deg for at stanga blir for veik, Beastmaster har god rygg. Om du roer ned kastinga litt så går det helt fint med 30g sluk på den.

 2. Hi

  - You can fish for trout in upper parts of Nidelva all year except 15.sep - 15.nov. Fishing licence is 400kr/year.

  - No law against practicing flycasting in the rivers off-season. Use some yarn on the leader.

  - Easiest way to get rid of your fly surplus is to sell them on Facebook. Become a member of the "Fluefiske-Kjøp,Salg,Bytte,Gi Bort" group.

  Hopefully some locals can give you information on differt areas/spots in here, but these forums is not what they used to be. Most people have joined different FB groups..

  Enjoy your stay :)

 3. Har selv brukt combo'en Stradic 4000 med ei Beastmaster 10fot 14-40g til laks og sjøfiske fra land i 7år og er godt fornøyd med stanga. Er ikke den letteste eller spenstigste stanga, men har god rygg og tåler mye.

  Jeg bruker Sufix 820 Gore multi 0.24mm og er fornøyd med den. Går som regel greit med multi i elv om man bruker fortom av mono. Jeg knyter multi'en i en svivel og fester 1m 0.40 i den. Wobbler knyter jeg med Rapala-løkke eller en sluklås til spinner/sluk.

 4. Den øverste kan være en RR laget av finske Lasse Pauhe, mens den andre trolig er en Bitti laget av Kjell Ravndal.

  Finnes flere flotte norske wobblere etterhvert som Perkele, Bewa, Eraas, Nereid m.fl

  Var mange wobblergalninger her inne for noen år siden, men som med mye annet er de gått over til FB

   

 5. Har handlet en del fra Aliexpress i år og er fornøyd med det meste jeg har kjøpt. Unntaket er et fluesnøret, det var crap, samt en spole med fluorcarbon som kostet meg to sluker før jeg kastet dritten.

  Kjøpt både enhånds og tohånds fluestang, kjempebra i forhold til prisen! Selvfølgelig null garanti, men hos meg er de kun backup så det gjør ingenting.

  Enig med Cannonbang ang kroker, de bør byttes. Den ene 10kr wobbleren jeg kjøpte på gøy fanget faktisk (men mistet) 2 SØ første turen + en monster HA som fulgte etter. Krokene virket altfor små til den brede wobblerkroppen, men da jeg byttet kroker ble dessverre gangen en annen. 

  Ellers kjøpt div. friluftsutstyr som tarp, UL gassbrenner, myggdress, turbukser etc. Fornøyd med alt utenom den ene buksen der en glidelås ble ødelagt på ei lomme med en gang.

  Alt i alt fornøyd, men endel mandagsprodukter forekommer, vanskelig med garanti og eventuell retur av vare for bytte må man betale selv.

  • Like 1
 6. Jeg har meget begrenset erfaring med markfiske, gav opp etter et par forsøk for 20år siden..

  Men greia er vel å finne rett vekt på blyet. Start lett og juster opp til du finner rett bunnkontakt nedover. Du sparer deg for mange sorger med heller å fiske med litt for lett bly enn for tungt ;)

  Er det liten elv/svak strøm så bruker mine fiskekamerater 2-3-4 splithagl 1m over kroken. Er det dypere/mer strøm så er det 1-1.2m fortom knyttet i en otersvivel og 15cm litt tynnere sene ned til et slangesøkke.

 7. Skjønner det er et litt vanskeligere valg med en slik pris enn for oss som klarer oss med briller til 500kr. Har du prøvd slike polariserende clip-on's som festes på dine vanlige briller?

  Selv føler jeg meg blind og hjelpesløs uten! Har måttet lide meg gjennom et par turer der feil sekk ble kastet i bilen. Selvfølgelig stor hjelp til å fastslå hvor fisken står, men gjør det også mulig å oppdage følgefisk, fisk som viser siden og urolig fisk som skifter standplass flere ganger. Sistnevnte oppførsel indikerer nyankommet fisk i hølen eller fisk som er på vei å bevege seg opp elva. Da er det bare å tømme kaffekoppen og hoppe i elva :)

  Skitt fiske!

 8. Der har du nok valgt en litt "feil" elv. Lærdal er ikke helt elva man ramler innom et par dager og kjøper kort på Joker ;)

  Her er nok det meste bortbestilt og særdeles vanskelig å få tak i fiske om du ikke kjenner en grunneier. Mitt råd er å finne en annen, mindre kjent elv. Det finnes en del av dem i Sogn.

 9. Var en tur till Etne i helgen. Vi, d.v.s. jeg og kamraten Torfinn, hadde tenkt att trolla etter sjøørret og laks.

  Fisket denne gangen ble antagelig litt øydelagt av det fine været, det var ikke mye fisk vi såg. Dog på lørdag kvell såg vi 4 lakser som hoppet men, dette var i værnesonen og der kunne vi ikke fiske etter blankfisk.

  Du skriver selv at dere var ute etter laks og SØ.. Da er det vel liten vits i å ta "en diskusjon om antall stenger for marine arter".

  Dette er et bevisst overtramp av gjeldende regler med en påfølgende (dårlig) unnskyldning om at det ble fisket etter HA :(

 10. Det er Pure Fishing som tar seg av service på ABU sine produkter.

  Pure Fishing Norway AS
  Adresse: Kjeller Vest 3, 2007 Kjeller
  Telefon23 23 40 00
  De blir sendt til Abu sin fabrikk i Sverige for service.

  Shimano service for Elbe/Normark blir utført av Kenneth Herland .

  Tlf 924 20 009

  Ørretveien 12, 3322 Fiskum.

  Før kunne jeg sende direkte til Kenneth ,Men nå må du levere snella via en forhandler som sender dem inn for service.

  Det samme gjelder Pure Fishing.

  Kan de leveres til hvilken som helst Shimano-forhandler? Har to Stradic'er kjøpt på bay'en som skulle hatt en service..

 11. Sjelden det er for kaldt for fisken på Vestlandet ;)

  Mulig fisken ikke står akkurat i den strømmen på denne tiden av året, men da finner du den andre plasser i nærheten. Hvite fluer og sakte inntrekk eller noen raske drag og pauser imellom er verdt å prøve.

  • Like 1
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.