Jump to content
Fiskersiden

cannonbang

Members
 • Posts

  1755
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  103

Posts posted by cannonbang

 1. Hei

  ser du er online, takk for hjelpen

  Jeg bistår deg gjerne hhis du har spørsmål om fiske jeg er opprinnelig fra trøndelagskysten, og har endel peiling på fiske i disse områdene.

  Jeg er også tidligere yrkesfisker, hvis det er til noe hjelp. Men det er litt hjelp i å få mere konkrete spørsmål om ting.

 2. On 10/4/2022 at 9:22 AM, KnutO said:

  Har fisket på alle plassene det skal være fisk

  Hei

  Her tror jeg mye av årsaken ligger til at du får lita fisk. Som andre sier du bor i et fiskemekka, men du klarer ikke å finne fisken. Du bør gå litt bort fra denne filosofien med såkalte hotspots, og begynne å bruke kart og se etter plasser sjøl.

  Her har jeg satt ut noen merker på potensielle plasser

  https://kart.gulesider.no/m/tFeFw

  Dette er grunner og kanter der det kan være fisk. Seien står gjerne i kantene på skaller der det er strøm. Småseien er gjerne samlet i stimer, mens storseien kan både finnes enkeltvis og i stim, og den holder seg gjerne dypere også. På skaller der det er mye småsei kan du også få stortorsk som jakter på seien på sommeren, og lyr i tillegg. Lyren kan du også få i tarekantene der sjøen bryter litt, og rundt fløer der det er stortare.

  Lysing vet jeg ikke så mye om egentlig, annet enn at den liker sed der det er bløtbunn, så kanter som går ned mot dypt vann kan kanskje være tingen her. Gidder du å fiske litt dypt, så kan bratte kanter ned mot 200 m gi både lange og uer

   

   

 3. dere står på enda ser jeg. Slutter meg til ølgylt, synd med den som stakk, men som jeg nevnte i en annen tråd, det står skrevet i loven om laksefiske at de du skal få de får du, og de du skal miste de mister du. Lykke til på mjøsa, det er i allefall normal vannstand der nå, jeg kjørte over mjøsbrua forrige uke. September er for meg både den beste tida og slutten på sesongen, jeg er ikke så hippen på vinterfiske. Jeg får dosen min av det norske vintereventyret gjennom jobben

  • Like 1
 4. Hei

   Fikk en utenfor gullholmen på øatsiden av jeløya for noen år siden som hadde helt ødelagte finner som denne. Den var ganske stor, rundt 5 kg.

  Dette er i allefall ikke vanlig hos torsk, jeg har knapt nok sett det før, og jeg har handtert ganske mye av den.

  edit

  Fant et bilde av den. dårlig kvalitet, så jeg måtte photoshoppe det litt

  DSCN0151.thumb.JPG.7f92ed25ada4ec89be7d1f14cdc87318.JPG

  Fiskeren er min dengang nye nabo fra syrias sønn , jeg tok de med på noen fisketurer den sommeren, men det er en annen historie. Dere kan jo gjette om han var stolt?

  • Like 1
 5. Hei

  dette er kanskje ikke egentlig fiske, men min interesse for skapninger som kryper rundt på bunnen tør vel være kjent.

  Og metoden er tross alt noenlunde sportslig.

  Årets første krabbetur gikk som i fjor ut til Årøybratten utenfor Helgeroa. da jeg kom fram var det ernnå litt for lyst, dette er en nattaktivitet; så jeg kikka litt rundt med ekkoloddet først for å se etter fisk, men det ble som vanlig, nada.

  Men etterhvert så faller mørket på

  CIMG0620.thumb.JPG.603cd00f730d6f666b8bb91e4fc96433.JPG

  krabbene begynner å krype frem, eller krabbe frem som det vel heter når det er snakk om krabber

  CIMG0623.thumb.JPG.6b07edf7b940dd17765b66d8ae9bb20d.JPG 

  Håven gjøres klar

  CIMG0622.thumb.JPG.a338c0aeb37ba07d8bff704b3582f6ed.JPG

  Og de første havner i stampen jeg har med

  CIMG0621.thumb.JPG.ccdbbd961588889375b15a536a38180f.JPG

   Flere krabber kommer til etterhvert

  CIMG0624.thumb.JPG.aeee88cb1dfdb3f4ef893446076eeca7.JPGCIMG0625.thumb.JPG.7708b7ac2c662aae53e9dc73b7024dab.JPGCIMG0626.thumb.JPG.6b5b09f0f5123e5acc1d177330bf531e.JPG

