cannonbang

Members
 • Content Count

  1416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Posts posted by cannonbang


 1. On 2/21/2020 at 4:16 PM, Ølgylt said:

  Regner med at torskestammen som er der i området også vandrer utover havet. Denne var jo uvanlig fin, men det pleier å være fine fiskespisende torsk der på denne tiden. 

   

  Hei

  Det der er en klassisk nordsjøtorsk, og et ganske så prakfullt eksemplar også. Spisst hode, lys i fargen og potente finner. Som matfisk så går den de nordlige stammene av torsk en høy gang, ikke engang den berømte skreien kommer opp mot denne.

  Jeg har vært med på fiske i nordsjøen et par ganger, da fikk vi slike ute på bankene, så den kommer nok inn fra nordsjøen, og vandrer ut dit igjen.

  Gratulerer med en flott fangst (selv om du kanskje gleder deg mere over andre arter)


 2. Hei

  Ut fra de to bildene ser det ut som du bruker ganske høy følsomhet (gain) på loddet.

  Dette vil gi endel såkalt debris, eller støy om du vil. KIarakteristisk for denne støyen er at kildene ikke gir konstant ekko, men tilfeldige enkeltekko. Dermed får du en prikk istedenfor ei linje eller en bue.

  Disse prikkene du ser er sannsynligvis ikke fisk i det hele tatt.

  Prøv eriks tips med å senke ned ei flaske. Det funker bra

  Og når du er på fisk som sei f.eks, så prøv å justere ned gain-funksjonen til prikkene forsvinner og du ser bare fiskeekkoene

   


 3. Hei

  Jeg bruker de julastøvlene på jobb nør jeg losser bilen i snø og mange blå grader, de er faktisk ganske gode, mye for pengene til den prisen.

  Et lite tips til å unngå fuktige sko er å lage en mal av en innleggssåle, og så klippe ut en masse av de i kartongpapp. Da er det bare å ta av skoene, kaste de brukte og legge inn et par nye. Min bestefar som var fisker brukte ofte dette


 4. hei

  bare et lite tips til deg og evt andre som binder sø-fluer.

  Esso bensinstasjoner deler ut gratis reflekser i vinter, noe som jo er hyggelig. Men løkka de henger i er laget av kulelenker som er perfekte til å klippe opp to og to og bruke de til øyne på div fluer. Stopp ved esso neste gang, og ta med et par reflekser

  • Like 1

 5. Hei

  Pakk bort de stengene og ta vare på de som klenodier.

  Dette er gamle hulbygde glassfiberstenger, de passer ikke til dagens liner, og det er stor sjanse for at de vil knekke når de blir tatt i bruk. De er også sannsynligvis i en mye høyere vektklasse, 7 eller 8 tipper jeg.

  Kjøp deretter et begynnersett i den midlere prisklassen, typisk 1500-200 kr der alt er inkludert.

  Sett så igang med å fiske, og gled dere over det i stedet for å slåss med utstyr som ikke fungerer


 6. Hei

  nå er ikke jeg noen ekspert på dagens ekkolodd, men har litt greie på de litt eldre.

  Det er lite sannsynlig at et nytt ekkolodd som det du nevner kan brukes med en så gammel svinger. Sjansen for at du skader eller ødelegger det nye er ganske stor, og du må ganske sikkert koble kabelen over på en ny plugg, som ganske sikkert ikke har de samme funksjonene.

  I tillegg trenger den gamle mye mer strøm enn de nye, svingere før i tida hadde andre elementer som krevde mye mer effekt

  Utviklingen har gitt svingere med mye høyere følsomhet, og dermed mindre behov for kraftige signaler.

  Men siden det gamle har takka for seg, så kan du jo åpne det og sjekke om det er en bagatell, f.x ei sikring som har gått. Det er kanskje verdt et forsøk?


 7. Hei

  Filetutbyttet ditt er slett ikke så galt det.

  sløyd vekt       2650x2/3=1753 g

  filet         666x100/1753=37.9%

  Tatt i betraktning at langa i utgangsåunktet er en litt tricy fisk å filetere pga kroppsfårmen, og at denne er ganske liten, noe som gjerne gir et dårligere utbytte enn en større fisk så er resultatet faktisk respektabelt

  Sammenlignet med f.ex hyse som fileteres på avanserte maskiner så er utbyttet til sammenligning på litt over 40 prosent

  Gratulerer forøvrig med ny stang, og godt nytt år

  Du har så langt vært en berikelse for forumet

  Hilsen en som har endel år bak seg som yrkesfisker

  • Like 2

 8. Hei

  Dette med å lese bildet på et ekkolodd har sine "issuer" . Det er ikke størrelsen på fisken som avgjør hvor kraftig ekkoet er.

