cannonbang

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 274
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  45

cannonbang last won the day on October 27

cannonbang had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

295 Excellent

1 følger

Om cannonbang

 • Rang
  Aktivt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. cannonbang

  Sjøørret Oslofjorden 2018

  Vakkert Nydelige fisker du har fått, størrelsen er perfekt til en luksusmiddag. Kombinasjoner i grønn/sølv og blått/sølv er det som har gitt meg best uttelling når jeg dorger etter den her rundt horten. Gjerne med litt rødt i.
 2. cannonbang

  Min første ørret/laks over 1kg

  Hei Knapt brukbar til agn også kjøttet består stort sett av bindevev, limstoff og vann på en slik fisk. Alt av fett og proteiner er oppbrukt.
 3. cannonbang

  Min første ørret/laks over 1kg

  Hei Enig i at dette mest sannsynlig er en oppdrettsfisk. Det er ikke vanlig med støinger av villaks i sjøen på denne tida, de går ikke ut fra elva før på seinvinteren eller våren. At den i tillegg er blank tyder også på det.
 4. cannonbang

  Gangvad

  Hei Diss fra biltema er topp til å sette line fra https://www.biltema.no/bygg/muring/murebotter/murdunk-2000019609 Rund eller firkanta kan du velge etter behag Som ban sier, det er liten forskjell på sild og makrell som agn sånn fiskemessig. Variasjon av åteinnhold i agnfisken kan gjøre at sild med åte er litt bedre enn makrell uten, og makrell med åte er bedre enn sild uten. Makrell er litt fastere enn sild, og kanskje litt bedre på den måten, spesielt hvis den har vært frosset. Silda blir veldig løs etter frysing. settemåten du nevner er vanlig standard for linesetting, passe lag med avispapir mellom. Husk å fukte agn og papir med en skvett vann før setting, hvis ikke sitter agna fast i papiret, og vase blir resultatet. Sett også med strømmen eller skrått med den, aldri mot. Da kan du få strømvase på lina, og en hel jobb for å greie den ut igjen. Det lønner seg også å sette jevnt, ikke stoppe opp for å fikse ting. Da synker den riktig og fisker som den skal
 5. cannonbang

  Et bra vann å campe + fiske ørret ved nå i tidlig vinter?

  Hei Du skal ikke si det. Vinteren kan komme fort nå. Ser is på de mindre tjerna rundt omkring. Men øst for lågen gir ikke mange muligheter, da må du oppover til hajeren og øksne og deromkring. Lenger sør er det stort sett abbor og gjedde. Det beste jeg kan anbefale er siljan, vanna rundt mykle. Sporevann f.ex. Der finner du deg nok en fredelig plass nå. Ørret er det der, men kanskje litt småfallen.
 6. cannonbang

  liten humørspreder

  Hei Kom over denne på youtube. Den hjelper hvis man har hatt en dårlig dag, og humøret ikke er på topp https://www.youtube.com/watch?v=HtI3IMlGRMY
 7. cannonbang

  Fleip eller fakta? Man isfisker aldri før jul?

  Takker for hyggelig tilbakemelding litt om isfiske Det er ikke såmnn at det blir helt mørkt under isen selv om det er en meter snø på den. Snøen leder også lys, og det blir litt mørkere, men ikke pålangt nær mørkt. Ørreten finner lite mat på denne tida, derfor går den i noe tilnærmet dvale i stedet for å bruke masse energi på å lete etter mat, så den kan du for det meste glemme. Men røya har et litt annet kosthold, og den finner mat også på vinteren. Den er også mest aktiv i grålysninga og i skumringa til vanlig, så den kan du få hele dagen når det er snødekt is. Trikset er å bore mange hull med god spredning, og fore dem littegrann. Da holder den seg i området når den finner maten, og du kan gå runder og fiske av hull etter hull. Er den der, så får du den ila noen få minutter. Til for kan du bruke litt kokt ris med en liten dash pultost i, det lokker den inn. (ikke bruk mais, den kan ta livet av de, fisk kan ikke fordøye den, og de dør av forstoppelse) Jeg har som regel laget en baseleir på et nes eller lignende, med en bit presenning som vindskjerm, og gått runder ut derfra. Der har jeg hatt bål og kaffe og det jeg trenger. Men det er nok ei lita stund til det blir is enda, det er stort sett åpent vann overalt. Jeg så antydning til issnerk på de mindre grunne tjerna oppe på gautefallheia på fredag, men ellers åpent vann. Og nå er det meldt mildere vær til helga.
 8. cannonbang

  Fleip eller fakta? Man isfisker aldri før jul?

