Jump to content
Fiskersiden

Mortendur

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mortendur

 1. 10 timer siden, erik skrev:

  Er det noen grunn til at du kjører så høyt overflatefilter? I bildet ditt ser jeg noen små stimer med byttefisk, som for så vidt tegnes greit. Du har også veldig lav ping med tanke på at det er så grunt, ping rundt 18 er mer egnet på den dybden der. (Ellers pluss i margen for å ha redusert scroll/ bildehastighet når du kjører såpass sakte.)

  Med Bullet/ Splitshot/ Tripleshot fikk jeg bedre resultater med fast frekvens 200 kHz enn jeg gjorde med chirp, det kan være verdt et forsøk å teste å endre fra chirp høy chirp til 200kHz.

   

  Sånn alt i alt ser ikke dette hakkende galt ut med TripleShot på den dybden.

  Kjører vanligvis ikke høyt overflatefilter. Og stort sett liggi på 15+ i ping. Men restarta og prøvde litt forskjellig i helga da jeg syns det var rart med så manko på buer der jeg vet det er fisk. For tredje turen på rad. (Får fisk altså).

  Så det funker jo forsåvidt til sitt bruk, bare kan irritere meg over at jeg tror noe ikke funker som det skal. 

  Uansett takk for at du svarer såpass forståelig for oss som fortsatt er nybegynnere. Jeg får prøve igjen et par turer,  før jeg bytter giver til neste år.

   

 2. Tusen takk for svar igjen, Erik.

  Tripleshot skal definitivt byttes ut neste sesong. Men har fungert bra til nå, på mindre dybder. Jeg er relativt sikker på at den står ganske rett, men den kan vel muligens ha falt litt under frakt. Skal dobbeltsjekke.

  Men er det en mulighet for at den kan ha blitt ødelagt, at den ved dårlig kobling eller lignende. Ikke leser like godt av "myke" masser.

  Beklager hvis spørsmålet er dumt, og takker ærbødigst for svar.

 3. Jeg har et Lowrance Hook Reveal 7 med en tripleshot svinger.

  De siste turene har det dukket opp mer støy, og _ingen_ buer som indikerer fisk. Bunnen leses derimot fortsatt bra.

  Jeg har ikke bytta på innstillinger eller plassering av giver. Men merker en markant endring.

  Er det en sjanse for at det er dårlig signal på grunn av kabel e.l? Evt om givern har fått seg en trøkk?

  Ville bunnen blitt lest godt, om noe var i veien med svingeren?

   

  Takker for svar 

 4. Heisann. Kjøpt meg ny abu garcia revo x til litt tyngre gjeddefiske. Får markant flere backlash enn på andre multiplikatorer jeg har brukt. Legger også merke til at line guiden ikke går ut når man kaster ut. Altså fra høyre til venstre i takt med senen som slipper ut. Det gjør den på andre multisneller jeg har hatt. Det er eneste "feilen" jeg finner, da utgivelse av sene dermed vil bli ujevn, og større sjanse for vacklash. Den ser hel og grei ut da jeg åpner opp inni.

  Noen med lignende snelle som kan fortelle meg om denne skal bevege seg på utkast også? Går fint på innsveiv.

  Litt kronglete forklart, men håper på hjelp :)

  20210530_115440.jpg

 5. Hei sveis.

  Jeg har fått et Humminbird Helix 5 i gave, men jeg vurderer å bytte i et lowrance hook reveal 5.

  Skal brukes i en plastjolle etter gjedde i all hovedsak, men også noen turer på Mjøsa.

  Håper noen kan komme med noen pluss, og eller minus ved disse? Sliter litt med å finne vesentlige forskjeller for mitt bruk. 

  Tusen takk på forhånd.

 6. Hallois. Jeg har en Humminbird fishfinder 120 som jeg har vært veldig fornøyd med, det er bare en ting jeg ikke finner ut av. Hvor store er de forskjellige fiskeindikasjonen? De er liten-medium eller stor. Finner ikke noe i manualen om hvor "stor" en stor fisk er. Er det snakk om 2 kg eller 10 liksom? Det hadde vært interessant å vite. Takk

 7. Revo Toro blir noe dyrt for studentbudsjettet mitt. Så er enten Revo S eller Jerkbaitern jeg har sett meg ut. Men om Revo S tåler mindre er jo jerkbaitern et greiere valg? Vil tro at snella fungerer greit til dregging og?

  Så et til spørsmål. Disse drågene av noen jernfortommer man bruker på jerkbaitsa? er det nødvendig, eller holder det med "vanlig", prøvd å søke litt rundt uten at jeg blir noe klokere av det.

  I bunn og grunn så er jeg litt rådvill. Tror at jeg vil kunne få mye glede ut jerkbait fiske, men ikke så mye at det vil ta over det andre fisket. Derfor hadde et sett som fungerer til begge deler vært så fint, med tanke på studentbudsjettet :)

 8. Jeg vurderer sterkt å kjøpe jerk snelle og stang. Snelle av enten typen Ambassadeur Revo S eller Ambassadeur Tgc5001c (Jerkbaiter), stang er jeg noe usikker på enda men noe lignende Pawson predator jerk stiff 6.6/150

  .Spørsmålet mitt er? Til annen gjeddefiske, vil utstyret kunne brukes til vanlig dregging og kasting av softbaits, wobblere og sluker av grøvere kaliber? Det er jo dette fisket jeg har gjort mest oppgjennom og som jeg kommer til å fortsette med. Eller må jeg ha med meg to typer sett på tur om jeg skulle ville prøve annet fiske enn jerking? Er i såfall en av de nevnte snellene bedre egnet til "begge" type fiske.

  Takk for svar!

 9. Hallois!

  Jeg har i hele sommer fisket mye på sør-mesna siden jeg har hytte og båt der, og fått bra med gjedde (stort sett mellom 4 og 8 hver tur), etter fellesferien har det stilnet betrakelig og jeg har 4 fiskeløse turer på rad!! Jeg fisker på de samme spotsa som tidligere og har prøvd alle forskjellige dybder, hastigheter og også prøvd utenfor de "vanlige" spotsa mine.

  Noen som har forslag til andre plasser for gjedde i nærheten av Lillehammer?

  Eventuelt råd om hva jeg kan gjøre for å få tilbake fiskelykka mi? Har et veddemål om å perse før vinteren (5,5kg) så jeg er veldig ivrig om dagen!

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.