cannonbang

Members
 • Content Count

  1444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Posts posted by cannonbang


 1. Hei

  nettop kommet hjem nå. Ikke livstegn jeg heller. Var først nede på Omrestranda i Nevlunghavn, men dro derfra pga sur vind. Kjørte til amdre sida, Tenvikstranda rett ved Larvik sentrum. Fine forhold, men helt dødt der også. Ikke vak å se, heller ikke fugl inne på grunna, kun et par stokkender og et svanepar. Ikke noe som tydet på mattilgang for ørreten.


 2. Hei

  Denne knuten er nok mye eldre enn navnet. Det er denne alle yrkesfiskere bruker til å knyte liner til svivler og lignende. En ting som er viktig med den er å bruke ei tang og trekke til den løse enden også. Da trekkes tørnene mye bedre til, og knuten blir sterkere. antall tørn i forhold til tykkelse på sena, typisk 3 tørn på 0.90-1,10 og ca 6 på 0.40.-0,60


 3. Hei

  Nettop kommet hjem fra bomtur nr tre jeg også. forrige helg til omrestranda, i går til tenvikstranda og i kveld til omrestranda igjen. Eneste livstegn var sannsynligvis ei skrubbe, den var etter flua 5-6 ganger på samme flekken like ved land. Ellers dødt og livløst. Kaldt i vannet var det også


 4. Quote

  Det blir en del gåing når jeg er ute på SØ fiske, da er gummisåler å anbefale. Filtsålen blir litt som å labbe med tøfler som kladder. Jeg blir også litt mindre sliten i ryggen når jeg bruker sko som løfter hælen litt - og der er gummisko bedre.

  Er ikke uenig med deg i dette. Det er der gummi har sine fordeler, men som sagt, de kan være skummelt glatte på svaberg. Jeg har prøvd begge deler, og har kommet fram til at filt er mye sikrere, selv om det er noe herk å gå med. Men med separate sko så kan man jo egentlig ha to par, et med gummi og et med filt. Da kan man jo velge det som er best for den dagen og den turen


 5. Quote

  Fisken tar nesten aldri under spinnstoppet, den tar akkurat det jeg starter å sveive igjen.

  Spot on.

  Akkurat det samme har jeg opplevd også. Dette gjelder også ved fluefiske, jeg tar litt lengre pauser mellom trekkene når flua nærmer seg land.

  Du kan gjerne ta både tre og fire slike korte stopp i innsveivinga, dette bryter mønsteret i gangen til sluken, noe fisken opfatter som et svakhetstegn, at byttet er skadet. Dette trigger ofte til hugg.

  Ang det at fisken tar langt ute kontra tett ved land avhenger ofte av tid på dagen. På dagtid så står den ofte og hviler på en standplass litt lenger fra land typisk på 3-5 meter dyp. Da vil den ofte vise seg i overflata en gang i blant. Når det begynner å mørkne, så kommer den gjerne inn mot land på matsøk, og da kan den ta helt inne ved land


 6. Hei igjen

  Ikke vent så veldig lenge, det kan ta seg opp fra en uke til den neste nå. Men det er ikke så mye ørret som det var for noen år siden, så det kan nok bli litt lenger mellom de. Jeg så du spurte om hva ørreten i den forrige posten ble tatt på. Ikke ha så mye fokus på dette nå, det meste av sluker i kombinasjonene blått-grønt- sølv fungerer på denne tida. Ørreten er sulten, og den går på det meste. Men ikke for store sluker, 10-15 gr er passe.

  Kanskje du burde la fornebu ligge litt, og prøve en tur til andre siden, fiskvollbukta og ingierstrand? der er det mere sørvendt, og kaanskje et par grader varmere i vannet.

  Her er de slukene jeg har tatt mest på med dorging de siste åra

  https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/skjesluk/skjesluk-gjedde-3-stk-2000036000

  • Like 1

 7. Hei

  Du er nok inne på noe ja. Jeg var ute en liten tur forrige lørdag nede i omrebukta ved Nevlunghavn, men ga meg ganske fort. Temperaturen sank til under 0 så fort sola gikk ned. Eneste livstegn var sannsynligvis ei skrubbe som var etter flua 5-6 ganger på samme flekken. Veldig lav vannstand også i kombinasjon med vindstille. Ikke ideelt m.a.o.

  Men det løsner nok snart nå, skal bare litt høyere vanntemp til. Da blir det mere mat å finne for ørreten, og den blir mere aktiv.

  Man kan saktens få en og annen, men det er som regel støinger uten matverdi nå

  • Like 1

 8. 37 minutes ago, TT said:

  Men du må vel sove i lastebilen din i 14 dager før du får gå ut av den der oppe i Rubjo-land ....

  Ja, og siden alle butikkene er utsolgt for dopapir så kan det jo bli litt problematisk. Kanskje best å bli hjemme.:(


 9. Hei

  Jeg har ikke verdens beste erfaringer med scierra vadere, men det betyr kanskje ikke at alle modelkler er like dårlige.

  Jeg vil anbefale vadere med løse sko. Det er mest behagelig å bruke, og du slipper å bytte hele settet hvis skoene går i stykker.

  Kjøp sko med filtsåle, de er mere sklisikre på glatte svaberg. Gummi er bra på grusbunn og rene berg, men ikke på glatte svaberg som er overgrodde av alger.

