Gå til innhold
Fiskersiden

gss

Medlemmer
  • Innholdsteller

    604
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gss

  1. Lite fisk verdt å nevne i det siste. De to siste 7+-fangstene har gjort at jeg er litt mindre giret på "småfisk" fra 2-4 kg, så jeg gutser litt med grovere saker og dypere fiske. Det gir færre napp, men det trengs bare ett..

    Leste noe interessant på Veidirektoratet sine sider, en analyse utført av Uni Research. Det er mange artige rapporter på vannene i Bergensområdet. Vel kan en få med seg mye med noen tiårs sportsfiske, men det begrenser seg til det vi ser og hører.

    attachicon.gifrapport.jpg

    Skulle likt å ha sett vekstkurven til disse fiskene. Håper for gjeddene sin skyld at de er hanner.. Dette passer for øvrig med det jeg har sett i vannene der gjedde og ørret sameksisterer. Gjedden dominerer, mens ørreten først går i vannet når den er 1+ kg og kan unngå det meste av gjedder. At en ørret på 2.8 kg har unngått å bli gjeddemat i 20(!) år er imponerende! I Nesttunvatnet har jeg ved et par anledninger hatt på fisk på store wobblere ( 18 cm ) som jeg har trodd har vært en litt vel sprek gjedde, før den kommer inn mot land eller hopper og det viser seg å være i overkant grov ørret. To ganger har jeg mistet en slik fisk, men kilosfisk har det blitt noen av oppigjennom.

    Hvilket vann er dette? Og en gjedde på kun 1 kg er virkelig 7 år (!!)

  2. Hei igjen, ville bare presisere at jeg er veldig positiv til at store gjedder blir sluppet tilbake. Poenget mitt var egentlig bare det at man bør være litt forsiktig med hva man mener om andre (som har like stor glede av å fiske) som ikke gjør det. Selv vurderer jeg sterkt å anskaffe meg veienett, slik at jeg har mulighet til å veie og ta bilder av en evt storgjedde, hvilket jeg anser som en vesentlig del av fiskegleden. Matnytten er egentlig underordnet i denne sammenheng. Er nok bedre matfisk de som er under 5 kg. Er gjerne ekstra viktig å slippe ut storgjeddene i vann der det kun er gjedde og ørret (+ evt røye), da jeg antar flere antall gjedder vil gi enda større predasjon av disse, og kanskje nærmest utrydde ørreten. Tipper stor gjedde spiser mest andre gjedder, i vann der det i tillegg kun er ørret.

    • Like 1
  3. Ære være deg for å slippe ut igjen storgjeddene :-) Men samtidig vet du jo at det fremdeles finnes 8 kg-gjedde i Grimevannet selv om det ble fisket opp en slik for ett år siden. Synes det må være rom for begge deler, og ikke minst ydmyk overfor hvilke prosesser som skjer i for eksempel Grimenvannet, med hensyn til gjeddebestandens sammensetning av individer mht vekt. Det er nok ikke fullt så enkelt som du vil ha det til. Med abbor og røye i vannet antar jeg det er plenty byttefisk, og mange gjedder har da et potensiale i å nå disse vektene.

  4. Større rovfisk-biomasse mener jeg :-)


    Tror nok gytemuligheter og rekruttering er helt fint. Om man tar opp en stor gjedde er det andre gjedder som vokser seg store. Å kalle en sportsfisker som tar livet av en stor gjedde for en løk synes jeg er ganske så ufint ;-)

  5. Gratulerer med flott gjedde.

    Jeg vil mest sannsynlig ta livet av en 7-8 kilos gjedde som lever i et vann som ikke er forurenset. Mye god mat. I teorien vil færre store gjedder gi større antall gjedder totalt = færre rovfisk-biomasse, og dermed større predasjon av abbor. Skal ikke rare gjedden til for å spise abbor på 20 cm. Det er jo en kjent sak at gjeddevann hvor man har prøvd å utrydde gjedden har resultert i et vesentlig større antall gjedder.

