Gå til innhold
Fiskersiden

Atle Høidalen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    228
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    41

Innlegg skrevet av Atle Høidalen

  1. For et par uker siden fikk vi lov til å bidra med landing av håkjerring for merking i regi av SLU langt ute i Skagerrak sammen med svenske Joakim Larsson/Team Darwin. Resultatet ble en rekke store fisk ved båtripa og den største stoppet på hele 4,1 meter og estimert vekt 613 kg etter tabell. Utrolig spennende at SLU satser på å forske på håkjerringa og et godt eksempel på hvordan sportsfiske kan bidra inn mot forskning! Blir spennende å følge resultatene av dette prosjektet fremover. :)

    Hilsen Atle

    • Like 1
  2. I år som i fjor og som året før osv. deltok vi på Langesund Fiskefestival forrige helg. Selve konken gikk det så som så med, kanskje ikke så rart når vi hadde prikket ut kun et fåtall arter vi skulle satse på og alle svømte på 200 meter eller dypere. Uansett, ei fantastisk helg med god være som for en gangs skyld lot oss fiske på dypet både fredag, lørdag og søndag.

    Her kommer en liten filmsnutt fra prøvefisket etter lange på fredag. :)

    Hilsen Atle

    • Like 3
  3. 9 minutter siden, TT skrev:

    Skikkelig inspirerende film fra "hjemmebanen" min! (Oslo-gutt med tilknytning til bunnefjordsiden av Nesoddenlandet ;)

    Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg fisker også en del på Hurum og videre Drammensfjorden, Sandebukta og sørover mot Horten og Jeløya på andre siden, men har alltid best fiske i indre Oslofjord. Nesoddensiden kan ofte være veldig bra, ser også mer stimer med sild/brisling der enn andre steder av en eller annen grunn. Ser at sjøørreten i indre Oslofjord spiser veldig mye brisling/sild og av de jeg har hatt med hjem har vel nesten samtlige hatt dette i magen. Positivt at iallefall noen arter ser ut til å fortsatt trives her. :)

    • Like 1
  4. I går tok jeg meg en heldagstur til indre Oslofjord etter sjøørreten. Fisken var skikkelig i farta og til tross for økende vind og sjø utover dagen hadde jeg masse følgefisk og flere fisk i båten med toppfisk på 58cm/2kg. Fisket primært Bygdøysiden og Nesoddensiden. Denne gangen ble fisken med hjem til middag, som regel slipper jeg det meste av sjøørret jeg får ut igjen, men selvfanget fisk slår oppdrettslaks hver dag i uka og det vanket også konepoeng for bragden på hjemmebane. Laget en liten film fra turen:

     

    Hilsen Atle

    • Like 6
  5. Har du det som skal til for å bli Årets havfisker i Norge? Sitter du på den magiske grand slam-formelen? Vet du hvor de virkelig store, havgående fiskene holder seg? Er du kanskje ekspert på de mindre artene på grunt vann? Eller kanskje du bare rett og slett har lyst på en ekstra unnskyldning til å ta deg en fisketur? Da er Havfisker´n 2022 konkurransen for deg! I 2022 går Endre Hopland inn på arrangørsiden og vil være med og fronte konkurransen gjennom det kommende året! Vi jobber for tiden med siste finpuss på konseptet og lansering er rett rundt hjørnet! Følg med

     

     

    • Like 3
  6. Den 30.10.2021 at 18.11, cannonbang skrev:

    Hei

    du står på enda, ser jeg, Gratulerer med vel utført satsing.

    jeg tok opp båten i dag, mye dårlig vær nå, og korte dager. Naboen har kranbil, og etter at jeg skaffa han 4 gode dekk til den så stilte han velvillig opp.