  Etter en times tid har jeg nok for denne gangen, og turen går hjemover i noe redusert fart i bekmørket. Det er mye teiner med fløyt rundt omkring på denne tida. Men med kartplotter med kartbrikke, og godt oppmerket lei med lykter og seilingsmerker så er selve navigeringa piece of cake.

  Resultatet ble 6 fine velfylte krabbeskjell som nå ligger i fryseren

  CIMG0627.thumb.JPG.a3ab9a86eb288fc1e4fe570856d6bea8.JPG

   som sagt ikke akkurat fiske, men håper denne lille rapporten kan glede noen i alle fall.

  Ha en fin uke

  hilsen Cannonbang

  • Like 4
 6. 9 hours ago, TT said:

  Neste år blir alt så meget bedre :D

  Jeg har et par sesonger vurdert en høsttur til Hagnesvassdraget, men det har så langt ikke blitt noe av. Det står på lista i år også, men himmelens porter må vel for alvor åpne sag om det skal bli fiskbart der før sesongslutt. Ser ut som en kul elv for geriljafiske med markstanga. 

  ja, da blir det sikkert høljregn hele sommeren. Men jeg fikk i alle fall gjort meg kjent på det nye strekket, og fant litt ut om når fisken passerer og sånt.

  Har fiska såvidt i hagnes, men det er veldig overgrodd langs elva der, kun noen få plasser å fiske, og med bilen din så er det tricky å parkere der også pga smale veier. Skal du dit nå, så må du ta med vann til å fiske i. Kjørte ned Valdres i dag fra Vang og nedover, nesten helt tørt i begna også. Her er det bare en ting å gjøre, drikke seg seriøst full og glemme årets laksesesong.

  • Haha 1
 7. Hei

  Jeg overdriver vel ikke når jeg sier det har vært dårlige forhold i år. Det starta bra, men etterhvert så ble elva mindre og mindre, og kokende varm. Ikke overraskende at du ikke fikk noe denne gangen, det meste blir tatt på fluesonene på slike forhold.

  Eneste lakseekjenning for min del var den jeg mista. Ellers så så jeg noen få som gikk oppover, men de ville ikke ta. Det ser ut som det trengs vannforing på 80-90 kubikk der jeg fisker, så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet til neste år. Skal plukke litt krabbe her ute nå og legge i skjell til vinteren, og finne fram hagla og ut og jakte litt skarv med kanoen jeg kjøpte i fjor. Og innimellom skal jeg gjøre ferdig dekket på terassen min.

 8. Hei

  Denne er litt lenger fra Stavanger, men interjakt på Ålgård har ganske bra utvalg av det du spør etter.

  de har både nettbutikk og fysisk butikk

  https://buas.no/560-fiske

  Litt lenger unna, men ikke mer enn en liten halvtime fra stavanger.

  Biltema har også litt søkker opp til ca 60g, og noen agnkroker i litt mindre str.  De er ganske bra, jeg har prøvd dem.

  Attraktorer og perler kan du også kjøpe på panduro, de har butikk på kvadrat

 9. Quote

  stang: 13foot splitcane med glassfiber tupp

  Hei

  Tror du skal vurdere ei litt anna stang enn denne også. Dette er noe som ble eksperimentert med på 70-tallet som fluestenger, men forsvant da grafitt overtok. snella di er ei ganske røslig snelle beregnet på kastevekter som TT antyder 40 g, og oppover. En 18 g wobbler vil ikke klare å dra igang spolen på denne. Jeg ville si 50-150 gram. Ei litt kortere og stivere stang vil også være bedre, 10-12 fot i vektklasse 20-80 gram

 10. Hei

  Det er en veldig bra rampe her, og gode parkeringsforhold. Rampen var åpen sist jeg var der for noen år siden. For kontakt om dette, våle båthavn kontaktliste

  http://www.vaalebaathavn.com/435184772

  Den ligger her

  https://kart.gulesider.no/m/NtPh7

  Dette var tidligere en av mine favorittplasser etter sø

  Har også tatt et par rødknurr i området.

