cannonbang

Members
 • Content Count

  1393
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

cannonbang last won the day on October 27

cannonbang had the most liked content!

Community Reputation

339 Excellent

3 Followers

About cannonbang

 • Rank
  Aktivt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei Dette er en trollkrabbe som de andre her sier. Men det er en liten en. En jeg kjenner fikk noen av disse i hummerteinene sine rett på andre siden av fjorden for et par år siden som jeg vet om. Sjøl har jeg fått enkelte slike små i krepseteinene mine, også utenfor horten. Det er en utsøkt matkrabbe, fullt på høyde med kongekrabben, som den forøvrig er nært i slekt med. Men de bør være litt større enn den du har bilde av her Dette er et fullvoksent eksemplar av to slike så fikk vi nesten en halv salatbolle med krabbekjøtt.
 2. Hei Her tar du litt feil. en innebygget lineteller på snella vil gjøre dette, mens de løse som den jeg linka til teller omdreiningene på det lille hjulet som sitter på den. Dette er uavhengig av snella og spolen, og gir faktisk en mye mer nøyaktig indikasjon på linelengde
 3. Skal du ha mange av disse? Hvis du skal ha bare noen få til privat bruk så kan det koste endel. Det er som regel en fast pris på maskinoppsett + en stykkpris på plaggene.
 4. Hei igjen Kom noen interessante betraktninger her. Som piscator sier, fisk oppfatter som regel en byttefisk lenge før den ser den med øynene. Sidelinjeorganet som består av trykksensitive "punkter" oppfatter lavfrekvente trykkbølger rundt fisken, og dette forgrener seg på fiskens hode til et effektivt sanseorgan. Laks og ørret har usedvanlig følsomt sidelinjeorgan (noe som er typisk for predatorer) og finner byttet i ganske så grumsete vann. Synet er effektivt først når fisken er nært byttet og skal sette inn angrepet. Dette gjør at sluk som regel er mye mer effektivt enn f.ex flue i farget vann, da flua ikke gir noe særlig trykkbølger i sammenligning med sluk. Jeg vil tro dette også gjelder gummiagn. Jeg har best erfaring med naturens eget fargevalg både til flue og sluk til det meste, kanskje untatt laksefiske, der er det litt andre ting som gjelder, da det ofte er provokasjonselementet som kommer inn. Den flua jeg har tatt mest sjøørret på i mørket er faktisk ei blå reke. Den burde være tilnermet usynlig for fisken, men den ser den, og den hugger som regel ganske så friskt på den (det ligger et bilde av den på aurejeger sin fluetråd på sørlandsforumet) Et moment er er også at verdifulle byttefisker som sild, brisling osv gir ganske mye "støy " når de svømmer, spesielt i stim. En kutling f.ex som flytter seg litt vil være ganske anonym i forhold.
 5. Hei Syns kanskje det blir litt for mye fokus på farger og synlighet noen ganger. For å ta det første først, fargenes gjennomtrengingsevne i vann varierer med farge eller mer korrekt lysets bølgelengde. Rødt har dårligst evne, blått har best og så ultrafiolett osv Dette skaper en litt merkelig effekt, spesielt når den røde fargen forsvinner. Ting som er røde får plutselig en slags grønnaktig farge, og blir vanskelige å se. Rødspettas røde flekker f.ex fungerer som en slags kontrastbrytere, og forsterker kamuflasjen dens. En annen ting med sterke og godt synlige farger på kunstige agn er at de kan like gjerne fungere som en advarsel for byttejegere, et signal om at de er giftige eller har en eller annen form for forsvar. Fargen sier rett og slett "spis megt og se hva som skjer. Jeg har vel så gode erfaringer med farger som er mindre synlige for fisken. Da er den mindre skeptisk, og hugger ofte på direkten for ikke å gå glipp av byttet
 6. Hei Håhellervatnet er delvis langgrunt ja, men det er også deler der det er litt dypere inn til land. Men området rundt rastellassen på veisida er langgrunn, untatt inn mot bukta mot nord. (jeg mista en på ca halvkiloen der på flue en gang) Men... Det er ikke særlig lurt å dra dit nå så sent på året, dere kan risikere å snø inne der oppe før dere rekker å blunke.Et brått væromslag er alt som skal til, og veien ned til suleskar er smal og svingete, (og bratt) i tilegg til at det er ganske høye vegkanter overalt. Sklir dere ut så blir dere stående der. Ta heller turen til neste år, det er et flott område, Og det er fint å slå leir rett utenfor rasteplassen der, da har dere tilgang til toaletter også. Jeg vet det er tatt stor fisk i dette vannet.
 7. Hei Tipset i foregående post er kanskje noe for dere, et par kanoer vil gi store muligheter til å bruke vannveiene inn i villmarka. Magasin som blåsjø og roskreppfjorden er muligheter da, med de mindre vanna som gir tilførsel av vann ned til disse. Noen tips til hvordan man vurderer vann mtp fiskebestand og størrelse på fisken har jeg dog. Det viktigste er gyteforhold, et vann som ligger i et vassdrag med større bekker eller elv som renner gjennom vannet vil som regel være overbefolket av småfisk, se derfor etter vann som har mere beskjedne gytemuligheter. Vann som har dette i kombinasjon med relativt stor andel grunne områder er som regel førstevalget mitt. Gjerne med holmer og skjær i. Dette gir høy næringsproduksjon og derfor muligheter for større fisk.
 8. cannonbang

