Jump to content
Fiskersiden

Reeky

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Reeky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

3

Reputation

 1. Tusen takk for et godt svar. Da blir det en Echomap med en GT23!
 2. Hei. Jeg har nettopp kjøpt meg en Askeladden P66, og i den er det et 11 år gammelt Garmin 720s ekkolodd, og en svinger som ikke fungerer. Jeg mister bunnkontakten med engang jeg nærmer meg over 10 knop, og mister bunnkontakten over 100 meter og sliter generelt med å tyde ekkolodd bildet så det er på tide med en oppgradering. Jeg har ikke henger, og ønsker ikke veldig å utføre dette arbeidet med å montere svinger og ekkolodd selv, derfor har jeg kontaktet en av båtforhandlerene som kan utføre en slik jobb. Det jeg ønsker er å montere en hekkmontert giver, og forhandleren som skal gjøre dette har utelukkende garmin produkter, så tilbudet/forslaget jeg fikk var en GARMIN ECHOMAP UHD 72cv. Litt om hva fiske jeg skal drive med. Jeg driver med tradisjonelt havfiske fra 0-200 metere, der jeg ønsker å se fisk dypest mulig og prioriteten er å finne fisk. Det går mye i torskefiske på våren, der det handler om å finne torsken som samler seg nært bunnen fra 50-100 meter. Og det handler om å fiske sei i dype fjorder, som vandrer fra 50 ned til 200 meter (400-500 dybde) og lange og brosme fiske på 200-300 meter. Jeg har lest mye om dette og slik jeg forstår så er en Airmar 185TM-M, den beste giveren jeg kan få, men den sprenger selvsagt budsjettet, og er den kompatibel til å plugge inn i en GARMIN ECHOMAP UHD 72cv? Det finner jeg ikke ut av. De svingerene som er innenfor budsjettet som ifølge den informasjonen jeg har funnet, dekker behovene mine er en hst-dfsbl, eller en 50/200/455/800-HDI svinger. Men leverandøren som skal utføre jobben leverer ikke de svingerene og de er vel heller ikke kompatible med en Garmin Echomap UHD 72CV? Så det forhandleren kan montere er et Garmin Echomap UHD 72cv, med en GT23-TM giver, dette er den beste garmin giveren til mitt bruk slik jeg kan lese det. Jeg leser endel positivt om den, og noe negativt så jeg er usikker. Og da er spørsmålene mine: 1. er dette mye dårligere enn de andre giverene jeg har nevnt tidligere. 2.Vil en slik giver være egnet for mitt bruk, eller bør jeg se bort ifra dette alternativet? 3. Er det andre Garmin givere som jeg bør spør leverandøren om han kan montere? På forhånd takk for svar!
 3. Takk for svar. Jeg ser nå at det er uten kartpakke, så det blir 1500 til for kartpakke, men virker som en bra deal for meg ja. Noen som vet om det er store forskjeller på en HST-DFSBL svinger og f.eks en gt23m-tm svinger? ser den også blir anbefalt flere plasser. Den er dog 1500 kroner dyrere.
 4. Hei! Tar opp en gammel tråd. Av forskjellige årsaker ble det ikke kjøpt inn noe ekkolodd den gangen jeg lagde tråden, men nå har tiden kommet for å investere! Fisket er forsåvidt det samme, forskjellen er nå at det er 2 båter som skal utrustes og budsjettet er litt strammere. Det fisket jeg skal bruke loddet til er beskrevet i første innlegget mitt. Den første båten er en 20 fot styrehusbåt, planen min idag er å kjøpe et Simrad GO 7 XSR. Jeg finner det idag priset til 3999. Noe som virker som en kjempepris for meg i forhold til de andre sidene jeg sammenligner med. https://seatronic.no/simrad-go7-xsr-7-kartplotter-og-ekkolodd-uten-giver?gclid=EAIaIQobChMI8M_ZhPOt6AIVGaWaCh3o4AiPEAQYASABEgJ2FPD_BwE Jeg tenkte å kombinere dette med en HST-DFSBL. Dermed ender prisen til sammen for denne komboen på rundt 5500. Noe som er greit for