  Her er et annet forslag i samme prisklasse, men forskjellen er at buksa har forstekninger opp til knehøyde, noe som er en stor fordel, da det som regel er her du får lekkasjer pga skader og slitasje.

  https://www.skittfiske.no/kinetic/183521/kinetic-o2-wader-stockingfoot-charcoalhttps://www.skittfiske.no/kinetic/183538/kinetic-rockhopper-wading-boot-46-47-filt--orange-black

  Du får det som sett også, men denne komboen blir litt billigere da de er på tilbud akkurat nå.

  Tenk også på vaderne når du sitter, det er lett å skade de i baken hvis du er uforsiktig. (et lite sitteunderlag til et par tre tiere kunne kanskje være lurt)

   

  • Like 1

 10. 1 hour ago, Rubjo said:

  Hadde ikke skolene vært stengt skulle nærmeste sveisekurs fått et lite oppdrag :-D
   

  Du trenger egentlig ikke å sveise noe på de. Det er bare å banke flat endene slik at de fungerer som braketter, og deretter borre et par hull og skru de fast i toftene.

  her har du rør i 25mm diameter for en rimelig penge

  https://www.biltema.no/bil---mc/bildeler/Eksosanlegg/reparasjonssatser/stalror-2000038318


 11. Hei

  Fin rapport som vanlig, Og to nydelige hyser. Hysa er kanskje min favoritt som matfisk blant torskefiskene, med kritthvitt og fast kjøtt.

  Skal du ha steinbit, så er det tida for den nå utover våren. Den kommer opp fra gyteplassene nå, og helt opp på grunna. Aktivt og bevegelig fiske er tingen, kanter der berg møter sandbunn er ofte der den liker seg. Moloer er også gode plasser. Steinbiten liker seg der den kan finne skjul og gjemmeplasser.Dybder fra 4-5m og nedover til 10-15m er optimalt. Senere når vannet blir varmere og vårgroen kommer så trekker den gjerne litt dypere.

  • Like 1

 12. Hei

  Nå var det ikke først og fremst selve stangholderne jeg tenkte på, men en bra måte å feste dem. Tåkeferds forslag om å bruke et rør i stedet for et trebord var jo ganske genialt.

  Det hjelper ikke med en solid stangholder hvis selve festet til den er raklete og svakt. På denne måten så slipper man å bore hull i skroget på båten, samtidig som innfestingen blir solid og stabil. Det gir også muligheter til å sette på flere av disse billige rørholderne og bruke de til å sette stenger man ikke bruker i øyeblikket i i stedet for at de ligger og slenger i båten


 13. Hei

  Det enkleste er kanskje å legge et litt kraftig bord over begge toftene inntil sidene og skru de fast i toftene. deretter kan en stangholder felles ned i disse. Slike nedfellbare stangrør er å få kjøpt for en rimelig penge, og de er langt mer solide enn de tradisjonelle rekkeholderne. Da kan du jo lage flere hull til å sette stenger i også


 14. 7 hours ago, Atle73 said:

  Hei 

  Er denna tråden død, eller er det noen som har forslag til steder i Tønsbergsområdet hvor SØ er aktiv? Takk. 

  Hei

  Helt død er den nok ikke, men jeg har ikke riktig starta enda, har faktisk tenkt en tur ut med fluestanga til helga.

  Melsomvik er ikke helt feil så tidlig på året. Utover nøtterøy kan også være verdt en tur, spesielt på vestsida av øya

  Velkommen hit forresten, håper du ikke bare er innom og forsvinner igjen som så mange gjør


 15. Hei

  Tror jeg vil anbefale dere å ta en liten sightseeingtur , men se først litt på  gule sider. Se både sjøkart og flyfoto. Mitt forslag er å ta turen via kattfjorden og ut til sommarøya, og andre veien via rystraumen tilbake. Det er mange potensielle fiskeplasser på denne rundturen. Sommarøya ligger ytterst mot hekkingen, og har muligheter for litt av hvert, spesielt flyndre og kveite. PÅ sommeren så kommer det ofte inn sil (tobis) på sandgrunnene der, og da er det som regel annen fisk der også.


 16. Hei

  Har ikke fisket namsen eller bjøra, men har endel erfaring fra tidlig fiske i andre trønderelver.

  Ang fluer så kan de være ganske store så tidlig Svart og sølv som grunnfarger, og blått eller orange som innslag.

  Wobblere har jeg fisket lite med, men endel med sluk, og jeg vil kanskje anbefale å prøve dette også.

  på tidliglaks er det viktig å få redskapen ned, laksen som kommer først er som regel stor hunnlaks, og den er ikke særlig villig til å gå opp etter noe som helst.

  En velprøvd teknikk er å bruke litt store og breie sluker og kaste skrått motstrøms. Sveiv så sakte inn og la sluken "danse" med strømmen ned mot fisken, helst nært bunnen.

  Jeg bruker stort sett dobbelkrok st 4eller 6, dette har jeg oså brukt i trøndelag. st 4 vil nåk passe bra til dette fisket


 17. Hei

  Her er et kart som viser de forskjellige fredningsområdene

  https://kart.fiskeridir.no/share/369624f9a183

  De røde feltene er fiskeforbudssoner fram til 1 mai, de grå er fredningssone for torsk, men ikke fiskeforbud, kun gjenutsettingspålegg for torsk.

  Hvis du har båt til det, så er det mulig å fiske litt forskjellig i drøbak utenfor forbudssonen.

  Sei, lyr, og også kanskje sild hvis det er intr

  Dorge litt sø utover, fiske litt i drøbak og så dorge litt innover igjen?

  20 knop, så er du der på litt over en halvtime

  • Like 1