ko-stens

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About ko-stens

 • Rank
  Medlem
 • Birthday July 20

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hamar
 • Interesser
  Jakt
  Skyting
  Fiske
  Breton

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En stund siden jeg har vært innpå nå. Takker så mye for gode svar. Har dessverre blitt for mye annet nå, så får ikke tid til mer laksefiske denne sesongen, men neste år blir det garantert en tur eller to til. :-) Driva og Surna høres interessant ut. Skal sjekkes ut nærmere. Ellers har jeg myst litt på Eidselva i Nordfjordeid. Det er i hvert fall ingen tvil om at det blir minst et par turer neste år. :-)
 2. Jeg kjøpte følgende til lett laksefiske: Stang: Berkley Phazer Pro 9', 15-40 Snelle: Okuma Trio 40SRS Kjøpte ellers Trilene Sensation 0,32. Når det gjelder sjøfiske tror jeg kanskje at jeg ville hatt på Fireline 0,20 eller lignende. Er mer vant til Fireline selv, men ble anbefalt nylonsene til laksefiske. Summen av de tre "tingene" jeg kjøpte, var at jeg kan kaste "herfra til månen", selv med sluker under 15 gram. Fikk en trekilos laks på utstyret, og det fungerte ypperlig. Stanga er firedelt og tar liten plass, for øvrig. Selvsagt blir dette min subjektive mening, men jeg ble i hvert fall fornøyd, og det er under budsjettet attpåtil. Vurderte ellers Shimano Exage 4000, og det er sikkert like bra/bedre snelle som Okumaen, men jeg syntes sistnevnte så kulere ut...
 3. Da fiskeiveren er i ferd med å ta overhånd, samtidig som jeg ikke har lyst til å prøve "gode" gamle fiskeplasser, leter jeg etter alternativer, og da har Stortjønna i Tolga dukket opp som et. Noen som har vært der og kan si om det er verdt turen? NJFF har også båt der, så det går jo an å booke den et par dager. :-) Må bare skaffe meg nøkkel først... Men hvor får en tak i fiskekort? YX Tolga, eller er det et eller annet lokalt hus? Har ikke funnet noe på nett i hvert fall.
 4. ko-stens

