Gå til innhold
Fiskersiden

Arctic1827

Medlemmer
  • Innholdsteller

    52
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Arctic1827

  1. 13 timer siden, Geir Due skrev:

    Hei. En venn av meg fant en snelle på fjellet på 1700 m. Har noen noe informasjon om denne snella. 

    740AE68B-2BA9-4F50-88E7-68750FA0176B.jpeg

    30EA1B42-11EF-4A8A-B92F-58A6AA19E6FB.jpeg

    Gammel marksnelle.  Tror de var ganske vanlige når en begynte med sneller på langbambusen.

  2. 2 timer siden, Bærgæn skrev:

    Takk for svar :)

    dette med fortom er nok veldig lurt, er nok der litt av  problemet ligger med at jeg ikke får komt meg fort nok ned, har nok en altfor lang fortom som gjør at fluen synker meget tregt selv med hurtigsynk snøre. Hva bruker du til fortom for slikt fiske? Mono? 

    Ja, vanlig 0,35 mono eller fluorkarbon, alt etter hva jeg har tilgjengelig. Må følge med på slitasje av fisketenner og bunn, og bytt om den blir slitt.  Flua knyter jeg med Rapalaknuten for mest mulig bevegelse.

    • Like 1
  3. Er det dypt der du fisker så kjøp det raskest synkende snøret du kan finne!  Jeg fisker oftest med det og store lange slanke fiskeimitasjoner (så store du klarer å kaste nogenlunde greit) der det er brådypt langs land med fortom på maks en meter.  Fordi det tar en stund å få snøre og flue ned fisker jeg flua ganske sakte, er ikke et videre behagelig oppsett å kaste.

    Har gitt meg mye stor lyr, sei og torsk.  Sjøørret tror jeg ikke du kan forvente med denne taktikken.

    • Like 1
  4. Den ‎07‎.‎02‎.‎2019 at 10.46, Rubjo skrev:

    Fikk ikke kastet nok til å få noe inntrykk av FTB systemet. Men liker defintivt ikke det bittelille hjulet på Scorpion til å stille magnetbremsa med. Det blir veldig fiklete i forhold til den på den superbillige Tsurinoya FX 50 snella mi som faktisk er helt fantastisk å bruke da den både virker svært godt, og er lett å stille med et stort hjul på utsiden av snella. 

     

     

    Har du åpnet herligheten og tatt en kikk på innmaten?  Er det stor kvalitetsforskjell på drev, mekanismer etc mellom Shimanoen og Tsurinoyaen?
    Bruksmessig blir det vel vanskelig å sammenligne under de rådene vinterforhold i nord!

  5. 1 time siden, Rubjo skrev:

    Her er kandidatene mine i tilfeldig rekkefølge:

    16 Shimano Aldebaran BFS
    Shimano Scorpion BFS
    ABU Revo ALC-BF7
    Daiwa Tatula SV TWS
    Daiwa alphas air
    Daiwa Tatula CT 100HL
    Ambassadeur 2500/1500IAR 

     


     

    Er alle disse snellene egnet til kastevekter 3-10 gram? 

    Med min utrimmede Ambassadeur 2500C begynner det å bli noe dreis over sakene først ved 6-7 gram.

  6. Inspirert av skriveriene om UL-fiske med multiplikator her inne, endte jeg opp med å bestille stang og snelle, Tsurinoya dragon-stanga og FX50-snella...  Dette kostet fra Kina noe mindre en et helt ordinært fluesnøre her til lands.  Snella ble levert med den grunne spolen så dette skulle bli spennende!

    La på 0.20 Sufflex mono på snella og dro ut for å prøve.  Startet med ei 6 grams Møresild, for å banke litt rust av erfaringene fra tidligere med lette sluker og multiplikator, og for å få grovjustert bremsene uten for mye tull. 

    Etter litt innledende justering og fingertrøbbel gikk kastingen helt greit, men nådde nok ikke helt lengden på kastene som med 8 fots haspel.  Helt naturlig, da Tsurinoya stanga er 2 fot kortere.

    Byttet til en 7 grams sildesluk og følte at kastingen gikk mye bedre, bremsene ble også justert litt lettere underveis, så når jeg dro til det jeg turte kom også kastelengdene.  Fisk fikk jeg også, flere stykker mellom 2 og 4 hg, så dette var moro!  Det jeg ikke helt likte, var at jeg stort sett bare fisker med braid til vanlig, nå hadde jeg 0.20 mono, som er mye mere flex i, så jeg fikk ikke samme kontakten med sluk og fisk som jeg var vant med.
    Uansett, dette funka helt greit, med lett utstyr og relativt lange kast, men det var med 7 grams sluk!

    Hvordan blir dette med lettere sluker?  Hang på en 4 grams spesial, og nå ble det problemer med en gang.  Korte kast, og når jeg justerte ned bremsene fikk jeg snørereising med en gang.  Nitidig kontroll med tomlen på spolen bedret dette noe, men her blir det trøbbel om ikke kosentrasjonen er 100%.  Klarte heller ikke å oppnå like lange kast som med 5 fots UL haspelstang.

    Dette var i stille vann, skal en fiske i f eks elver og bekker får en problemer med å "vippe" ut en liten spinner eller sluk i en liten kulp med dette utstyret.