meg. Er det andre komboer og bedre utstyr for ca den prisen for meg? Eller høres det ut som et godt tilbud. Tanken på ren touch skjerm går greit for meg. Et annet alternativ jeg har sett på er en Lowrance Elite-7 Ti2, kombinert med HST-DFSBL svingern. https://seatronic.no/lowrance-elite-7-ti2-kartplotter-med-ekkolodd?gclid=EAIaIQobChMI34fTvvWt6AIVR8-yCh2iDQn2EAQYASABEgK2AfD_BwE Prisen blir da en god del høyere. Den andre båten jeg skal utruste er en liten 14foter. En båt jeg bruker på sommeren innaskjærs. Jeg ønsker ikke å bruke så mye penger der. Fisket foregår i fjorder og ofte på dypet, og etter pelagisk fisk som sei og lignende, men jeg kan ikke utruste begge båtene med like dyrt utstyr dermed blir det en begrensning her hvor mye jeg vil bruke. Det jeg tenkte på her var et Garmin Striker av et slag. F.eks https://www.sgmarine.no/produkt/garmin-striker-4dv/ Usikker på svinger til et slikt lodd. Noen forslag her? Kan jeg få noe bedre til saltvannsfiske fra 0-200 meter for et budsjett på max 3000kr? På forhånd takk for svar!
 5. Hei. Har lenge sett på havfiskesett og skittfiske har nå et greit tilbud på Penn Regiment XT 7 og Penn Fathom 30 Lever Drag 2-Speed. Er det noen som har noe erfaring med det settet? I tillegg er jeg svært i tvil om jeg skal gå for XT 7 15-40 LBS og 30 Penn Fathom Lever Drag 2-Speed, eller 12-30 LBS og 25 Lever drag snellen. Fisket som er tiltenkt er en del agnfiske etter lange/bromse på 200M+, og en del kveite/torske fiske på en del grunnere vann. Er i utgangspunktet lysten på lettest mulig stang, men er usikker på om en 12-30 LBS stang vil holde til f.eks kveitefiske med mål om 15-30 kilos fisker. Noen som har noen erfaringen og dele, eller tips når det gjelder hvilket sett jeg bør velge. Eller eventuelt om det er bedre alternativer innenfor havfiskesett jeg bør se på.
 6. Nydelig fisk! Og godt å høre at fiskeriet har vært bra for enkelte iår på bygrunnen, jeg er egentlig av helt motsatt oppfattelse at det er mye mindre fisk iår enn ifjor blant annet. Har vært utpå 3 ganger og enda ikke fått fisk, ser litt på loddet men ikke helt de store stimene men bite vil den ikke. Det hjelper vel ikke at loddet streiket siste dagen jeg var ute, og da blir jo det mye vanskeligere. Syns ikke jeg har sett de helt store fangstene fra båtene rundt heller men det kan hende at det kun er jeg som har vært uheldig/udyktig iår, fikk hvertfall mye mer fisk ifjor rundt denne tiden.
 7. Noen som har fått noe?
 8. Når jeg googler HST-DFSBL så får jeg opp både Lowrance HST-DFSBL og Airmar HST-DFSBL. Lurer på om det er samme svingeren. Litt annen pris også på wavein f.eks så virker ikke som om det er samme produktet.
 9. Planen er da og kjøpe et HDS 7 gen 3 og en HST-DFSBL Svinger, men får opp både Airmar og Lowrance HST-DFSBL svinger? Hvilken er korrekt? Da klarer jeg meg innenfor et greit budsjett, og har muligheten til å oppgradere svingeren til Airmar T185 senere. Høres det greit ut? Takk for god hjelp
 10. Ok, takk for tilbakemeldinger! Skal rundt på forhandlere og teste litt ut nå tenkte jeg. Men kom over noe som var veldig interessant. http://www.marinesuperstore.com/clearance-electronics/electronics/lowrance-hds-7-gen3-with-transducer 9000 for hds-7-gen3. I norske butikker ligger samme på rundt 17k etter hva jeg har googlet meg frem til. 40 % rabatt var det på den. Selvsagt er det problematikken med eventuelle feil, og sende frem og tilbake fra England. Airmar svinger til 9 tusen og loddet til 9, da er vi allerede oppe i 18 tusen noe som er å strekke budsjettet veldig langt. Skulle gjerne sett på en svinger som var noe billigere, og kombinert med et lodd i 5-6tusen kroner klassen, men finner liksom ikke noe mellomting mellom Airmar185tm, og de svingerne til 1000-2000 som du Erik sendte i et tidligere innlegg.
