Jump to content
Fiskersiden

Arctic1827

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Arctic1827 last won the day on May 25 2019

Arctic1827 had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About Arctic1827

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

761 profile views
 1. Tviler på at du får noe særlig tips om små vann/ tjern i Indre Troms med stor røye, uten at du kjenner noen som er kjent der godt. Men området Høgskaret burde gi noen muligheter. Anjavassdraget er jo godt kjent, men leverer grov fisk om du er heldig med været!

  God tur og skitt fiske!

 2. Gratulerer! Moro når det klaffer! Ikke vær redd for å henge på ei større flue!
 3. Ser ut som at det kan være et silkesnøre på snella, det kan fort være like mye verdt som snella om du finner en interessert kjøper!
 4. Det er ei Hørgård fluesnelle beregnet på tohånds fluefiske. Ganske tung etter dagens standard, men passet godt på tidligere tiders splitcanestenger. Umulig å si noe om hva den er verdt, finner du en som samler på slikt kanskje 1500-2000.
 5. Ja, vanlig 0,35 mono eller fluorkarbon, alt etter hva jeg har tilgjengelig. Må følge med på slitasje av fisketenner og bunn, og bytt om den blir slitt. Flua knyter jeg med Rapalaknuten for mest mulig bevegelse.
 6. Er det dypt der du fisker så kjøp det raskest synkende snøret du kan finne! Jeg fisker oftest med det og store lange slanke fiskeimitasjoner (så store du klarer å kaste nogenlunde greit) der det er brådypt langs land med fortom på maks en meter. Fordi det tar en stund å få snøre og flue ned fisker jeg flua ganske sakte, er ikke et videre behagelig oppsett å kaste. Har gitt meg mye stor lyr, sei og torsk. Sjøørret tror jeg ikke du kan forvente med denne taktikken.
 7. Har du åpnet herligheten og tatt en kikk på innmaten? Er det stor kvalitetsforskjell på drev, mekanismer etc mellom Shimanoen og Tsurinoyaen? Bruksmessig blir det vel vanskelig å sammenligne under de rådene vinterforhold i nord!
 8. Er alle disse snellene egnet til kastevekter 3-10 gram? Med min utrimmede Ambassadeur 2500C begynner det å bli noe dreis over sakene først ved 6-7 gram.
 9. Mitt svar baserer seg på vann, elveos kan like gjerne være mindre gytebekker!
 10. Det er sikkert mulig å få til å kaste 2-4 grams sluker, men for meg blir risikoen for backlash for stor til at jeg vil eksperimentere noe videre med det. Da bruker jeg heller lett haspel til de letteste slukene!
 11. Inspirert av skriveriene om UL-fiske med multiplikator her inne, endte jeg opp med å bestille stang og snelle, Tsurinoya dragon-stanga og FX50-snella... Dette kostet fra Kina noe mindre en et helt ordinært fluesnøre her til lands. Snella ble levert med den grunne spolen så dette skulle bli spennende! La på 0.20 Sufflex mono på snella og dro ut for å prøve. Startet med ei 6 grams Møresild, for å banke litt rust av erfaringene fra tidligere med lette sluker og multiplikator, og for å få grovjustert bremsene uten for mye tull. Etter litt innledende justering og fingertrøbbel gikk ka
 12. Min erfaring er at ørret og også røyefiske er bra utover høsten. Fisker i Nordre-Nordland og Sør-Troms. Mindre overflateaktivitet naturlig vis, da det er mindre insekter, men fisken er der. Fisker både med sluk og flue, og jeg har en helt klar oppfatning at det må være litt ruskevær med vind, blankstille på høsten er omtrent sjanseløst! Er mere selektiv med å ta fisk, spesielt ørret, for å spise utover høsten, for mye av fisken er gytefisk og sterkt preget av dette. Særlig gjelder dette om du fisker i eller rundt elveos, hvor det nå begynner å samle seg mye fisk på gytevandring.
 13. Jeg vil tro at forutsetningen for å lykkes med UL-multiplikator er at en har rimelig god erfaring med tyngre multiplikatorfiske fra før! Hvis ikke blir det fort backlash, spesielt når en blir ivrig og mindre fokusert på kastinga! Personlig så syns jeg mono på multiplikatorsnelle er enklere en braid, men her vet jeg at erfaringene er forskjellig.
 14. Skal en få fisk er det viktig at man har troen på det man gjør!
 15. Jeg bruker aldri fortom på braid ved slukfiske, bare på isen. Merket ikke forskjell om jeg bruker braid eller mono, ikke inntrykk av at fisken blir mere mistenksom med tynn braid rett i sluken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.