    Dette er mine erfaringer med dette utstyret, andre har sikkert andre.  Moro utstyr å få fisk på, spesielt om en fisker med tynn braid vil jeg tro.  Jeg kommer nok til å erstatte monoen med braid, og prøve dette utstyret til dorging fra båt eller kano med små wobblere, det tror jeg kan bli moro!

    • Like 1
  7. 21 timer siden, Rubjo skrev:

    Da jeg tidligere har gått lei av ferksvannsfiske etter ørret/ røye lenge før August er slutt, mens jeg nå er full av fiskelyst, hadde det vært fint med noen tips om hva jeg kan forvente fra fisken utover. Jeg er i Troms.

    Syns vannene jeg fisker i virker ganske livløse, ser lite eller ingen vaking, no som gjør meg litt motløs selv om jeg vet fisken er der. Et vak gir meg et mål. Men å stå/rusle rundt å slenge snøret mer eller mindre tilfedig blir litt kjedelig. 

    Det er jo morsomt at andre fiskere har forsynt meg med alt jeg trenger av sluker til SØ på bunnen av vannene jeg fisker i også, da jeg finne mange avslitte spinnere og andre sluker. Desverre for grovt til UL fisket mitt, men burde funke i saltvann som jeg kommer til å begynne med ettervert. 
    Men er er det ferskvann jeg vil ha råd om :-D

    Det står om å fiske eller dø av kjedsomhet, da jeg ellr må være med kjerringa etter sopp og og bær. hehe




     

     

    Min erfaring er at ørret og også røyefiske er bra utover høsten.  Fisker i Nordre-Nordland og Sør-Troms. Mindre overflateaktivitet naturlig vis, da det er mindre insekter, men fisken er der.  Fisker både med sluk og flue, og jeg har en helt klar oppfatning at det må være litt ruskevær med vind, blankstille på høsten er omtrent sjanseløst! 

    Er mere selektiv med å ta fisk, spesielt ørret, for å spise utover høsten, for mye av fisken er gytefisk og sterkt preget av dette.  Særlig gjelder dette om du fisker i eller rundt elveos, hvor det nå begynner å samle seg mye fisk på gytevandring.

     

  8. Jeg vil tro at forutsetningen for å lykkes med UL-multiplikator er at en har rimelig god erfaring med tyngre multiplikatorfiske fra før!  Hvis ikke blir det fort backlash, spesielt når en blir ivrig og mindre fokusert på kastinga! 

    Personlig så syns jeg mono på multiplikatorsnelle er enklere en braid, men her vet jeg at erfaringene er forskjellig.

  9. Til ordinærtt ørretfiske med sluker 4-12 gram bruker jeg Shimanosneller i 1000 klassen.  Vet andre bruker 2500 sneller til dette, men jeg synes det blir litt tungt, men kommer jo an på stanga også.

    Til isfiske og UL bruker jeg tilsvarende i 500 klassen da jeg synes denne størrelsen passer absolutt best til dette.

    Vil tro at ei 1000 snelle vil virke tung på stanga du har bestilt. Okumasnella har jeg dessverre ingen formening om.

    Velger du Shimano så velg noe bedre en de aller billigste modellene, selv om de er litt tyngre.

  10. 6 timer siden, Datasmurf skrev:

    Hei! Jeg leter etter en bok vi hadde for mange år siden. Boken var - så vidt min far og jeg husker - skrevet av en danske (skjønt, det kan ha vært en annen skandinav, også), og tok blant annet for seg fiske etter en eller annen haiart (om jeg ikke husker helt riv ruskende galt) ved Guernsey eller Jersey i Den engelske kanal. Vedkommende dro også til Alaska / Canada. Min far kjøpte boken på tampen av nittitallet / starten av totusentallet, den gang han drømte om å bli sportsfisker (det ble aldri noe av det).

    Er det noen som vet hvilken bok det kan være? Synes å huske at den hadde hvite permer med et bilde av blått vann i fart, og muligens med både fisk og båt på seg, men det kan være jeg er helt på bærtur, også.

    Jens Ploug Hansen er muligens forfatteren, han skrev mange bøker om fiske etter mye forskjellig.

    • Like 1
  11. Har brukt Shimano Speedmaster BX 9´/240L 3-14g endel de siste par år, og er kjempefornøyd med denne.  Valgte 8 fot, da duppfiske ikke er noe alternativ for meg, men fisker ofte i vann med mye vegetasjon rundt. 

    Bruker mest sluker 7-12 gram og til dette virker den perfekt.  Har vel bare ei stang som kaster lengre, en gammel Abu Conolonstang med ren og brutal toppaksjon, men den har endel andre svaketer bla ved kjøring av fisk.
    Den virker kanskje litt stiv hvis du primært skal bruke sluker 3-6 gram.

    Du finner ofte Speedmasteren til kraftig rabatterte priser så det er helt unødvendig å betale over 3000,- for den.

    Lawson har jeg ingen erfaring med.

  12. Tviler på du får kjøpt noe slikt...

    Du mekker deg fort en slik selv, enten ved å ofre en "Tuppervareboks" av plast, eller en mere ekslusiv utgave av en liten turkjele av aluminium!

    Eller ta den helt ut, Deluxeutgaven: Turkjele av titan, med håndtak av mahogny!

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.