  Hei Jeg er ikke noen ihuga isfisker, men har prøvd nå og da. Ørreten er litt treg på førjulsisen, den er helst i bettet seint på vinteren, men røya er absolutt tilstede også før jul. Jeg har kun brukt vanlig blink, stort sett lysdraken ( jeg tror det er den som er avbildet) men det er ikke så viktig, da blinken er for å lokke røyene til agnet. Det eneste du risikerer ved å prøve, er en fin tur ut i frisk luft. Gode klær gjør nytten . Det er også lov å tenne bål nå, og tørr brennbar ved er lett å finne på vinteren. Isfiske, middag i det fri, og litt sol midt på dagen. Høres det dumt ut?
 9. cannonbang

  Kart fish symbol

  fish farms
 10. cannonbang

  Fiske i området rundt Djupsvatnet og Volavatnet

  Hei Hva fisker du med? Fødalsvatnet er i allefall et ganske kjent vann der oppe, med bra fiske.
 11. Hei Det er jo egentlig så enkelt som å finne ei tørr grein av passe tykkelse og spikke en dupp. Det pleier jeg å gjøre når jeg trenger en. Til gjedda så husk krok på duppen også, den tar like gjerne duppen som flua
 12. cannonbang

  Fiske i Hemsedal oktober

  Hei Et par av lastebilene våre meldte om snø å¨ veiene oppe på gol denne uken. tror det kan bli vanskelig å finne fiskeforhold nå.
 13. cannonbang

  Vinterfiske fra land i Vest- Agder

  Hei dette settet fra biltema får jeg bra med ørret på her rundt horten, Helst den mellomste størrelsen på 16 g https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/skjesluk/skjesluk-gjedde-3-stk-2000036000 Ellers så er sluker som toby og møresilda i blått og blankt, med litt innslag av rødt ikke feil heller. Men generelt, ikke bruk så store sluker til sjøørreten. Og nå på denne tida så er det skumringa som gjelder
 14. cannonbang

  Tørrfisk snacks - Oppskrift?

  Hei Lange og brosme er et perfekt utgangspunkt. Hvis du akal lage tørrfisk til å spise, så må du filetere den, eller splitte fisken så du får ut ryggbeinet, men lar den henge sammen ved sporden (råskjære den på fagspråket) Til snacs så er det vel best å beine den helt ut. Best resultat får du hvis du henger den på seinvinteren, den skal ikke ha frost, og helst ikke for høy temparatur. 0 til 6-7 grader er perfekt, og den må henge luftig. Dette er litt avhengig av hvor du bor, men i lofoten så henger de fisk fra februar og utover til påske. Senere enn det er bortkasta, da vil flua legge egg i den og den blir ødelagt
 15. cannonbang

  kjempekveite fra Nord-Norge

  Siden tråden spora av mot laks og ørret allikevel, så skal jeg kommentere dette litt. For det første, snurrevad er som jeg sa trållignende, det er fordi fangstnettet i den har samme form som en trål sånn i prinsippet, men det er ikke en trål. Snurrevad har ikke dører som holder den aktivt åpen. Den settes i en ring med lange tau på begge sider, og taues med ca 1.5-2 knop ca 1000m før vingene på nota går sammen. da begunner båten å hive den inn med vinsja og farten på nota økes. Fisken som er samla foran den blir fanget i sekken. Ang storkveite så er det sjelden de blir tatt i snurrevad. de aller fleste stikker unna nota og langt avgårde. På over ti ar med dette fisket så tyror jeg jeg så kun et par stykker på over ti kilo. småkveite fanges, men de blir stort sett sluppet ut igjen, untatt ei og anna litt større (7-8-9 kg) som kokken tar med seg i byssa. Grunnen til at denne gikk i sekken er nok at den gikk bakover i denne når de begynte å hive, og ikke klarte å snu pga størrelsen. Linefisket som ble drevet før på finnmarkskysten gjorde virkelig innhogg i kveitebestanden ved at småkveita ble tatt. De fleste hadde kroken godt ned i halsen, og døde som regel, gjenutsetting fungerer ikke særlig ved linefiske. Dette er nå nesten utfaset da kostnadene med redskap, agn og ikke minst egning er blitt for høye. Og hvis noen tror at dette dreirer seg om fiske med noen hundre meter line så tro om igjen. En vanlig sjark kunne drifte med 6-8000krok. Som et alt til dette så er snurrevad et ganske snilt redskap, Den krever også ganske rein bunn, så mange områder er ikke fiskbare, noe som skaper skjermede områder der fisken får være i fred.