 11. Hei! ting har endret seg litt, og jeg har kommet frem til at jeg ønsker et kombilodd. Vil en Simrad Go7 med en Airmar TM185 være et godt kjøp for fisket jeg beskrev i trådstarten? Vil også presisere at det skal monteres på en åpen 17 foter skjærgårdsskip. Vil et Go7 lodd være enkelt å demontere og ta seg med, og at det tåler sjøsprøyt og fuktighet? Takk for god hjelp sålangt!
 12. Hei. Takk for gode svar! Utgangspunktet for at jeg var på jakt etter et rent ekkolodd og ikke et kombilodd, var at jeg tenkte at prisen blir mye dyrere for et kombinert ekkolodd og kartmaskin, og at dette går utover kvaliteten på ekkoloddet. Men et S2009 vil også være et bra lodd på mye grunnere fiske? Driver jo også med fiske på 30-50 meter. S2009 med HST-DFSBL er det som jeg tenker meg innenfor mitt budsjett. Men om en kombinert kartmaskin og ekkolodd er omtrent like bra for prisen så er det noe jeg kan godt tenke meg.
 13. Er det fortsatt mye fisk i fjorden altså? Var ute på søndag og såg lite på ekkoloddet, såg ikke ut som det ble de store fangstene på folk. Egentlig merkelig at fisken kommer seg inn dit i det hele tatt. Det ligger tettpakket med garn i hele hessafjorden, den eneste plassen fisken kan komme ifra. Hadde vært spennende å visst hvor stor % andel av gytetorsken som faktisk får gytt. At det ikke er større restriksjoner på det fisket er merkelig. Privatpersoner som ligger i ukesvis å drar hundrevis av kilo med gytetorsk kan ikke kalles sportsfiske. Fisket iår må jo være over all forventning? store fangster osv, men det er et vanskelig fiske som du beskriver. Man må vite hva man gjør og man kan ligge i timesvis uten å få fisk selv om det er tidevis MYE fisk på loddet.
 14. Hei, nok en tråd om ekkolodd og selv om det er mye god informasjon på forumet, så er jeg ikke helt sikker på hva riktig valg for nytt ekkolodd vil være for meg. Fisket jeg driver med er torskefiske på vinteren/våren på 50-100 meter, jeg vil ha et lodd med god oppløsning som viser fisken på best mulig måte. I tillegg driver jeg med seifiske på sommeren/høsten i fjordene, hvor dybden på bunnen går ned til 500-600 meter. Fisken går naturlig nok ikke ned til de dybdene, men jeg har med mitt billig lodd synes det er vanskelig å finne sei på 80-100 meter, når ekkoloddet gir en falsk bunn på 50-60 meter av ukjente årsaker. Så jeg vil ha et lodd som kan vise bunnen dypt, men trenger ikke vise fisk på 400-500 meter, det skjønner jeg må opp i en veldig dyr prisklasse for å få til. Men å få bunnen, slik jeg lettere kan se sei/lyr stimene lengre oppe er ønskelig. Jeg driver litt med lange og bromsefiske på dybder på 200-300 meter. Jeg prioriterer ikke et lodd som kan vise fisk på 300 meter, men om det er mulig å få til så er det selvsagt positivt. Så du kan si at loddet må fungere fra 50-300 meter. Jeg trenger ikke et lodd med mye tekniske duppeditter som kan kobles til radar og vhf og alle mulige greier. Prioriteringen er å finne fisk til de varierte fisket jeg driver med, og å presentere det på skjermen på best mulig måte. Budskjettet er veldig varierende. Om jeg kan få et lodd til 6-7 tusen som gjør susen så er det bra. Men om jeg må strekke meg opp i 12-15 tusen for et lodd som passer mye bedre er det noe jeg er villig til å gjøre. På forhånd takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.