Jump to content
Fiskersiden

Arctic1827

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Arctic1827 last won the day on May 25 2019

Arctic1827 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

959 profile views

Arctic1827's Achievements

 1. Gammel marksnelle. Tror de var ganske vanlige når en begynte med sneller på langbambusen.
 2. Tviler på at du får noe særlig tips om små vann/ tjern i Indre Troms med stor røye, uten at du kjenner noen som er kjent der godt. Men området Høgskaret burde gi noen muligheter. Anjavassdraget er jo godt kjent, men leverer grov fisk om du er heldig med været!

  God tur og skitt fiske!

 3. Gratulerer! Moro når det klaffer! Ikke vær redd for å henge på ei større flue!
 4. Ser ut som at det kan være et silkesnøre på snella, det kan fort være like mye verdt som snella om du finner en interessert kjøper!
 5. Det er ei Hørgård fluesnelle beregnet på tohånds fluefiske. Ganske tung etter dagens standard, men passet godt på tidligere tiders splitcanestenger. Umulig å si noe om hva den er verdt, finner du en som samler på slikt kanskje 1500-2000.
 6. Ja, vanlig 0,35 mono eller fluorkarbon, alt etter hva jeg har tilgjengelig. Må følge med på slitasje av fisketenner og bunn, og bytt om den blir slitt. Flua knyter jeg med Rapalaknuten for mest mulig bevegelse.
 7. Er det dypt der du fisker så kjøp det raskest synkende snøret du kan finne! Jeg fisker oftest med det og store lange slanke fiskeimitasjoner (så store du klarer å kaste nogenlunde greit) der det er brådypt langs land med fortom på maks en meter. Fordi det tar en stund å få snøre og flue ned fisker jeg flua ganske sakte, er ikke et videre behagelig oppsett å kaste. Har gitt meg mye stor lyr, sei og torsk. Sjøørret tror jeg ikke du kan forvente med denne taktikken.
 8. Har du åpnet herligheten og tatt en kikk på innmaten? Er det stor kvalitetsforskjell på drev, mekanismer etc mellom Shimanoen og Tsurinoyaen? Bruksmessig blir det vel vanskelig å sammenligne under de rådene vinterforhold i nord!
 9. Er alle disse snellene egnet til kastevekter 3-10 gram? Med min utrimmede Ambassadeur 2500C begynner det å bli noe dreis over sakene først ved 6-7 gram.
 10. Mitt svar baserer seg på vann, elveos kan like gjerne være mindre gytebekker!
 11. Det er sikkert mulig å få til å kaste 2-4 grams sluker, men for meg blir risikoen for backlash for stor til at jeg vil eksperimentere noe videre med det. Da bruker jeg heller lett haspel til de letteste slukene!
 12. Inspirert av skriveriene om UL-fiske med multiplikator her inne, endte jeg opp med å bestille stang og snelle, Tsurinoya dragon-stanga og FX50-snella... Dette kostet fra Kina noe mindre en et helt ordinært fluesnøre her til lands. Snella ble levert med den grunne spolen så dette skulle bli spennende! La på 0.20 Sufflex mono på snella og dro ut for å prøve. Startet med ei 6 grams Møresild, for å banke litt rust av erfaringene fra tidligere med lette sluker og multiplikator, og for å få grovjustert bremsene uten for mye tull. Etter litt innledende justering og fingertrøbbel gikk kastingen helt greit, men nådde nok ikke helt lengden på kastene som med 8 fots haspel. Helt naturlig, da Tsurinoya stanga er 2 fot kortere. Byttet til en 7 grams sildesluk og følte at kastingen gikk mye bedre, bremsene ble også justert litt lettere underveis, så når jeg dro til det jeg turte kom også kastelengdene. Fisk fikk jeg også, flere stykker mellom 2 og 4 hg, så dette var moro! Det jeg ikke helt likte, var at jeg stort sett bare fisker med braid til vanlig, nå hadde jeg 0.20 mono, som er mye mere flex i, så jeg fikk ikke samme kontakten med sluk og fisk som jeg var vant med. Uansett, dette funka helt greit, med lett utstyr og relativt lange kast, men det var med 7 grams sluk! Hvordan blir dette med lettere sluker? Hang på en 4 grams spesial, og nå ble det problemer med en gang. Korte kast, og når jeg justerte ned bremsene fikk jeg snørereising med en gang. Nitidig kontroll med tomlen på spolen bedret dette noe, men her blir det trøbbel om ikke kosentrasjonen er 100%. Klarte heller ikke å oppnå like lange kast som med 5 fots UL haspelstang. Dette var i stille vann, skal en fiske i f eks elver og bekker får en problemer med å "vippe" ut en liten spinner eller sluk i en liten kulp med dette utstyret. Dette er mine erfaringer med dette utstyret, andre har sikkert andre. Moro utstyr å få fisk på, spesielt om en fisker med tynn braid vil jeg tro. Jeg kommer nok til å erstatte monoen med braid, og prøve dette utstyret til dorging fra båt eller kano med små wobblere, det tror jeg kan bli moro!
 13. Min erfaring er at ørret og også røyefiske er bra utover høsten. Fisker i Nordre-Nordland og Sør-Troms. Mindre overflateaktivitet naturlig vis, da det er mindre insekter, men fisken er der. Fisker både med sluk og flue, og jeg har en helt klar oppfatning at det må være litt ruskevær med vind, blankstille på høsten er omtrent sjanseløst! Er mere selektiv med å ta fisk, spesielt ørret, for å spise utover høsten, for mye av fisken er gytefisk og sterkt preget av dette. Særlig gjelder dette om du fisker i eller rundt elveos, hvor det nå begynner å samle seg mye fisk på gytevandring.
 14. Jeg vil tro at forutsetningen for å lykkes med UL-multiplikator er at en har rimelig god erfaring med tyngre multiplikatorfiske fra før! Hvis ikke blir det fort backlash, spesielt når en blir ivrig og mindre fokusert på kastinga! Personlig så syns jeg mono på multiplikatorsnelle er enklere en braid, men her vet jeg at erfaringene er forskjellig.
 15. Skal en få fisk er det viktig at man har troen på det man gjør!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.