  evinrude etec

  Er det noen flere som har opparbeidet seg erfaring med E-tec til dorging? Er det mulig å få hastigheten på en E-tec 75/90 under 2 knop og få den til å holde seg der? Edit: Båten er for øvrig en Skibsplast 460 TS, som veier i underkant av 400 kilo før en hekter på motor og før en hiver ombord folk og utstyr. Totalvekt med motor, familie og utstyr blir vel mellom 600 og 700 kilo.
 5. Denne så veldig interessant ut, og jammen har jeg ikke bestilt meg en slik... Greit å prøve. Bestilt fra Smartbuyglasses.com. Kostet 420,- inkl. frakt. Får håpe de passer! Takker ellers for gode svar. Da betyr visst slike briller litt mer enn jeg trodde.
 6. Har fattet litt mer interesse for elvefiske igjen, og da jeg har lyst å prøve meg litt mer på laksefiske, er det litt av hvert å oppgradere. Polariserende solbriller er en av tingene kanskje. Jeg har polariserende solbriller, men det funker jo fryktelig dårlig når jeg fra før er brillebruker. Dessuten tror jeg ikke de er bra uansett. Fikk dem et eller annet sted en gang. Med andre ord vurderer jeg å skaffe meg polariserende solbriller med styrke, justering for hornhinneskjevhet, samt at de er progressive! Dette koster selvsagt ei skjorte eller sju, så det er greit å høre litt om hva erfaringene er med polariserende briller. Noen sier det er geniale greier, mens andre sier det ikke er noe vits å drive med. Hva mener dere? Er det verdt å investere kanskje fire, fem tusen spenn i slike briller?
 7. Må innrømme jeg ble litt bitt av laksefiske etter et kort døgn i Nausta utenfor Førde. På min aller første tur etter laksen ble det en finfin laks på tre kilo blank. Og slik som den laksen herjet, ble en jo relativt frelst. Det ga med andre ord mersmak! Ser litt på planene for resten av sommeren, og det kan faktisk hende jeg kan smyge inn en aldri så liten tur en helg mot midten av august. Men hvor!? Nausta var kjekk den, men litt liten, kanskje. Etter endel søking rundt på nett, både via Google og Inatur, dukket Bjøra opp. Den ser litt fristende ut, ikke minst fordi det er en sideelv til Namsen. Kanskje det er muligheter for noe relativt stort noe også. Jeg trenger egentlig litt tips om hvor det kan være kjekt for en sylfersk og nyfrelst laksefisker uten det heftigste utstyret å prøve seg! Å tråkke rundt blant "lakselorder" og ultradrevne BMW-X5-kjørende Hardyfluestangfiskere med fluer spesiallaget for anledningen ved elvebredden, blir liksom litt i overkant for selvtilliten... Bjøra har jeg altså sett litt på, på Inatur. Drammenselva er en annen mulighet og Driva en tredje. Det er fortrinnsvis slukfiske jeg tenker på. Har jo en enhåndsstang med 7ersnøre, men om laksen er særlig over tre, fire kilo blir det jo unektelig noe spinkelt. Det er vel spinkelt allerede ved tre. Får legge ved et bilde av debutlaksen. Ikke kjempefisk, men heller en kjempeopplevelse!
 8. Da var det Kun Berkleystanga som ble med. Og for en artig start! Fikk en finfin laks på 2,97 kilo og 69 cm lengde. :-) Min aller første laks! Maks tillatte størrelse på laksen i elva er 3 kilo og 70 cm... Utstyret har fungert upåklagelig. Dette ga en smule medsmak... Edit: Er glad for at jeg valgte monosene (Trilene Sensation 0,32). Fisken bet på ca ti meter fra meg og var spinnvill. Helt nygått, 500 meter fra havet. Var halvveis i lufta flere ganger, og sluken (messing/sølv/rød 24g) satt dårlig. Den datt av i håven... Tror død multisene hadde gått dårlig her, rett og slett. Hadde vært større sjanse for å røske seg av da.
 9. Takker så mye for svar. Skal se om jeg ikke finner noe mer som kan passe da. Har jo noe for ørret fra før og har kjøpt noen i str 8 av type rekefluer og litt annet.
 10. Tenkte å ta med fluestanga til Nausta. 9-foter med 7er wf flytesnøre. Der er vel de fleste laksene under tre kilo. Ser på fluer, men du verden for noen beist. Virker som om de passer best til Altaelva... Hva slags størrelse bør jeg gå etter? Tenker selv str 8 - 10. Hva med føuer til sjøørret? Funker de på laks og? Ser at laksefluer gjerne er mer fargerike. Tips mottas med takk! :-)
 11. Såpass... ABU er ikke det det en gang var, skjønner jeg... :-/ Jeg endte opp med å bestille Okuma Trio SRS 40: Bestilte Trilene Sensation Clear 0,32 til å ha på, så får en håpe det funker greit. :-)