  Den ene faktoren er hvor stor svømmeblære fisken har, og hvor mye gass det er i denne. Den andre faktoren er spordslagene fra fisken.

  ekko fra svømmeblæra er typisk utslagsgivende på alle frekvenser, mens spordslagene er utslagsgivende på høye.

  Det du ser på bildet du har posta er nok som erik sier, større sild eller noen få i tett formssjon som bryter ut av hovedstimen.

  Mahrell f,ex har ikke svømmeblære, men den svømmer med veldig krappe slag med sporden, det gjør den synlig på ekkolodd med høy frekvens. Haier derimot som f.ex pigghå er tilnærmet usynlig, da de svømmer med mye roligere bevegelser.

  Kort summert. det er ikke alltid ekkobilde står i forhold til størrelsen på fisken

   

   

   

   

  • Like 2

 9. Hei

  Mne erfaringer med myggspray er de samme som ahamn har. De fungerer best på vinteren, jeg har ikke blitt stukket en eneste gang på denne tida.;)

  Men til saken. Synd at det ikke klaffa i år heller. Ser ut som du var nede på friområdet nedenfor parkeringsplassen rett nord for guriskjæret denne gangen? Er vel litt mer tilgjengelig der, Guriskjæret kan være litt tricy å komme ut på.

  Bra plass det også forøvrig

  Holder sjøl på å utforske områdene rundt nevlunghavn og stavern nå, siden jeg flytta hit i fjor. Resultatet så langt er to napp og en liten tass om jeg lot være å slå fast (den tok inne ved land, så jeg så den var liten)

  Ble et par fine utenfor mølen dog, 0.8 og 1.5 kg fra båt

  Fortsatt god jul og godt nytt år


 10. On 11/22/2019 at 9:35 PM, TT said:

  PS. Ved skifte av olje, ikke bruk en gammel melkekartong til å samle oljen i. Og særlig ikke en som tidligere er brettet flat. Tidligere brettede kartonger svikter lett, og i kombinasjon med oljete fingre, gir det lett oljesøl. Erfaringsmessig ....:unsure:

  Hei

  Kanner som er egna til oljeskift finner du på alle bensinstasjoner. Det er bare å se etter de store kurvene som er satt ut for tomme spylevæskekanner, og ta med et par. Disse kannene er normalt 4 liter, noe som er stort nok for de fleste påhengere. Her kan du skjære til toppen på de slik at avtappingen går greit uten søl,

  olje og frost

  Her har du med to typer olje å gjøre, med ganske forskjellige egenskaper. Motorolje emulgerer ikke med vann, men med mye vann i oljen så vil oljepumpa blande olje og vann til en "grøt" av disse. Vannet vil etterhvert skille seg fra oljen igjen, og synke til bunnen av denne, da det er tyngre. Hvis det er så mye vann i oljen, så har man andre og større problemer enn oljeskift før kulda kommer. Noen dråper i bunnen av bunnpanna vil ikke skape problemer her.

  gearolje derimot emulgerer med vann dvs den blander seg. Her vil ikke vannet skilles ut igjen, og oljen får en konsistens som spenner fra en litt matt farge til en mørk fløteaktig konsistens Den kan imt emulgere med opptil 20-25 prosent vann uten at den mister smøreevnen og gearet skades

  Felles for disse oljetypene er at selv om det er vann i de, så fryser de ikke til fast is som vann gjør, det blir en slags grøt av det som ikke klarer å skape frostspreng på samme måte som fast is.

  Dette er ikke for å kritisere erik her, at noen tar seg tid til å lage slike tråder er prisverdig.

  Men med endel års fartstid som maskinist på større fiskebåter så har jeg vørt borti dette endel.

  Fortsatt fin helg til dere begge

  • Like 1

 11. Hei

  Dette er en trollkrabbe som de andre her sier. Men det er en liten en. En jeg kjenner fikk noen av disse i hummerteinene sine rett på andre siden av fjorden for et par år siden som jeg vet om. Sjøl har jeg fått enkelte slike små i krepseteinene mine, også utenfor horten.

  Det er en utsøkt matkrabbe, fullt på høyde med kongekrabben, som den forøvrig er nært i slekt med.

  Men de bør være litt større enn den du har bilde av her

  Dette er et fullvoksent eksemplar

  HPIM0270.thumb.JPG.0ce254e93f353302668375fd33a94f3f.JPG

  av to slike så fikk vi nesten en halv salatbolle med krabbekjøtt.