  6. Ja, det er sikkert naturlig å anta at gjedden i Grimevannet enkelt sagt spiser abbor istedenfor røye, etter at abboren ble satt ut. Kjenner til et spennende vann hvor det er kun røye og gjedde (med en og annen slenger av aure), og hvor det med sikkerhet er GROV gjedde. Usikker på bestanden av røye, men det er lite gjedde i vannet. Mye padder somme steder. Så kunne være interessant å vite hvor mye gjedden forholdsmessig spiser av disse 3 artene; røye, gjedde, padder/frosker.

  7. I kuperte og/eller relativt dype skogsvann med røye (som f.eks. Grimevann), er det noen som vet om gjedden da beiter mye røye? Og i så tilfelle, er det naturlig å anta det finnes (store) gjedder på relativt dypt vann / pelagisk? I grunne skogsvann med kun gjedde, vil da frosk/padder være en viktig næringskilde?

    Når det gjelder størrelse på gjedde i vann på Vestlandet virker det som AsleB har beskrevet dette veldig bra. Kjenner til ett eksemplar over meteren; den var 102 cm og 6,8 kg.

  8. Det er vel neppe rauåte å beite på nå nei, det er vel typisk i august. Og jo, den er da mulig å få på både tyttebær- og andre (små)kroker. Hvorvidt man bruker begrepet "jage" blir mer av akademisk interesse. Mer korrekt blir det gjerne å si at den beveger seg de få centimeterene bort til der kroken befinner seg, for å fange "godbiten".

  9. Når de går i rauåte har jeg best resultater med simpelthen svart krok, og lettest mulig søkke/sluk i enden. Paternoster med 2-3 svarte, gjerne langskaftede, og en liten atomsild som vekt.

  10. Lundevannet har jo storørret, men de er jo ikke alltis så lett å komme i kontakt med. Har planer om å dorge der med store wobblere.

    Så du noe til røyen i sirdalsvann, vet det ble tatt en der på 3 kg i garn.

    Havabbor er det stor mulighet for å få på GRØNNES I flekkefjord. Ellers er det HA å få i Grønsfjorden bla.

    Var ørretene pene i sirdalsvann, kjøttkvalitet?

    Hadde ikke tilgang til båt, og fisket kun i utosen. Det var stor forskjell på fiskene. Den ene var meget mørk, men i relativt godt hold. Den andre var temmelig blank, men relativt tynn i buken (men bra bredde over ryggen). Den mørke hadde hvit kjøttfarge den andre antydning til rødt. Kanskje litt pussig da jeg knapt har fått aure i Sira som ikke har vært rød i kjøttet.

    Det er på Moi jeg holder til når jeg er på de kanter, så er veldig interessert i info vedr. storauren i Lundevannet! Fisket fra kajakk der i fjor sommer, men fikk stort sett bare fisk opp til 2 hekto. Var borte i noe større under dorging, ved Hamreøyene, men umulig å si hvor stor den kunne ha vært. Virker som det er en del fisk i vannet, var iallefall veldig mye fisk ved holmene i fjor, så det skulle gjerne være grunnlag for en større bestand av "fiskespisere". Dorget stort sett med wobblere på 7-9 cm, da holdt stort sett de små seg unna :D

    Takk for info :D

  11. Fikk i påsken 2 aurer hver seg ca. 8 hekto, i utløpet av Sirdalsvannet / begynnelsen av Sira. Noen her som har erfaring med fiske her og i Lundevannet?

    Fisket atskillige timer i Lundevannet etter fiskespisere, uten hell. Meget kaldt i vannet så antar det var litt tidlig. Småfisken var heller ikke trukket inn på grunt vann.

    Andre hete tips for fiske i disse områdene? Noen gode havabborplasser i Flekkefjordområdet f.eks.? Skal iallefall i et bekkerøyevann eller 3 ila sommeren :-)

  12. [quote name=Mr Big fish ;)' date='11 February 2010 - 22:51' timestamp='1265921461' post='573535]

    Veit du at det er en oppskriftstråd her et sted ???

    De hysekakene så knallgode ut :rolleyes:

    Ja, de ble faktisk fantastisk gode og saftige. Googlet oppskriften :) men mengden var litt på gefylen.

