can

Medlemmer
 • Innholdsteller

  191
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

can last won the day on September 10 2016

can had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

9 Neutral

Om can

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

518 profilvisninger
 1. Ny fisker, tips?

  Da som er med sånne forberedelse (teoretiske) som eg gjere no er at noke av da ein planlegge ende ein opp med å bruka 90 % av tida da andra blir berre liggande der meir eller mindre, akkurat som klenå mine 20 % av dei bruke eg 80% av tidå. Vil tru da kjeme til å gå mykje i sluk siå da eg er vant med å er da enklaste, kanskje noken spinnara og, siå eg er sparsommelig av meg bør eg lera meg å fiska med makk og, kan jo gravast, sjølv om sluka til 10 kr stk ikkje ruinere meg da, men ein del koste fort 50 og 60 kr stk! Trur eg høyre på deg BAN der, har alltid likt å høyra på kva andre seie, eg rekk ikkje å gjera alle feila sjølv! Meine foresten å ha hørt at før i tida fiska dei berre Aure med makk, kor store (små) bør krokane vera? Dei eg har er nr 6&8.
 2. Ny fisker, tips?

  Ja da som ikkje er testa ut skal testast før eg reise ja, kanskje lika greit å kjøpa ein 40 grams bombarda siå stangå tåle da iverfall
 3. Ny fisker, tips?

  Takk for hjelp begge to! Har fått med meg tipset om litt tyngre sluka til fjellfiske så har noken 18 og 25 grams med meg. Stångå tåle jo 40 og då men veit ikkje om gøten tåle da, er ein regel på kor stor bruddstykke snøre må ha i forhold til tyngde på da ein hive ut men eg huska den ikkje i håve. Eg har ein 16 grams elbe Jupiter kastedupp til flåga og dupp, kanskje eg burde ha skaffa meg ein tyngre? Når du fiske på denne måten her knyte du flågene innpå monoen eller fluorcarbonen med opphengarløkka eller bruke du flågesnappara i tillegg så du kan skifta ut flågene? Har vist ein 20 grams bombarda flytande og, den bør passa til lettare sluka å spinnara og sånt kanskje til flågene og.
 4. Ny fisker, tips?

  Eg drive på i desse daga å klargjøre meg for fjelltur til sommaren, har hatt store plana før men i år skal da bli! Kjøpte hillebergtelt, brukt riktignok men ikkje mykje i fjor haust. Da aller mesta av utrustningen er på plass, er nesten berre fiskeutstyret som gjenstår. Helde på å prøve å lesa meg litt opp på da, har ikkje tid tid til å gjera alle feila sjølv. Tenke Hardangervidda og muligens etnefjellet. Hadde tenkt meg ein dupp eg då, kanskje ein milo larris frå xxl men etter å ha lest dette inlegett her er eg ikkje så sikker lengre. Er da berre tull og tøys å dra på makk og sån til fjells, bør eg nøya meg med spinner og sluk? Tanken er eigentleg å gå langt utanfor allfarvei men når eg fyrst har komt der så tenkte eg å vera i samme området å fiska. Tenkte kanskje da kunne vera greit å ha med makk for å gardere meg litt, men kanskje eg bør fiska litt annerledes enn med dupp som eg fyrst hadde tenkt. Eg har bombarda kastedupper og søkker med hol i kan eg vel og få tak i for å fiska på boten. Noken som kan forbarma seg litt øve meg å forklara meg litt sån at eg slepp å gjera alle feilå sjølv! Stång er ei 9 fot 14-40 gram snelle ei nokenlunde OK shimano i 2500 størrelse.
 5. fekk ein diger shad i dag til ein femtilapp den kjøpte eg samt ei sjøflåga, var kanskje litt liten knytt på ein 2/0 krok og ett havfisketakkel noke glitter knytt på ein 8/0 krok. får ta og prøva å sjå om noke virka. Gummimakka har eg nok av. Trur da er fisk der eg fiske pga krøkte ein i hove for noken daga siå.
 6. Hardanger

  har faktisk sån bomber dupp liggande, så får kanskje prøva da og, ellers vil eg kanskje tru at å dorga kjempeseint i mørkninga med ein svart sluk/ diger svart gummimakk, vil vera effektivt, berre å knyta i ett lite lodd litt føre makken så han søkke litt, eventuelt makk så ein meter eller så til ein stor spikar, bolt ett eller anna.
 7. Fisketur

  fin fangst da der, er noke lyr i karmsundet men torsk har eg aldri fått, men har ikkje fiska så ekstremt mykje der heller da
 8. Hardanger

  ok, har faktisk aldri fiska med hverken dupp eller flågestång, så eg kjeme til å bruka dei som oppehengar framforbi ein lett skeisluk, tok å lakka noken slukar eg har til overs svarte i helga. Men av forveteskap korleis gjere du da når du bruka dupp, eg er litt interesert i å veta
 9. Hardanger