  Kort vei hertfra til sandebukta

 11. Hei

  Var oppe på hvarnes i går kveld en tur. Fine værforhold, overskya og ganske perfekt. Men lite laks. Elva falt ganske fort. Så et par fisker i 9-tida, men ingenting å få. Ser ut som fsken står i fossehølene og stanger nå, elva er klar og varm. Har aldri sett lågen så klar før. Regn er det som skal til nå.

  • Like 1
 12. Fant ut av det tilslutt, er en euro2L Reg juli 2000

  Ja, det holder å lle på seg undertøy og sokker, trenger ikke bil som jeg må kle på meg. Dette er caravelle nr4 i rekken. Genial seteløsning i de, kan rigges for konfortabel overnatttingsbil i en håndvending

 13. Ikke store omveien det nei. Har vært et par-tre korte turer tidligere, uten å kjenne liv. Lite standplasser i dette området, så jeg må finne ut litt om når fisken passerer. Den tok rett utenfor berget helt overst på strekket. Ikke helt gode forhold, klar elv og skarp sol. Men litt mere overskyet i morgen, da blir det fiskedag. Holder på å flyttte litt på ene baksetet i caravellen i dag, skal selge den. Har kjøot en annen i mye bedre stand

 14. Hei

  Nettop tilbake etter en liten kveldstur.

  Mista en på 4-5 kg rett før jeg skulle lande den. Blank var den også, litt surt.

  Men det er som det står skrevet i loven om laksefiske, de du skal få de får du, og de du skal miste mister du.

  • Like 1
 15. Hei

  Har nettop byttet bil, men finner ikke opplysninger om euroklassen på den. Det er en caravelle 2001 mod 2.5 TDI

  Bommselsskapet vil ha denne fr å registrere  brikken min over på den. Den er euroklasse3,,men de  har to alt, 3tog 3l. <Denne finner jeg ikke i vognkortet eller noen andre steder, noen som vet hva disse bokstavene betyr? er det bare at det menes 3tung og 3lett?

 16. Hei

  Bruk så lang fortom som du kan håndtere når du fisker etter laks. Hvis den ser duppen og flua samtidig, så går den like gjerne etter duppen som etter flua. to ganger stanglengda er minimum etter min mening. Når du skal kaste, så starter du kastet med stanga rett utover, og svinger den bakover og kaster i en jevn bevegelse, da løfter du flua ut av vannet foran deg når du kaster. Men tenk over hvor du skal evt lande en fisk når du bruker denne metoden,

 17. Hei

  Nydelig rapport.

  Fisken du mista , den med de store finnene var sannsynligvis en knurr (selv om det også kan ha vært ei ulke som du antyder), men knurren er ganske hard i kjeften og har litt letter for å falle av kroken. Men den er ganske vanlig, så du får den sikkert senere, spesielt hvis du fisker etter flatfisk, den liker seg på sandbunn.

  Sandflyndre er forøvrig en veldig god matfisk, Helstekt sandflyndre er noe bortimot en dansk nasjonalrett.

  Som ølgylt, lykke til videre.

  Btv, har du bil, eller drar du rundt på andre måter?

   

 18. hei

  Herlig avsporing, minnert litt om gamle dager da tråder kunne spore av i  en slik grad at det ble truet med stump vold og andre gjenvordigheter.

  Men tilbake til temaet.

  Den yngre garde har kanskje litt lettere for å ta til seg nye ting på godt og vondt, mens vi gamle revene er litt mere skeptiske, og bruker vår lange erfaring til å sortere litt mer mellom skitt og kanel. år du står i ei forretning og forteller om hva du bruker av utstyr, og får høre at det som du kjøpte forrige sesong er utdatert og ubrukelig i år av en ungdom, og han presenterer årets nyheter som det eneste som er brukbart, så blir i allefall jeg skeptisk. Vi veteranene er kanskje litt mere gammelmodige, men erfaringen vi har er manger ganger verdifull.

  Hvis du ikke vet hvor du kom fra, så vet du heller ikke hvilken vei som er fremover.

   

   

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.