Jump to content
Fiskersiden

Jan Erik

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jan Erik

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, takk for hjelpen. Har sjekket litt rundt på båter her oppe, av 32 stk 20-22’ cc alubåter ( dominerende blant fastboende) har 100% av de jeg sjekket Garmin Echomap eller GPSmap. Litt usikker på om det er pga at den er best til den type fiske de driver med her, gammel vane eller manglende utvalg av forhandlere. Men GPSMap 8412 med SS175M, Fantom 24 og panoptix er vel et greit alternativ til HDS med Halo. Hvordan Garmin autopilot er i forhold til AP44 har jeg ingen formening om. Kanskje noen andre som har?
 2. Ser du har noen tråder på THT ang Suzuki, NMEA2000 og Lowrance. Finner jeg det jeg trenger å vite der?
 3. Fint. Skal levere svingere og pumpe til fabrikken så de monterer dem. Det elektriske tar jeg selv. Blir sansynligvis en Suzuki 150 APX på denne (drive by wire). Har ikke begynt å lete etter info om denne ennå, om det er NMEA2k rett ut eller om det trengs et motorinterface. Eller er det bare å lage en interfacekabel selv, som på Yamaha?
 4. Ok. Det er 22’ aluskrog uten step så de kan da plasseres etter hverandre gjennom skrog og på hekken på styrbord side. Hvor langt forover fra hekken bør den gjennomgående svingeren sitte? 50 cm?
 5. Takk for svar. Ettersom jeg jeg har brukt Lowrance HDS2/Simrad tidligere og har vært veldig fornøyd har jeg egentlig lyst til å fortsette med det. Spesielt med tanke på utvalget i autopilot, radar, etc som også skal henge sammen. Alternativet da blir vel en HDS 12 med TM185M og Structurescan 3D for å lese bunnstruktur. Hvordan bør de plasseres i forhold til hverandre? Eller er det bedre med en SS175M 20° i stedet for TM 185M? Får ikke båten før i oktober, kanskje verdt å vente og se om det blir noen HDS/3D oppgraderinger i desember??
 6. Har hytte på Mausund utenfor Frøya og blir delvis pensjonist i år så har så vidt begynt her nå. Har drevet med trolling på østlandet tidligere og håper på å dorge litt etter laks og kveite etter hvert. Får større båt i september så da blir den rigget med dyprigger og teine/linehaler.
 7. Har bestilt en Kaasbøll 660 Fisker med 150 hk Suzuki. Skal brukes til all type fritidsfiske, men først og fremst havfiske og trolling etter (laks og) kveite samt teinefiske utenfor Frøya. Har tidligere benyttet Lowrance HDS for trolling men hører mange skryter av de nye Garmin panoptix ekkoloddene. Det er først og fremst ekkolodd funksjonen jeg er opptatt av, det vil bestemme fabrikat. Så vil resten måtte passe inn i systemet. 3D strukurer og bunnforhold ned til ca 50-60m eller mer teller, men er også lit nysgjerrig på livesight/livescope etc. Stangfiske fra 10- 200m, bunn ned til 300m. Er ve
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.