Potemkin

Members
 • Content Count

  3826
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Potemkin last won the day on December 5 2019

Potemkin had the most liked content!

Community Reputation

210 Excellent

About Potemkin

 • Rank
  Superbruker
 • Birthday 11/20/1965

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Romerike

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etter å ha lest om at prisen på kreps i sjøen avgjør når det lønner seg å fange dem, så randt begeret over. Takk for tiden som har vært og jeg ønsker alle et godt liv og at fisken måtte falle for Deres kroker. Mvh Øyvind Ellefsen
 2. Bindeoppskrifter forteller litt om fremgangsmåte i tillegg til materialer som skal brukes. Ønsker man å lære seg å binde på egenhånd er kvaliteten på materialet viktig. Jo bedre materiale, jo lettere er det å få til bindeteknikken. Selv de aller beste fluebindere skal slite med en slitt ullsokk og en dau spurv. Husk å avslutt knuten før krokøyet.
 3. Dette er ikke for å henge ut noen. Jeg tok et raskt søk på braid. Det er 48 sider med ordet braid. Allikevel blir det opprettet en ny tråd sist lørdag. Svarene som kom der fortalte ingenting om Biltema sin, men når jeg søkte på forumet fant jeg god informasjon om Biltema sin braid. Enten søker man og finner svaret med en gang eller så oppretter man en ny tråd og håper at noen tar seg bryet med å svare. Søkefunksjonen er der til å brukes. Spørsmål om dyser til en 72 mod Eska 2,5 HK med lang stamme finner man kanskje ikke ved å søke, men dette er et fiskeforum. Allikevel finner man informasjon med å trimme en 7,5hk Johnson. Min sti er kanskje ikke ren, men så har jeg vært på forumet i noen år. Det er bare på bruke søkefunksjonen, så finner man alt tullet jeg har skrevet. PS! Søkefunksjonen er oppe til høyre.
 4. Laksenæringa bringer så mye penger til statskassa at man må innse at kampen mot denne næringa ikke kan bekjempes på stortinget. Her må man tenke nytt. Litt surt å høre, men man må være realist.
 5. For flytting av fisk trenger du oxygen og tykke plastposer. Skal du gå langt er det en fordel hvis vannet er kaldt og det ikke er for varmt i luften. Ikke ha for mange/mye fisk/vann i posene. Flere små poser er bedre å bære enn en stor(skvulping). Det er til informasjon hva gjelder transport. Kontakt jeger og fiskeforening for informasjon om lovligheten vedrørende kultiveringen før du starter.
 6. Sålenge det ikke er krysspor i enden av holken skal det være greit.
 7. Man får teleskopstenger av god kvalitet, men de koster jo litt mere. 4-meter med snellefeste er veldig funksjonell til både sluk, bunn og dupp-fiske. En 4-meter har er en blanding av halvaksjon og toppaksjon. Detter er ideellt til ei allround-stang. Balansen i stanga er heller ikke dårlig. Er det ikke keramiske ringer bør man styre unna braid. 5-30 gram er ikke egnet til lett havfiske så det er sagt. Hvor stor fisken er skal ikke ha noe å si under kjøring av fisk. Da er det han som holder stanga som må bruke hodet. Levetiden på ei stang avhenger av hvorvidt man mishandler stanga eller ikke. Ei billig teleskopstang er som regel litt overdimensjonert og tåler litt mer juling, men det er grenser for hva de tåler av mishandling. Til transport er teleskop genialt. Hvis man har det i bakhodet at stanga har litt topp-aksjon, så hekter man ikke på maks kastevekt+ litt til og drar til det man kan. Alt i alt er ikke teleskop som reservestang dumt å ha hvis man skal på tur hvor litt matauke er planlagt. :-)
 8. Hvis man ser på de 100 siste trådene som er startet, så er det en bra indikator på hva som skjer. Skal ikke peke ut noen spesielle tråder, men det må være grenser på hva man må spørre om.
 9. Ta mere med hjem enn du tok med deg ut. :-)
 10. Men det er det ca 50 000 øst europeere som gjør. Spise dem altså. Her er det bare å klemme til med de beste tipsene. Så er det bare å ta med seg en rull søppelsekker når du selv skal fiske der. Hadde det vært pant på ølboksene, sigarettsneiper, maisbokser, osv kan du tjene en god slump penger. Blir det kaldt kan man varme seg på bålet som er fyrt opp rett på bakken under ei diger buske. Er man sliten etter denne økta er det bare å slappe av i den plaststolen de har satt igjen. Skulle man være usikker på hvor fisken står er det bare å se etter ståsnører. De er som regel festet i nærmeste brygge. Ønsker man å booste markdynga, så se etter dasspapir i nærheten av plaststolen. Glemte jeg noe?