    Hehe, takk! Gir meg aldri! Sesongen varer året rundt om været tillater det. ;) Hørtes ut som en god deal med kranbilsjåføren! :)

    • Like 2
  7. 18 minutter siden, piscator skrev:

    helt enig i dine betraktninger Atle. Alt er forbundet med større eller mindre risiko, og det handler om å møte denne på en god måte, og gjøre nødvendige grep i forkant. Tørrdrakt anser jeg for å være det aller viktigste under slike satsninger. Faller man overbord vil man raskt fryse ihjel dersom man ikke har tørrdrakt, og sannsynligvis lenge før noen rekker å komme ut og hente deg, selv om de vet hvor du er. Jeg har forsøkt å skaffe meg (GPS-basert) nødpeiler til å henge på tørrdrakta, slik at det bare er å trykke på SOS-knappen hvis man faller overbord. Da vet redningstjenesten øyeblikkelig hvor du er, og kan komme ut og hente deg i løpet av kort tid. Med tørrdrakt kan man holde ut i over fem timer i 10 graders vann. Det har imidlertid vært problem med leveranse av nødpeilere under Corona-pandemien. Garmins fabrikk i Kina har vært stengt så vidt jeg vet.

    Enig med deg. Nødpeilesender og flåte står høyt på lista. Sistnevnte er litt upraktisk plassmessig og dyrt. Med ei god tørrdrakt med sender tror jeg man skal være ganske trygg utpå der.

  8. 10 minutter siden, piscator skrev:

    Fin film. gratulerer med hvitskate! satsning for spesielt interesserte dette. Må si det er dristig å dra langt ut i Skagerrak alene i småbåt! Har du nødpeiler på havfiskedressen i tilfelle du skulle falle overbord?

    Hei! Takk for det. Ja, jeg har ikke for vane å dra alene, helt korrekt av sikkerhetsmessige årsaker. Her skal jeg være ydmyk og si at det ikke er noe jeg anbefaler. Jeg har imidlertid etter hvert hatt ganske mange turer utover i dette området og er nøye på valg av tidspunkt, både mtp. vær, vind og strøm. Jeg har ikke nødpeilesender, av praktiske og kostnadsmessige årsaker heller ikke redningnsflåte. Det jeg har er VHF med DSC og AIS sender, flyteplagg og tørrdrakt sammen med "grabbag" med nødbluss. Samtidig sørger jeg for at det er personer på land som vet hvor jeg skal og kan varsle om jeg ikke dukker opp tilbake til avtalt tid. Nødpeilesender er noe jeg har sett på og antakelig kommer til å investere i før neste sesong. 

    Så vil jeg også si, en viss risiko er det knyttet til det meste man driver med som er knyttet til aktiviteter i vann. Sånn sett så tror jeg nok ikke dette er mer risikofylt enn hva man ser f.eks. laksefiskere utsetter seg for i strie lakseelver, uten at det skal bagatelliseres av den grunn. 

    Hilsen Atle

  9. 2 minutter siden, piscator skrev:

    fin film. Drone-bilder øker kvaliteten. Og helt enig i din oppfordring om desinfeksjon av skuta når den skal flyttes fra ett vassdrag til et annet. Gyro er en ting, men i mange predatorvann er krepsepest en mer aktuell utfordring. Middelet heter for øvrig VirkonS. Kan kjøpes på Felleskjøpet, blandes ut i passende konsentrasjon, og sprøytes på med en hagesprøyte, eller man kan vaske båten med svamp. Bruk hansker. VirkonS kan, om det ikke er direkte farlig, være irriterende for huden. La bare båten tørke med VirkonS på, ikke skyll av. Middelet skader ikke båten. En positiv spinn off er at det holder båten fritt for alger.

    Takk! Og takk for presiseringen ang. Virkon S, jeg har middelet her hjemme, har rettet opp nå! :)

  10. Jeg tok med meg Dag Røberg ut for å filme litt på Drammenselva. Målet var å vise frem elva, mangfoldet og diversiteten som er ganske unik i mine øyne. Fisken var aktiv, og selv om vi ikke traff noen av de større eksemplarene så ble det en fin tur. :)

     

    PS: Du finner båtrampe i sentrum ved Centralgaragen samt i nedre del av elva ved Gyldenløve brygge (under motorveibrua). Husk å desinfisere utstyret etter bruk pga. gyro, enten ved å sprøyte med Virkon S eller ved å la utstyret tørke helt ut over flere dager i varmt og tørt klima før du benytter det i andre vassdrag.

    Hilsen Atle

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.