    Brukte totalt 3 hele, små løk, 1 stor paprika, 5-6 toppede ss potetmel. 4-5 ts salt, 6 ts tørket dill, ca. 2 ts muskatblomme, litt pepper og ca 50/50 økologisk lettmelk/fløte. I 3 omganger, men vet ikke hvor mye filetene veide samlet...

  13. Gigahyse!!! Flotte feite fisker. Hyserogn er også snadder!!

    Ja, rognen var god, men er mer glad i HYSEkaker. Virkelig snadder ;)

    98771_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39568/98771.jpg

    98772_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39568/98772.jpg

    N-rek er f.ø. fra samme fjorden så jeg er ikke helt fremmed for at det svømmer noen større sugger der nede. Får ta med videokamera og en fiskekompis neste gang. Blir det fangst av n-rek-hyse så blir det salg av guidet fisketur :rolleyes:

    [quote name=Mr Big fish :)' date='10 February 2010 - 20:01' timestamp='1265824893' post='573166]

    Bildene kom :P

    Kolje er kult, liv i de når de biter.

    Ja, de er utrolig kraftige. Jeg har igrunn alltid tenkt en 20-30 lbs beastmasterstang er altfor kraftig utstyr til hyse men det var igrunn ikke altfor ille til de to største. Snellen er nok overkill. Skulle hatt en topp 12 lbs stang til min amb 7000. Har en billig 12 lbs-stang men vet ikke om jeg tør å bruke den...får jeg på en 7-10 kg er jeg redd for at den blir for pinglete :)

    Ellers stilte jeg bremsen ganske lett når jeg kjørte den største og det er jeg sjeleglad for, siden holdet røk idet jeg håvet den... Og selvsagt også happy for at jeg tok håven med.

    ps kolje kan være lovlig betegnelse for hyse under halvannet kilo ;)

  14. Gratulerer med flott fangst og en flott dag på sjøen ! Helt i nabolaget mitt dette her, så da er det gjerne på sin plass å bidra med et bilde av fangsten jeg gjorde 11. november i fjor. Lysing er en herlig fisk og denne dagen var jeg så heldig å dra opp 2 stykker. Har fått noen lysinger på 80-100 meters dyp på vinterstid.

    Skal sies at jeg sluttet å fiske når jeg fikk 2 piggiser på rappen, rødmerkelistet som de er.

    98773_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39569/98773.jpg

    [quote name=Mr Big fish :rolleyes:' date='11 February 2010 - 21:57' timestamp='1265918224' post='573507]

    Hvordan smakte Pigghåen da, ferdig filetert ?

    Nå skal ikke jeg kuppe denne tråden, men for min del så er ikke pigghå helt etter mine smaksløker, men kanskje det er en tilvenningssak... Noen som har tilberedningstips?

  15. Gratulerer med en herlig hysefangst. Blir det fiskekaker nå?

    Har steikt i flere timer nå :) må gi meg nå, skal opp kl 05 i morgen tidlig, så det blir 3 generøse fryseposer med steikefilet i tillegg til noenogørti fiskekaker. Steikte 25 fiskekaker i går også, de smakte nam-nam :D

    Ellers må jeg korrigere meg selv i fiskerusen - fikk 2 hyser i går, ikke 3. Den tredje fisken var en torsk på 4 kg. og den tok på 105 meters dyp !! Aldri fått torsk så dypt i februar før. Veldig liten rogn til å være så sent på vinteren. Kanskje gytetiden er forskjøvet pga kulden?

  16. Grattis med vannvittige hyser :blink:

    4,85kg er ei stooooor hyse, skulle ønske det var flere av disse rundt omkring...

    Takker for alle gratulasjoner !! :)

    I fjor ble det tatt noen på garn på over 5 kg i sløyd tilstand i samme området, så jeg har tro på at det svømmer noen større her ute..

    Bilder under. Batteriet gikk på det noenlunde gode kameraet så de 2 siste bildene er dessverre litt mørke og dårlige. Ergerlig for jeg skulle hatt ett med selvutløser ute på fjorden. Teknisk er sikkert alle dårlige..hehe

    98658_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39536/98658.jpg

    98659_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39536/98659.jpg

    98660_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39536/98660.jpg

    98661_s.jpg

    Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/39536/98661.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.