BanJon

Members
 • Content Count

  1110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

BanJon last won the day on December 2 2015

BanJon had the most liked content!

Community Reputation

29 Excellent

About BanJon

 • Rank
  PoPpEr oG bAnJo
 • Birthday 07/17/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Telemark
 • Interesser
  * Det meste innen sportsfiske
  * Vedlikehold og reparasjon av fiskesneller
  * Friluftsliv, fotografering
  * 20-35 år, gjerne rødt hår og.. vent, dette ér Tinder sant??

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veldig kult å se hva snellene dine ble utsatt for i form av bilder (og at jobben jeg gjorde holdt mål); det var nok lurt å ta service samt bytte bremseskiver før du dro. :D
 2. Hei! Dette var trasig å lese; var det ingen som ville se på hverken stangringer på settet du kjøpte og/eller testet Fireline senen for deg når du dro tilbake til varehuset? Jeg jobber selv i nevnte kjede i Porsgrunn (og i avdelingen det er snakk om som selger varen); første jeg hadde gjort var å sjekke dette og i alle fall gitt deg en ny rull på reklamasjon - settet ditt ellers er det jo mest sannsynlig ikke noe galt med (så sant keramikken i ringene ikke er skadet; dette kan være grisevanskelig å oppdage av og til, så jeg sjekker det alltid med en bomullsdott eller Q-tip for å se om noen fiber henger igjen i evnt. skade). Si ifra om du behøver innspill videre; hvis ønskelig så kan du sende meg e-post adressen din via PM her i forumet, så skal jeg se om jeg kan få hjulpet deg (hvis det blir nødvendig). -Jon-
 3. Vrient å lage en sikring til WW, siden det er begrenset med plasser hvor du kan feste en slik sikring. Ikke fest noe i lokket til kameraet som kan skape en situasjon hvor noe drar i det; da lekker i verste fall vann inn i kameraet. Du kan bruke f.eks. VLC media player til redigering av videoene. Sett VLC til vanlig avspilling (ikke fullskjerm), trykk Record-knappen for start og stopp av opptak av det du vil klippe ut fra videoen. De klippene legger seg da i Videos mappen på pc-en din. For frame-by-frame avspilling av video så trykker du bokstaven E. Du kan også lagre frame-by-frame i form av at du tar skjermbilder, så kan du sette sammen de til en .GIF etter redigering slik at du får en avspilling i den hastighet du ønsker. Jeg gjorde det i et tilfelle hvor jeg forsøkte å finne ID på en storgjedde jeg syns det var noe kjent ved; det funket som smurt.
 4. Dette er vel en utgave med frontbrems? I så fall har du, ved å legge spolen i varmt vann, utsatt bremseskivene som ligger i front av spolen for mer vann enn systemet er laget for. Så lenge justeringsdelen (som sitter fremst på spolen og regulerer mengde brems) er festet mot spolen ved at den er skrudd inn i spoleakslingens ende så er systemet nokså vanntett. Uten justeringsdelen derimot så åpnes hele systemet for vann når du har lagt spolen under vann. Dermed må du ut med alle bremseskiver og metallskiver i spolen, rengjøre disse og sørge for at du får vekk alt av vann som har blitt samlet innvendig der. Det er enten tørre skiver i et karbonbasert materiale (gråsorte i farge) eller "våte" bremseskiver (kremhvite i farge) som er installert fra fabrikk. Med "våte" så mener jeg at skivene er av et materiale hvor fettet de settes inn med på fabrikk, absorberes og forblir i skivene uten å tørke ut. Jeg har aldri hørt at det å legge en spole fylt med mono i varmt vann vil fjerne minne i senen; det kan jeg ikke se for meg at vil fungere i praksis. WD-40 o.l. bruker du forøvrig kun for å fjerne fett i sneller, aldri bruk den slags for å skulle smøre snelle eller komponenter i spole.
 5. Til info: Jeg har nå oppdatert/reparert hovedinnlegget i denne tråden, etter at jeg brått fikk se at posten manglet ca 2/3 av innholdet. Nå skal alt være på plass igjen. -Jon-
 6. BanJon

