Jump to content
Fiskersiden

is_620

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

is_620 last won the day on February 6 2016

is_620 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

is_620's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. har du verktøy og plass til å teite den svære mutteren på 175 giveren har en 175 liggende som skal monteres i båt medio juni 2020 og kunne tenkt meg å leie ev. kjøpt airmar's spesial nøkkel dersom du har adgang til en slik. ellers hadde jeg tenkt å sage meg noe lignende i sterk kryssfiner.
 2. jeg har de 2 nevnt i tittelen som jeg bruker og tar med meg på 2 forskjellige båter. Foretrekker å ha kart på en skjerm og ekkolodd på den andre. Brukes i Trøndelag og jeg har kun 1 kartbrikke - Navionics Platinum + Mener at ELITE 7 Ti ikke klarer å kjøre Navionics Platinum + , og at jeg derfor må ha SS175 M på Elite og ha kartet på HDS. Siden HDS har større uteffekt blir spørsmålet og det jeg ønsker kommentarer på om ytelsen med å ha giveren det svakeste loddet blir så mye redusert at jeg bør kjøpe enda en ny kartbrikke som Elite kan kjøre, for å kunne ha kart på en skjerm og ekkolodd på HDS.
 3. takker for tips, - dette burde jeg ha funnet ut av på egen hånd. Var i båten i formiddag og nå funker alt som det skal. Jeg ble noe forstyrret av at plugge fra fra giveren var vanskelig å feste på ekkoloddet. Fjernet en liten o-ring fra pluggen og da ble OK . Starter en ny tråd da jeg har noen andre spørsmål også.
 4. Har nettopp montert en Airmar B150M i båten. Har både HDS 9 gen 3 og ELITE 7 Ti , SW er ikke oppdatert til den aller nye nyeste versjon, men har en bror som også har både HDS gen 3 og Elite Ti og han har oppdatert SW . Han har idag vært i båten sin og sjekket, men men melder at han heller ikke finner B150M som valg i menyene for giver. Håper derfor at noen kan tipse meg om hvilket valg som bør velges.
 5. Et lite problem, har anskaffet 2 nye gjennomgående givere : Airmar B150M og Airmar SS175M. Skal monteres i 2 forskjellige båter - har ikke helt bestemt meg om hvilken båt som får hvilken giver Den ene brukes i Oslofjorden,stort sett innenfor Drøbak, og den andre i havet uten for Trøndelagskysten kun i 2-4 ferie uker. Det er en noe eldre Hansvik 18" Fisker som blir vinterlagret på henger innendørs i Trøndelag. Har nylig kjøpt den og har ikke skikkelig forståelse om båtens oppbygging enda. Håper derfor på noen tips og råd om plassering og utfordringer med montering av gjennomgående giver i denne båt typen. Ankommer Trøndelag sent om kvelden, overnatter hos en kjenning , og håper å få montert giveren så fort som mulig og komme meg ut på øya. For ordens skyld , jeg har montert flere givere tidligere og det følger også med detaljerte anvisninger fra Airmar , så jeg tenker mer på ting som hvor det er lurt og ta ut hull i dørken etc etc .......
 6. holder på med noe tilsvarende prosjekt , men tenker litt annerledes da båten i tillegg skal brukes i transport ut til en øy havet der jeg har et gammelt hus. kjøpte siste år en brukt Hansvik 18 Fisker som fikk helt ny 40 hester og hydraulisk styring. Min har vindskjerm og kalesje.Bruker ikke kalesjen, det funker bedre med oljehyre om sommeren, og båten tåler en regnbøye. Har en litt større båt i tillegg og flytter mine 2 lowrancer og 2 Scotty Downriggere mellom de 2 båtene. Er nesten ferdig med opprusting og nødvendige tilpasninger. Har ikke ført regnskap og men har vel brukt ca 80.000 og har en båt som er bra til fiske og som jeg er godt fornøyd med. Er ingen racer men går fint i 18-20 mil med ca 4300 rpm og lavt forbruk. Hadde nesten ny Tredal båthenger fra før, hvis den skal med så blir det 100.000,- men da er alt komplett.
 7. har tidligere skrevet et innlegg, som avmystifiserer ( flott ord ) hva som skal til for å få fisk - betydning er omtrentlig angitt i %. 50% man få ordnet det slik at man kommer seg av gårde på fiske tur. 30% det må være fisk der man prøver å fiske 15 % fisken må være på bettet dersom disse 3 foran er på plass kan man få fisk på nesten alt mulig rart !!!!!
 8. på slutten av 2017 sesongen var structure scan giveren min så begrodd , at den stadig vekk viste helt feil. Har idag kommet tilbake fra prøvetur med hele giveren og braketten skikkelig innsauset med bunnstoff fra Maritim (som jeg har fått oppgitt er det samme som seajet) Alt funket OK som det skal, så det ser ikke ut som ev.tinn eller kobber i bunnstoffet " kortslutter" signalet. Endelig fasit kommer i oktober når båten ta påland.
 9. ok - jeg gir meg - og skal gå til innkjøp av stoffet Erik var så snill og linke til ovenfor. ( men en liten djevel inni meg ymter på om jeg likevel kommer til å teste - har jo 2 slike givere og kunne jo montert begge og sammenlignet, og se hva som skjer. )
 10. har vondt for å tro at dette vil skje - og at vanlig selvpolerende bunnstoff vil løse opp plasten i giveren . har i tillegg en gjennomgående B60 på båten - har hatt den i nesten 10 år og malt bunnstoff over den, og den har ikke tatt noen skade av det og den funker like godt og viser ingen tegn på bli skadet. tror derfor at jeg tar sjansen og ser om Dere får rett. Hvis så gale skulle skje har jeg en extra og erstatte med som er demontert fra en båt jeg har solgt nettopp. fasiten får vi oktober 2018, skal prøve å huske å skrive hvordan det gikk .............
 11. har en Lowrance structure scan hekkgiver båten ble sjøsatt uka etter 17. mai og tatt opp idag 20 okt mener å huske at det sto i dokumentasjonen at giveren IKKE måtte stoffes. den jeg tok opp idag var så ille grodd og bevokst med rur , at neste år skal hele sulamitten få et solid lag med bunnstoff
 12. Jeg skal selge en Øien 17 HT - m/ 2010/2011 50 Suzuki 4 -takt , nyere henger og kalesje -2013 og 2015 , Airmar 175M ekkolodd giver + struct scan for lowrance eller simrad er nå lagret innendørs i Trøndelag for vinteren - service er utført har sendt mail
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.