Jump to content
Fiskersiden

can

Members
 • Posts

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

can last won the day on September 10 2016

can had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1620 profile views

can's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. Nokon som har tips og komma med, har ikkje båt så må bli frå land. Tenkte kanskje helst lyr, sei, sjøaure /laks men er open for da mesta. Er litt kjent på austsida av Karmøy frå Kopervik og sørover i karmsundet, men er alltid spennande med nye plassar. Har ei 12 fotar, forholdsvis stiv så kan hiva ganske langt. Mi erfaring er at lyren likar djupna frå land. Muligheiter i skjoldastraumen og kanskje? Har bil og god tid når eg ikkje er på arbeid då, styre dagane sjølv.
 2. can

  Hvilken dupp?

  Plasma ein del, fordelen er jo at ein kjeme långt med såpass tung skyts, trur kanskje eg går for duppen som eg likna til
 3. can

  Hvilken dupp?

  Tok meg ein tur i ett lokalt vatn i dag før eg reise til fjells, greit å danna seg ett inntrykk av kva som muligens kan fungera. Eg er nesten berre vandt til sluk fra før av. Da eg fann ut var at 25 bombarda er for voldsomt, blir ett digert plask som sannsynlegvis skremme fisken i mils omkrets, har frå før 10 og 20 gram, tar med dei. Prøvde med flågedupp og der eg har flågå ytterst, samma opplegget der, kjøpe ein lettare ein på 15 gram.Når da gjelde sluk til makk, er da noke sånt du tenkte på havtryta? https://www.xxl.no/milo-milo-larris/p/1083907_1_style
 4. can

  Hvilken dupp?

  Flåga og dupp trur eg at eg har, der tenkte eg bombarda dupp, gøt gjennom den ei gummiperla ein svivel og så 1,5 m med gøt før flågå eller ein kastedupp i enden av gøten og to flåge innforbi med ca ein halv meter mellom flågene så tanken min her var dupp til markfiske. For meir aktivt markfiske så kanskje bombarda dupp kan brukast ? Men er vel mange situasjonar ein vanlig dupp er å foretrekka.
 5. can

  Hvilken dupp?

  Er da noken som kan komma med ein konkret andbefaling på dupp til aurefiske til fjells? Har aldri prøvd detta før, kun med sluk men har lyst til å utvida repertoaret mitt litt. Gjerne og ei kort innføring i korleis den skal fiskast med, takknemlig for svar.
 6. Da som er med sånne forberedelse (teoretiske) som eg gjere no er at noke av da ein planlegge ende ein opp med å bruka 90 % av tida da andra blir berre liggande der meir eller mindre, akkurat som klenå mine 20 % av dei bruke eg 80% av tidå. Vil tru da kjeme til å gå mykje i sluk siå da eg er vant med å er da enklaste, kanskje noken spinnara og, siå eg er sparsommelig av meg bør eg lera meg å fiska med makk og, kan jo gravast, sjølv om sluka til 10 kr stk ikkje ruinere meg da, men ein del koste fort 50 og 60 kr stk! Trur eg høyre på deg BAN der, har alltid likt å høyra på kva andre seie, eg rekk ikkje å gjera alle feila sjølv! Meine foresten å ha hørt at før i tida fiska dei berre Aure med makk, kor store (små) bør krokane vera? Dei eg har er nr 6&8.
 7. Ja da som ikkje er testa ut skal testast før eg reise ja, kanskje lika greit å kjøpa ein 40 grams bombarda siå stangå tåle da iverfall
 8. Takk for hjelp begge to! Har fått med meg tipset om litt tyngre sluka til fjellfiske så har noken 18 og 25 grams med meg. Stångå tåle jo 40 og då men veit ikkje om gøten tåle da, er ein regel på kor stor bruddstykke snøre må ha i forhold til tyngde på da ein hive ut men eg huska den ikkje i håve. Eg har ein 16 grams elbe Jupiter kastedupp til flåga og dupp, kanskje eg burde ha skaffa meg ein tyngre? Når du fiske på denne måten her knyte du flågene innpå monoen eller fluorcarbonen med opphengarløkka eller bruke du flågesnappara i tillegg så du kan skifta ut flågene? Har vist ein 20 grams bombarda flytande og, den bør passa til lettare sluka å spinnara og sånt kanskje til flågene og.
 9. Eg drive på i desse daga å klargjøre meg for fjelltur til sommaren, har hatt store plana før men i år skal da bli! Kjøpte hillebergtelt, brukt riktignok men ikkje mykje i fjor haust. Da aller mesta av utrustningen er på plass, er nesten berre fiskeutstyret som gjenstår. Helde på å prøve å lesa meg litt opp på da, har ikkje tid tid til å gjera alle feila sjølv. Tenke Hardangervidda og muligens etnefjellet. Hadde tenkt meg ein dupp eg då, kanskje ein milo larris frå xxl men etter å ha lest dette inlegett her er eg ikkje så sikker lengre. Er da berre tull og tøys å dra på makk og sån til fjells, bør eg nøya meg med spinner og sluk? Tanken er eigentleg å gå langt utanfor allfarvei men når eg fyrst har komt der så tenkte eg å vera i samme området å fiska. Tenkte kanskje da kunne vera greit å ha med makk for å gardere meg litt, men kanskje eg bør fiska litt annerledes enn med dupp som eg fyrst hadde tenkt. Eg har bombarda kastedupper og søkker med hol i kan eg vel og få tak i for å fiska på boten. Noken som kan forbarma seg litt øve meg å forklara meg litt sån at eg slepp å gjera alle feilå sjølv! Stång er ei 9 fot 14-40 gram snelle ei nokenlunde OK shimano i 2500 størrelse.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.