  Gjedden og meg

  Dette var en trivelig tråd å lese - ekte fiskeglede, fornuftig behandling av gjedde og humor ispedd hele veien. Helt strøkent! Kjenner meg forøvrig svært godt igjen i det å satse og satse og satse i et par områder, satsing opp til det punktet hvor man blir smått sprø. Skjønt ALLE blanketurene er umiddelbart glemt det øyeblikket, den dagen, det smeller og pulsen skyter rett igjennom taket og stanga står i bue ned mot vannoverflaten.
 7. BanJon

  Sliping av isbor

  Nå er det jo etter sesong, men vil du ha det gjort skikkelig så sender du inn kronen din til Jan Leirud (Leirud Fiske og Fritid). Det er kun via han at jeg lar noen håndtere kronen på mitt UR-bor. Da får du enten en krone som er ferdig slipt opp fra før, eller du får din krone slipt. Dette blir gjort av en kar som virkelig vet hva han holder på med. Jeg vet ikke hvor mange fadeser innen jeg-tenkte-slipe-knivene/krona-selv jeg har hatt innom butikken til nå, men det er en god mengde folk. Når de har ødelagt knivene/krona så hører de på meg når jeg sier at neste gang så kontakter de Leirud istedenfor å prøve selv.
 8. Shimano Speedmaster AX Boat Slim 30-50lb kr2,600 Vurderer å selge 1 stk Shimano Speedmaster AX Boat Slim 30-50lb, så sant jeg får tilslag på satt pris. Denne stangen er brukt kun to ganger (en gang etter hvitskate og en gang etter storsei + lange, for de som vil vite det) og fremstår derfor som ny. Har sikkert en liten viff av agn i skumgummien, om man trykker nesen ned i det og drar godt inn. Jeg selger den utelukkende pga at jeg syns buttenden blir for kort for mitt bruk; det funker mye bedre for meg å fortsette med Daiwa Z-Boat 30lb stanga jeg har fra før. Ellers syns jeg Speedmasteren var fin å kjøre fisk på; god nappindikasjon på dypere vann (200 meter og nedover), nokså rask aksjon i toppen til å være denne type stang syns jeg, og vil nok gi sitt beste om man ikke topper 650 g. søkke når man bikker 300 meter + dybder. Da blir tuppen litt for veik og man mister litt av piffen ved tilslag - samt at det blir en del bevegelse i tuppen om man fisker i grovere sjø med dønninger osv. Veil. pris ny er vel etter hva jeg husker 3499,- på 30-50 lb modellen. Kryssbutt i gummi (vær obs på det dere som liker kryssbutt i metall). 229 cm ved full lengde, 163 cm delt. 327 g. egenvekt, med andre ord svært lett og behagelig. Ved interesse, send meg en PM eller svar direkte i denne tråden. Pruting er uaktuelt på en så ny stang, da beholder jeg den heller i sortimentet. Ved eventuell sending så blir den svært godt polstret i bobleplast og sendes i papprør. Til sammenligning så sender de fleste forhandlere ikke stenger pakket i noe form for beskyttelse, kun løse i altfor store papplengder. Så den skal nok komme trygt frem til eventuell ny eier. Kjøper betaler frakt.
 9. Blir spennende å se på alle måter det her; hvilke produkter vil det bli satset videre på, hva vil rettes mot det europeiske markedet, hvor stor innvirkning vil dette salget ha på PF i Norge og/eller Skandinavia osv.
 10. Hmm nja altså.. det er forskjellige diametere pr. snelle og/eller produsent, derfor må man i så fall ha en mal som passer 100% over nålelageret slik at trykket blir jevnt hele veien. Å skyve et slikt lager ørlite granne skjevt inni sideplaten kan fort bli katastrofe..
 11. Øhhh såpass, kult. Skjønt vekten er vel oppe til diskusjon
 12. Hva er greia med hodet og øyet; ser ut som den har vært i klem? Eller fått en klem? <3
 13. Kan uansett se på den om du vil, samt jeg kan spørre Matt hos Accurate om hva det koster å få delen byttet. Skulle gjerne anskaffet en presse med mulighet til å endre dimensjon på delen som trykker AR-B lager ut/inn; det hadde vært utrolig kjekt å hatt.
 14. Takk for det, Caaaal. Vet du om det er ødelagt; går sveiv begge veier? For hvis det kun er rustent så kan det godt hende at jeg får til å fikse det; er lageret ødelagt så må det presses ut og det har jeg ikke utstyr til, dessverre.