  Pimp my boat!

  Hei For å si det som inspektør Closseau ville sagt det, "You must have a pimp to pimp the boat". Hyggelig med båt, Du bor jo i et fantastisk område med et hav av muligheter. Jeg lagde stangholdre for en kamerat en gang på en båt i den størrelsen. Den enkle løsningen ble å lage de på en vanlig lasteholder for bil, slik at hele systemet kunne taes vekk på en enkel måte, Dette fungerte veldig bra, og ble ganske så solid. I tilegg til at holderne kunne flyttes etter behov. Noe å tenke på? Du får slike holdere for noen få hundrelapper, hvis ikke noen du kjenner har noen liggende.
 9. Ja, det betyr totalforbud i elver og bekker. Du kan fiske i vanna. Dette er fordi fisken skal ha ro når den gyter i elver og bekker. Men nå er tida for å prøve røya i vatna der den finnes. Du kan også prøve harvefiske når det er mørkt på kveldene.
 10. Hei Det første du merker er at du fryser på fingrene og nesa. Men til saken, det vil nok bli mindre å få, mange arter trekker litt dypere på vinteren når overflatevannet blir kaldere. Men du skal også være obs på at det er nå utover høsten det kanskje er aller best. Passe temparatur, mørkt på kveldene og mye mat for div fiskearter inne på grunna. Sjøtempen ligger vanligvis en måned etter lufttemp, slik at når det blir kaldere i lufta, så holder sjøen på varmen ei stund. Fram til jul går det nok ganske bra, men etter jul blir det nok litt mindre å få. Torskefiskene begynner å trekke til gyteområdene, det samme med flyndrene, de også gyter på seinvinteren eller tidlig vår. Leppefiskene trekker også litt dypere nå, de er varmekjære. Det som kan være verdt å prøve nå er torsken inne på grunna, den går ganske grunt nå når det blir mørkt på kveldene
 11. Hei Fine reker du har laget. jeg ville dog vært litt mere sparsom med bein/følehorn på de, men det er nok mere en smakssak, da for mye myke hår skaper litt problemer når de fiskes med fluestang.
 12. hei kenneth Gjorde litt research for deg. Det er mulig det er han som har dette nicket på et irsk forum, dette. https://www.salmonfishingforum.com/forums/member3973.html Du kan melde deg inn og sende ham en pm, han er fremdeles aktiv. Jeg kan ikke garantere at det er riktig person, men fra en annen tråd så er det mulig. Det koster jo ikke noe å prøve. Så ikke så mye til deg på brufoss i år. Hilsen geir (trønderen)
 13. hei bare så du ikke skal føle deg ensom her... De rekene du posta lenger oppe her så ganske giftige ut, de burde funke til sø under de fleste forhold. Jeg fisker ikjke så mye sø med flue lenger, det blir mest dorging med båt, men det hender dog. Da er det som regel en av disse tre som er førstevalget Denne er den jeg bruker mest, den har noen ørreter på samvittigheten Denne bruker jeg også endel, spesielt hvis det er utenfor tang eller tarekanter Denne bruker jeg som regel når det er nesten mørkt og helt mørkt. I klarvær med stjerneskinn og evt månen er oppe så har den vært ganske giftig Navnet cyber har jeg gitt de fordi ryggskjoldene på alle tre er laget av disse skimrende posene som datakomponenter er pakket i Har posta disse før forøvrig, men den tråden er glemt nå og de fleste bildene borte pga nedlagte servere
 14. ja, det var litt andre tider det. Forumet var fullt av alt fra heftige fangsrapporter, haugevis mer gode og mindre gode råd og ikke minst herlige usaklige diskusjoner
 15. Hei Kjemperapport dette, selv om den er linka. Jeg vurderte å delta selv, men laksefiske frista mer. Jeg bor ikke så langt unna nå, og har båten liggende inne i mørjefjorden. Fugløya er forøvrig en bra lyrplass, grunna rundt bøya er bra og jeg har fått noen på sørsida, helt intil bergveggen der