Jump to content
Fiskersiden

cannonbang

Members
 • Content Count

  1650
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  91

cannonbang last won the day on June 19

cannonbang had the most liked content!

Community Reputation

494 Excellent

4 Followers

About cannonbang

 • Rank
  Seniorbruker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei Jeg har fiska mye smålaks med enhånds i tidligere år, men ikke i den størrelsen du nevner. Min pers er 5.5 kg på ei stang kl 5/6, det var i stordalselva i Åfjord i Trøndelag. Men stengene dine holder nok de, det er mere et spørsmål om du har store nok sneller, og hvor store elver du skal fiske i. I relativt små elver så virrer fisken mye frem og tilbake, og kan kjøres på ganske lett utstyr, mens i ei stor elv type gaula, drammenselva og lignende så kan den gjøre lange utras, og da trenger du ei snelle med god linekapasitet, gjerne opp mot tre hundre meter.
 2. Hei Hvis det er abbor og gjedde som er målet, så dra heller litt videre til steinsfjorden. Der er mulighetene langt bedre. Tyrifjorden er stor og dyp, og er nok litt mere tricky for disse fiskene også. https://kart.gulesider.no/m/CwR7W Her f,ex er det et friluftsområde med parkeringsplass der det er gode muligheter for begge artene rett nedenfor parkeringa.
 3. Hei Har ikke kjøpt enda, men skal snart. tegner bra til i år, ganske bra fangster i de nedre delene så langt. fritt salg på årskorta, ikke nødvendig å forhåndsbestille på brufoss.
 4. Hei Er det ikke litt hasardiøst å gi seg i kast med sånne fisker i en liten gummibåt?
 5. Heftig start på uka dette. Gratulerer til fiskeren, hvem det nå er av dere.
 6. Og for ikke å nevne å stå på et båtdekk midt ute i vestfjorden og se midnattssola danse på fjelltoppene langs lofotrekka. Uforglemmelig minne. God tur nordover
 7. Hei Det tror jeg er for tidlig enda, mye snø i fjellene og kaldt vann. Det er fisk der, men jeg tror ikke det er verdt turen for fiskets skyld. Jeg har ikke vært den veien på en stund, men jeg kjørte haukeli tidligere i uka, og det var is på vågslivannet enda. Det ligger på ca 800m høyde, og burde være en god indikasjon på forholda.
 8. Hei Enig med de to foregående, bruk agn. Da kan du bruke litt tyngre lodd, og utnytte driften i båten. Sett deg litt inn i strømforholdene der du fisker, og prøv å utnytte periodene når strøm og vind går mot hverandre. Strømmen skifter vanligvis med flo og fjære. Er det bare vind og lite bølger så går det å holde båten "kjerringveien" dvs med bakenden mot vinden, men er det mye sjø så er det litt vanskelig, det slår over hekken hele tiden. Da må du holde baugen mot vinden, noe som krever ganske aktiv manøvrering. Her er agn det beste, da du kan sette stanga i en stangholder og konsentre
 9. Hei Det er ikke umulig, men det er endel vann mellom hver fisk så tidlig på året. Det er tatt 9 stk i de nedre delene av lågen siden det åpna den 15 mai. Brunt vann har ikke så mye å si, så lenge det ikke er "gjørmevann" Laksen gå uansett ikke så veldig langt etter redskap, så du bør kanskje fiske litt dypt etter den. Men er du heldig, så er den gjerne stor så tidlig, smålaksen kommer litt seinere.
 10. Hei Du er jo langt oppe i ørretland da. Men det er vel kanskje vel mye vinter der oppe enda. Har sett fisk vake fra gol og nedover til nesbyen, men ikke nedenfor rasteplassen ved elva ved nesbyen.
 11. Hei Burde kanskje være mulig å få noe, men du må fiske ovenfor Nesbyen for å få ørret. Nedover derfra har gjedda tatt over og tilnærmet utryddet ørreten.
 12. Hei Nå er ikke jeg kjent i østmarka, men jeg har drevet mye med å dra rundt og prøve nye og ukjente vann. Du sier ikke noe om hva du fisker med, det kan ha litt betydning. Ørretvann er ganske lette å finne, du ser det ganske raskt på vakmønsteret i vannet. Mort og andre karpefisk vaker også, men noen ting skiller ofte et ørretvak fra disse. Tegn på ørret er bobler på vannet etter vaket, tegn på spordstrøm,(ikke bare et lite prikkvak) og noen ganger vannsprut når fisken snur i overflata. Dette skjer ikke alltid når ørreten vaker, men en og annen gang. Dette er som regel nok til å få bekref
 13. Siden jeg freser rundt med en trailer på 19.5 meter til daglig, så kan jeg vel si meg enig i dette. Caravellen blir som ei hatteeske når jeg har parkert den og skal hjem. Men jeg er god til å bruke speila når jeg rygger da.
 14. Hei igjen Frøkna kan godt kjøre hun også så lenge du er med. Det heter øvelseskjøring. Kan kanskje være nyttig det mtp oppkjøring senere.
 15. Hei Høres ut som en plan det der, men hvis det er mulig, sett av litt mere tid til transport, geiranger via trollstigen er ganske langt. Det er mye kortere å kjøre om Vågå og Lom over til geiranger. Dere bør velge den veien i alle fall ene veien. Da er det kortere å kjøre valdresflya hjemover, noe som vil gi ganske store innsparinger i bompenger , i tilegg til at det er en mye finere tur. Det er blitt dyrt å kjøre E6 oppover Gudbrandsdalen. E6 koster nå rundt 500 kr fra oslo til Otta i bompenger, valdres under 100. Tenk også over at fergeprisene fyker i været når du har med henger, i alle
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.