Gå til innhold
Fiskersiden

BanJon

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 110
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av BanJon

  1. Hei!

    Dette var trasig å lese; var det ingen som ville se på hverken stangringer på settet du kjøpte og/eller testet Fireline senen for deg når du dro tilbake til varehuset? Jeg jobber selv i nevnte kjede i Porsgrunn (og i avdelingen det er snakk om som selger varen); første jeg hadde gjort var å sjekke dette og i alle fall gitt deg en ny rull på reklamasjon - settet ditt ellers er det jo mest sannsynlig ikke noe galt med (så sant keramikken i ringene ikke er skadet; dette kan være grisevanskelig å oppdage av og til, så jeg sjekker det alltid med en bomullsdott eller Q-tip for å se om noen fiber henger igjen i evnt. skade).

    Si ifra om du behøver innspill videre; hvis ønskelig så kan du sende meg e-post adressen din via PM her i forumet, så skal jeg se om jeg kan få hjulpet deg (hvis det blir nødvendig).

    -Jon-

  2. Vrient å lage en sikring til WW, siden det er begrenset med plasser hvor du kan feste en slik sikring. Ikke fest noe i lokket til kameraet som kan skape en situasjon hvor noe drar i det; da lekker i verste fall vann inn i kameraet.

    Du kan bruke f.eks. VLC media player til redigering av videoene. Sett VLC til vanlig avspilling (ikke fullskjerm), trykk Record-knappen for start og stopp av opptak av det du vil klippe ut fra videoen. De klippene legger seg da i Videos mappen på pc-en din.

    For frame-by-frame avspilling av video så trykker du bokstaven E.

    Du kan også lagre frame-by-frame i form av at du tar skjermbilder, så kan du sette sammen de til en .GIF etter redigering slik at du får en avspilling i den hastighet du ønsker. Jeg gjorde det i et tilfelle hvor jeg forsøkte å finne ID på en storgjedde jeg syns det var noe kjent ved; det funket som smurt.

    • Like 1
  3. Den 27.10.2016 at 18.45, GriseFlax skrev:

    Snellefett har jeg sett ofte har fulgt med ved kjøp av sneller, har aldri åpnet og smurt opp igjen selv men ser det ligger ute en del videoer på youtube, kan sikkert være verdt å ta en titt på hvis man er usikker, f.eks denne: New Fishing Reel Oil
    Ser ikke så vanskelig ut her ihvertfall!

     

    Dette er vel en utgave med frontbrems? I så fall har du, ved å legge spolen i varmt vann, utsatt bremseskivene som ligger i front av spolen for mer vann enn systemet er laget for. Så lenge justeringsdelen (som sitter fremst på spolen og regulerer mengde brems) er festet mot spolen ved at den er skrudd inn i spoleakslingens ende så er systemet nokså vanntett. Uten justeringsdelen derimot så åpnes hele systemet for vann når du har lagt spolen under vann.

    Dermed må du ut med alle bremseskiver og metallskiver i spolen, rengjøre disse og sørge for at du får vekk alt av vann som har blitt samlet innvendig der. Det er enten tørre skiver i et karbonbasert materiale (gråsorte i farge) eller "våte" bremseskiver (kremhvite i farge) som er installert fra fabrikk. Med "våte" så mener jeg at skivene er av et materiale hvor fettet de settes inn med på fabrikk, absorberes og forblir i skivene uten å tørke ut.

    Jeg har aldri hørt at det å legge en spole fylt med mono i varmt vann vil fjerne minne i senen; det kan jeg ikke se for meg at vil fungere i praksis.

    WD-40 o.l. bruker du forøvrig kun for å fjerne fett i sneller, aldri bruk den slags for å skulle smøre snelle eller komponenter i spole.

  4. Dette var en trivelig tråd å lese - ekte fiskeglede, fornuftig behandling av gjedde og humor ispedd hele veien. Helt strøkent!

    Kjenner meg forøvrig svært godt igjen i det å satse og satse og satse i et par områder, satsing opp til det punktet hvor man blir smått sprø. Skjønt ALLE blanketurene er umiddelbart glemt det øyeblikket, den dagen, det smeller og pulsen skyter rett igjennom taket og stanga står i bue ned mot vannoverflaten.

    • Like 2
  5. hei, dere der ute

    er det noen som vet hvor jeg kan få slipt opp mitt isbor, eventuelt byttet krone

    Helst i telemark, men må man så må man

    Nå er det jo etter sesong, men vil du ha det gjort skikkelig så sender du inn kronen din til Jan Leirud (Leirud Fiske og Fritid). Det er kun via han at jeg lar noen håndtere kronen på mitt UR-bor. Da får du enten en krone som er ferdig slipt opp fra før, eller du får din krone slipt. Dette blir gjort av en kar som virkelig vet hva han holder på med. Jeg vet ikke hvor mange fadeser innen jeg-tenkte-slipe-knivene/krona-selv jeg har hatt innom butikken til nå, men det er en god mengde folk. Når de har ødelagt knivene/krona så hører de på meg når jeg sier at neste gang så kontakter de Leirud istedenfor å prøve selv. :)

    • Like 1
  6. Shimano Speedmaster AX Boat Slim 30-50lb
    kr2,600

    Vurderer å selge 1 stk Shimano Speedmaster AX Boat Slim 30-50lb, så sant jeg får tilslag på satt pris. Denne stangen er brukt kun to ganger (en gang etter hvitskate og en gang etter storsei + lange, for de som vil vite det) og fremstår derfor som ny. Har sikkert en liten viff av agn i skumgummien, om man trykker nesen ned i det og drar godt inn. Jeg selger den utelukkende pga at jeg syns buttenden blir for kort for mitt bruk; det funker mye bedre for meg å fortsette med Daiwa Z-Boat 30lb stanga jeg har fra før.