 12. Så ABU har litt frynsete rykte? Har faktisk aldri hatt noe annet enn ABU-sneller. Har blitt kjøpt av gammel vane, og alle har fungert slik de skal. Nå skal det sies at den nyeste jeg har, er ca 10 år gammel og tok over etter en elgammel 752 fra midt på 80-tallet. Ingen av Ambassadeurene er nyere enn ca 10 år. Favorittene nærmer seg 40.... Men de må har service stakkar (to stk 2500C). Men, jeg er åpen for andre merker, og jeg vet jo at Shimano har et enormt ry for gode sneller, i hvert fall når det gjelder de dyre, men det smitter jo gjerne over på de rimeligere variantene også. Ser igjen litt på Skittfiske.no (finnes det andre, like gode og rimelige nettbutikker?), siden det er elendig utvalg i butikkene her i Hamar. Den mest interessante, og som jeg også holdt på å reise ut fra butikken med, var Shimano Technium. Likte den veldig godt, og sammenlignet med en ABU STX ved siden av, virket den nok litt mer forseggjort og tight/bedre sammenskrudd, selv om ABU'en også føltes god. Ser at XXL tar ca samme pris som Skittfiske. Imidlertid var den litt dyr, synes jeg. Ser at det anbefales Shimano Exage her. Pussig nok var dette en av de jeg har lagt mine øyne på, en 4000FD. Den tror jeg faktisk G-Max her i Hamar hadde og (der jeg kjøpte Berkley-stanga), men syntes den var mer enn dyr nok der, og joda, den kostet det som Skittfiske.no har som gammel pris, ca 1 600,-. Shimanoen koster 899,-. Det er jo en god pris. Men, så har jeg kommet over en annen, og pussig nok er også dette merket anbefalt av dere... Okuma. Varianten jeg har sett litt på er en som heter Trio SRS40s, til 799,-. Førpris 1 399,-. Litt data: Shimano vs Okuma (i den rekkefølgen): Snørekap: 180/0,30 vs 170/0,30 Tyngde: 315 gr vs 306 gr Ant kulelagere: 4+1 vs 9+1 Utveksling: 5,2:1 (82 cm pr sveiv) vs 6,2:1 (89 cm pr sveiv) Er litt skeptisk til høy utveksling i elv, men her ser det jo ut som om forskjellen er minimal likevel. Større spolediameter på Shimanoen? Et pluss for Shimanoen er at det er med ekstra spole. Det står ingenting om det når det gjelder Okumaen. Det er en fordel med ekstra spole, synes jeg, da jeg har en forkjærlighet for multisnøre (spesielt Fireline). Kjekt å kunne bytte om hverandre etter fisketype. Sånn førsteinntrykkmessig, er det nok Okumaen som frister mest, men det bør være med ekstra spole. Må forresten skryte litt av Skittfiske.no. Gode priser og utrolig kjapp levering. Bestilte stanga stanga sent på kvelden onsdag, og i går på fredag, hentet jeg den på posten. Ikke ille det. :-) Om stanga er god, er en annen sak... Allerede før jeg har prøvd den, liker jeg den ikke... Liker ganske myk aksjon når jeg skal kaste med Ambassadeur. Denne er litt "kjepp", men en får nå prøve først. Kan fort bli reservestang langt inni et skap, dette! :-) Heldigvis var den billig som fy. Kvaliteten ser jo bra ut, om ikke annet.
 13. Vel, vel... Da har man faktisk kjøpt to stenger! Begynte å gruble litt på om ikke denne Lawson 10-foteren jeg bestilte fra Skittfiske.no kanskje blir litt voldsom, og da jeg var en tur for å se etter fluefortom og fiskesene i dag, kom jeg over en stang til, en Berkley Phazer Pro II Travel 9' 15-45 gram. Førstnevnte for Ambassadeur og sistnevnte for haspel. Så nå får jeg vel kjøpe en haspelsnelle... Har mistet oversikten over haspelsneller de siste årene da jeg har hatt de samme småsnellene lenge. Har imidlertid alltid kjøpt ABU Cardinal, men ser jo på Skittfiske.no at det er et hav av muligheter, ikke minst når det gjelder Shimano. Tips til snelle omkring en tusenlapp? Tenker noe ala ABU Orra 2 S20 eller S30 (hhv 170m/0,28 og 210m/0,28).
 14. Hadde jeg hatt en passende haspel, så. Mente jeg hadde en gammel Cardinal 755 et eller annet sted, drøyt 25 år gammel og aldri brukt. men finner den ikke i farta. Den hadde jo passet fint. De andre jeg har er knøttsmå til fjellørreten og med 0,12 Fireline. Tror jeg må lete bittelitt til... Et eller annet sted må jo den snella være! Finner jeg den igjen, tar jeg den med som reserve. Problemet med litt større haspel er rett og slett at jeg aldri bruker det, jfr den "nye" jeg har et eller annet sted. Da ser jeg ikke poenget med å kjøpe en. Den ender nedi en skuff.
 15. Takker for svar. Da har jeg faktisk bestilt denne stanga, så får en se hva det er for noe rart. Bare den ikke er for stiv. Liker en del aksjon i stanga når jeg skal kaste med multisnelle. Har jammen rukket å sende epost til en kar på Finn.no og, både Ambassadeur (5600AB) og stang til 700,-, men jeg trenger jo ikke akkurat Ambassadeur nr 8 da... Det er stanga som er interessant, men den er nok noe eldre (ABU Atlantic 10'). Meeen, det går jo an å stikke innom og titte, siden jeg passerer heimen der, 100 meter unna i morgen... Ellers, jeg finner meg ei sene på ca 0,38 - 0,40 og setter på det. Får føle, kjenne, ta, tukle og fikle litt før jeg bestemmer meg for hvilken snelle som blir med. 6500'en føles mer riktig ut med tanke på størrelse og stang, men samtidig er jeg litt skeptisk til denne syncro-funksjonen. Har aldri prøvd snella før, da jeg byttet den til meg for et par, tre år siden. Tar også med fluestanga. Ramlet ned i kjelleren, og kom på at det er en 7er-stang, med 8er-snøre. Bomkjøp av snøre da jeg var helt sikker på at det var en 8er-stang, men det funker greit. Satser på 0,27-fortom der og fluer i str 6 - 10, type ørret/sjøørret. Har fått tips om det. Så ting begynner å ligne på noe, i det minste. Sluker tror jeg at jeg kjøper i Førde. De vet vel litt mer enn XXL her om hva som kan funke i Nausta i juni/juli. Sannsynligvis funker ingenting siden jeg skal av gårde, men det finner en jo ut!