Vesterålen fisker

Members
 • Content Count

  290
 • Joined

Community Reputation

2 Neutral

About Vesterålen fisker

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/19/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Fiske etter laks, sjø-ørret, ørret og kveite.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, vil dere si det er verdt prisen å oppgradere fra en Shimano Ultegra 5000 snelle til en Shimano Stradic FL 5000? Skal brukes til Laksefiske\SØ fiske med sluk i saltvann. Kan få kjøpt av en bekjent en Stradic som er brukt kun 1 tur i ferskvann til 2000 kr. Stradic: https://www.skittfiske.no/shimano/213566/shimano-stradic-5000xgfl-stradic-i-ny-og-oppgradert-utgave?gclid=EAIaIQobChMI3NLborXF5wIVRZSyCh2xXAtxEAQYAiABEgLCmfD_BwE Ultegra: https://www.skittfiske.no/shimano/183626/shimano-ultegra-c5000-xg-fb
 2. Når jeg tok spolen og satte den i en tilsvarende snelle (har 2 stk) så funket snellen jeg byttet til uten problem. Men snellen jeg hadde spolen i når jeg strammet bremsen etc, er akkurat likens om jeg bruker denne spolen, eller tar over spolen fra den andre
 3. Jeg testet med en tilsvarende snelle, var ikke noe problem når jeg tok spolen over på den andre snellen. Så må være noe feil inni snellen da og ikke spolen?
 4. jeg har en shimano ultegra 5000 jeg brukte på fisketur idag, så satte jeg meg i bunnen og greide ikke slite braiden, så jeg satte bremsen på maks, og gikk bakover helt til jeg kom opp med sjøpølser som satt fast i en stein osv. MEN etter jeg gjorde dette så er bremsen blitt helt "rar", får på fisk og selv om den er satt på stramt så raser det av og til ut tau, og jeg må sette bremsen hardere og hardere, men for hver fisk jeg får må jeg stramme. Tror dere jeg kan ha ødelagt bremsen, og kan det repareres?
 5. Om du skal fiske med møresilda 32 gram (samme størrelse som pilgrim 42 gram). Hvilken treblekrok størrelse velger du da er det size 1 eller 1\0 fra mustad? Size 1 fra mustad du anbefaltetil lakselars synes jeg ser veldig små ut
 6. Jeg bruker 42 grams sluk, litt tykkere en møresilda 32 gram, men samme lengde. Hvilken krok størrelse anbefaler du da?
 7. Hvilken krok størrelse er det du bruker til laksefiske med Mustad 36329NPBLN ? 1 eller 2 ? Jeg synes både size 1 og 2 ser veldig små ut?
 8. Jeg trenger tips til treblekroker som kroker godt og ikke ødelegger gangen på møresilda 32 gram sluker. Jeg liker ikke krokene som sitter på den orginale møresilda. Gjerne tips om størrelse og navn, og har dere gode kroker fra ebay eller aliexpress også tas dem imot med takk. Har prøvd Owner st 36 og 41, men synes dem er så korte + jeg mister masse laks på dem. Fisker i havet etter laks
 9. I norge står det: PowerPro Moss Green 275m./0,13mm 8 kg bruddstyrke Ebay: Power Pro Braided Spectra Line 20lb by 300yds 9 kg, Line Diameter (mm) 0.23 Hvorfor er den fra Ebay\usa så mye mer mm? 0.13mm norge vs 0.23mm Usa. Mye tykkere sene om du handler fra ebay for nesten samme bruddstyrken. Stemmer dette?
 10. Jeg kan få kjøpe en Shimano Stella 6000 FA av en kompis til 3000 kr, som er lite brukt og ser bra ut. Det jeg lurer på er hva dere ville gitt denne snellen brukt? Noen som har erfaringer med denne snellen? Han var usikker på når den ble lansert, jeg finner ikke info om når denne snellen kom ut
 11. Jeg var på min lokale fiskebutikk og dem sa det ikke er verdt å reparere snellen da den er 10 år gammel og en snelle slites veldig etter så mange år = ikke verdt å ha på service år etter år. Jeg lurer på hvilken shimano snelle jeg bør kjøpe som er i samme klasse evnt bedre en Shimano Fireblood. Fisker i Saltvann og fisker etter Laks. Info om Shimano Fireblood: http://www.elbe.no/fisk/produkter/sneller/tidligere_snellemodeller/16676/no Den gikk jo for å være hakket under Shimano Stella da den kjøpte den i 2008.
 12. Takk for svar, når jeg sveiver vanlig så går det greit kanskje 20 omdreininger, så kan jeg plutselig sveive bakover noen ganger så fremover igjen osv. Aldri hatt denne feilen før, hadde den på service i år før fiskesesongen også. Men om det er brems, er det dyrt?
 13. Min Shimano Fireblood 4000 FA sin bremse tok kvelden idag, da jeg fikk på en fisk og sveiva gikk bakover når fisken hadde utras. Jeg regner med det er bremsen som er røket. Noen som har peiling på om dette er en dyr kostnad, dvs bedre å kjøpe ny snelle vs sende inn til shimano for reperasjon?
 14. Hei. Er det noen som har peiling på hvor jeg kan få kjøpt Kinetic Jebo Herring Sluker? I norge, sverige eller danmark.