    Ellers syns jeg Speedmasteren var fin å kjøre fisk på; god nappindikasjon på dypere vann (200 meter og nedover), nokså rask aksjon i toppen til å være denne type stang syns jeg, og vil nok gi sitt beste om man ikke topper 650 g. søkke når man bikker 300 meter + dybder. Da blir tuppen litt for veik og man mister litt av piffen ved tilslag - samt at det blir en del bevegelse i tuppen om man fisker i grovere sjø med dønninger osv.

    Veil. pris ny er vel etter hva jeg husker 3499,- på 30-50 lb modellen. Kryssbutt i gummi (vær obs på det dere som liker kryssbutt i metall). 229 cm ved full lengde, 163 cm delt. 327 g. egenvekt, med andre ord svært lett og behagelig.

    Ved interesse, send meg en PM eller svar direkte i denne tråden. Pruting er uaktuelt på en så ny stang, da beholder jeg den heller i sortimentet. Ved eventuell sending så blir den svært godt polstret i bobleplast og sendes i papprør. Til sammenligning så sender de fleste forhandlere ikke stenger pakket i noe form for beskyttelse, kun løse i altfor store papplengder. Så den skal nok komme trygt frem til eventuell ny eier. Kjøper betaler frakt.

  7. Bra tiltak. Bra luke.

    Kunne du brukt noen dreide "presse koner" til å presse inn\ut lager med? eller må du ha et nytt presse verktøy for vært jævla lager som noen sinne er spekulert ut?

    Hmm nja altså.. det er forskjellige diametere pr. snelle og/eller produsent, derfor må man i så fall ha en mal som passer 100% over nålelageret slik at trykket blir jevnt hele veien. Å skyve et slikt lager ørlite granne skjevt inni sideplaten kan fort bli katastrofe..

  8. Flott lesing BananJon! Har en boss BX-2 600 med antirevers-lager på bærtur. Får du ordnet det? Eller må den til Onkel i Amerika?

    Takk for det, Caaaal. Vet du om det er ødelagt; går sveiv begge veier? For hvis det kun er rustent så kan det godt hende at jeg får til å fikse det; er lageret ødelagt så må det presses ut og det har jeg ikke utstyr til, dessverre.

  9. Var litt artig med 5ttb i Trondheim, jeg fant et par håndfull antall av de rundt 2008-09, da jeg gikk langs fjæra og snudde litt på diverse steiner. Jeg var i utgangspunktet på utkikk etter steder som hadde tangsprell, og dette var en dag jeg var på tur uten fiskeutstyr medbrakt. Husker overraskelsen var rimelig stor da jeg fant 5ttb og tangsprell liggende i små klynger sammen under steiner på ca fjær sjø. Tror jeg endte opp med å bikke et tosifret antall 5ttb i løpet av den turen.

    Noen dager senere var jeg tilbake med mikro-meite utstyr, men da var det ingenting annet enn miniatyrutgaver av dvergulke å finne. Dette var rett før jeg skulle flytte så jeg fikk aldri sjansen til å sjekke området videre, men det var moro at Bjørn senere fant et sted hvor de kunne fiskes.

    • Like 1
  10. Til INFO: Pga en feil i editoren på FS og/eller feil ved Chrome så har nesten halve kalenderinnlegget mitt forsvunnet.

    Det er mye lenger enn hva som vises her nå. Se innlegget mitt i "Om Fiskersiden.." for mer info.

    *Oppgitt*

    OPPDATERING: Da har jeg for n'te gang lagt inn delene fra kalenderluken min som ble spist opp av editoren når jeg skulle legge til en setning under ett av bildene.

    Jeg har også lagt til to-tre flere bilder, av ren barnslig trass mot den sviktende teknologien jeg har kjempet mot i dette bidraget til kalenderen. :D

    Nå er det litt forbi min leggetid, så jeg gir meg for denne gang og kommer IKKE til å redigere eller oppdatere hovedinnlegget her noe mer - av naturlige skeptiske årsaker.

    Igjen mange takk for alle hyggelige kommentarer og mange takk til dere som har blitt med i snellegruppen på Facebook som følge av denne kalenderluken.

    -Jon-

  11. Hei folkens!

    Det ser ut til at en eller annen form for feil i FS editor (når man skal redigere innlegg), så ca halve kalenderluken min har forsvunnet. :(

    Jeg skulle redigere inn én setning under bildet av TICA snellen, og når jeg trykket "Lagre" så hadde editoren av en eller annen mystisk årsak fjernet alt som var under bildet av Daiwa 250L (bildet av sideplate med knarr).

    Jeg er rimelig matt av dette, siden det samme skjedde i går da jeg redigerte. Da trodde jeg at jeg ved en glipp hadde markert tekst og glemt å ta vekk markeringen, men det viser seg nå at det ikke var tilfellet.

    Til info så skjedde dette via Chrome nett-leser, om det skulle vise seg å ha noe å si.

    Så jeg får bare beklage til de som leser kalenderinnlegget mitt i dag - innlegget er faktisk mye lenger og har mange flere bilder. Jeg er på jobb nå og må ta den svært kjedelige jobben med å legge dette inn for tredje gang i kveld isteden; det tar lang tid. :-/

    Har noen andre opplevd noe lignende eller noe trøbbel med innlegg i det siste?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.