Gå til innhold
Fiskersiden

Helge C Norvang

Medlemmer
  • Innholdsteller

    104
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Helge C Norvang

  1. Hei,

    Jeg har akkurat kjøpt meg en 4-takts 30HK Yamaha til båten (18-fots Vestfjord) og selv om jeg foretrekker spinnfiske ønsker jeg av og til å dorge. Snakker gjeddefiske i Glomma.

    Testet dorging i går kveld. På laveste turtall målte jeg til ca 3,2 knop. Dette var riktignok medstrøms, men det er uansett for fort...? Jeg ser for meg at det på sommertid bør være mellom 1 og 2 knop...?

    Uansett, ekstra mindre motor for dorging er uaktuelt for meg (akkurat nå ihvertfall)... Så hva kan jeg gjøre? Eneste jeg kan tenke meg er å skaffe meg et drivanker - som dette f.eks. 

    Vil dette fungere?

  2. Hei,

    Jeg er i ferd med å kjøpe meg en ny båt og etterhvert også ny motor. Jeg har et Lowrance Elite 4X HDI lodd som skal monteres, muligens en radio og sjansen for at jeg kjøper meg motor etterhvert med el-start er tilstede. Spørsmålet er da hva jeg kan kjøpe av batteri til alt dette? Jeg har et lite MC-batteri som jeg bruker kun til Lowrance'en nå, men tenker at jeg må ha noe større enn dette. Men hva kan jeg bruke? Jeg har ikke peiling på sånt. Hva må jeg tenke på i forhold til amper f.eks.?

    Takker for evt. hjelp :)

  3. 4 hours ago, don don said:

    Du finner nok ikke så mange her på forumet som har vært i Canada for å fiske gjedde. Drar man til Canada er det  for å fiske etter andre ting. De  som drar utenlands for å fiske gjedde drar vel helst til Rugen i Tyskland.

    PS. Ja, også Sverige da, men det var vel ikke en svensketur du tenkte på.

    Har vært innom tanken på Rugen eller Sverige også, men det er liksom ikke fullt så eksotisk som Canada :). 

  4. Hei!

    Kona foreslo fisketur til Canada når jeg blir 50 (noen år til ennå men) - en ide som virkelig pirrer!

    Blir i tilfelle sammen med en kompis og tenkte kanskje ei uke. Har søkt litt på nett og funnet endel, men tenkte å høre her om noen har erfaring med dette. Det er gjeddefiske som gjelder og kriteriene er:
    * Hytte ved vannet
    * Båt inkludert
    * Kanskje en dag med guide
    * Fiskeutstyr bør være inkludert

    Noen som har erfaring med dette?

  5. Har du testet VirtualDub?

    Nei, har ikke testet, men leste litt om det nå. Det støtter ikke typiske videoredigeringsfunksjoner som transitions og sånt. Da er det ikke det jeg er ute etter.

  6. Hei,

    Tenkte å anskaffe meg et GoPro-kamera og begynne med litt filming på fisketurer. Kunne godt tenkt meg et videoredigeringsprogram (for PC) som er litt mer avansert (flere muligheter) enn Windows Movie Maker.

    Trenger ikke være state-of-the-art, men mulighet for å legge på mer enn ett lydspor er ganske viktig. Pris er også viktig - ønsker ikke å betale dyre dommer for dette.

    Så, hva anbefaler folket?

    Pinnacle Studio har blitt anbefalt til meg, men ønsker litt mer tips og erfaringer.

    Takker!

  7. Hei,

    Når man dorger etter f.eks. gjedda - hva gjør folk når det hugger? Stopper dere motoren? Slakker på farta? Fortsetter i samme fart?

    Også, når man fisker med flere stenger, bruker dere å håndtere stengene UTEN fisk først (for å redusere sjansene for at de forskjellige linene skal gå i hverandre)?

    Hva er meningene om "best practice" her?

  8. Ok, man lærer noe nytt hver dag!

    Da blir fokuset framover å få unnagjort mest mulig av arbeid med hus og hage FØR gjeddeleken går mot slutten og heller denge løs etter dette :thumbsup:

    Takker for tips folkens!

    Yosh: ikke vær redd, jeg setter ut all gjedde jeg ikke tar opp til gjeddekaker (de litt større setter jeg uansett ut). C&R FTW!

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.