  Klar øve da men når fisken sprelle å ser heilt livaktig ut så ville eg nå ha prøvd iverfall, men går ikkje når kroken er halveis svelt
 10. Hardanger

  Men nåke eg lure på. Har jo noken flåge eg da. Kanskje noken av dei kan brukast. Såg litt på dei som du hadde linka til, er ikkje kroken veldig liten? Eller går da greit? Krokstørrelsa på flåge seie ikkje meg så mykje. Men har nokenlunde kontroll på 1/0 2/0 osv. Tenke berre at kroken knekke rett av viss da blir for spinkelt, men så like jo eg å bruka stor og sylskarp krok da. For orden skyld bruke du flågene som ein opphengar?
 11. Hardanger

  Takk for eit veldig bra svar, får sjå om eg ikkje får prøvd i løpet av hausten. Lyren går innme land så lenge da er nokenlunde varmt i sjøen, meine eg.
 12. Lange og Lysing Tackle

  istaden for å laga ein ny tråd så spør eg her, går det ann å laga ett takkel på samme måte som sniksnøre "takkel" tenkte ett søkke i boten så 2 eller 3 kroka som er festa med opphengsløkka, tar litegrann sjølvlysande slange innpå fortommen rett oppforbi kroken. Er vel vanligst å bruka ein agnbom, men er litt langt unna butikkane nett no så da tenkte eg å bruka da samme som til sniksnøre, Er i hovedsak til langa detta er tiltenkt. Har aldri hatt problem med detta takkelet til sniksnøre iverfall, men kanskje da er litt annleis med fiskastång i andre enden. Tenkte å surra makrellen på kroken. Dersom eg får fisk, er da å venta litt eller ganske lenge kanskje for så å sveiva rolig inn?
 13. Hardanger

  ok får prøva eg og, vil tru da passa bedre i august/sept når da begynne å bli mørkt om kveldane
 14. Hardanger

  Bra fangst da der sjølv om eg foretrekke matfisk. Veldig synd med brosma her i hardangerfjorden, fekk ei på 5-6 kg i går, på stolpalina men måtte desverre hiva ho uti igjen da ingen i heimen vil eta dei da det er advart mot å eta brosma her som eg bur. Skulle vel ha brukt sirkelkrok så kunne eg ha satt ho utigjen i live. For såg ikkje ut som ho var sprengt av trykket. Synd å ikkje eta dei, og at ho dør til ingen nytte. Prøve derfor å setta stolpalinene sån at eg unngår brosmene. Skikkelig plugg av ein fisk, som bør få leva viss dei ikkje kan etast allikavel. Men nok om meg, har du prøvd lyrrådet som du fekk av josteink eller? Rekne med at du har fått lyren på kunstagn, virka som dei heller tar da enn naturlig agn som makrell.
 15. Hardanger

  Eg har ikkje prøvd akkurat detta men har fiska ein del lyr ifrå land, der det er brådjupt, eller iverfall temmelig djupt. Detta med å fiska etter den i skumring vil eg tru kan vera effektivt, skal prøvast. Sjølv trur eg at eg vil bruka ett lite blysøkke i enden eventuel ein liten sluk uten krok for å unngå å setta i boten, men klart går da bratt ned så er ikkje sjangsen stor for da. Flåga har eg ikkje prøvd etter lyr, men eg og ville ha prøvd med grøn eventuell svart makk kanskje 6/0, 8/0 eller 10/0. Har du ett konkret forslag til flåga @josteink eg er ikkje så bevandra når det gjeld sånt, og der eg pleie handla fiskeutstyr har dei ikkje alltid så stort utvalg, men kanskje baardsen eller salarsport har? Forøvrig veldig fin långa du fekk TT.