Atle Høidalen

Members
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Atle Høidalen last won the day on April 9

Atle Høidalen had the most liked content!

Community Reputation

64 Excellent

About Atle Høidalen

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 02/10/1978

Contact Methods

 • Website URL
  https://teamkrokodille.blogspot.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Trolling og spinnfiske etter all slags fisk, ferskvann og saltvann.

Recent Profile Visitors

1234 profile views
 1. Jepp, hadde vett til å konsultere noen som hadde mer peil enn meg selv mens den lå i håven. Men nå vet jeg det og slike fisker kommer jeg derfor til å konsekvent sette ut igjen i fremtiden også, så får jeg heller ta med hjem noen av de litt mindre gjeldfiskene innimellom istedet.
 2. Tok meg en tur på Tyrifjorden for å prøve lykken etter storørreten i påska. Det resulterte i en fin fisk og ny pb på ørret. https://teamkrokodille.blogspot.com/2019/04/trollingdebut-pa-tyrifjorden.html
 3. Litt om arbeidet med selve dybdekartet. https://teamkrokodille.blogspot.com/2019/04/det-store-sjkartprosjektet-del-1.html
 4. Har jobbet med et kartprosjekt i vinter. Formålet var å lage et dybdekart ved hjelp av åpent tilgjengelige data kombinert med egne loggfiler samt supplere dette med ulike typer data som f.eks. bunntype, bunnmiljø, fiskerisoner, gyteområder, elver etc. I tillegg har jeg innhentet koordinater for en rekke skipsvrak som også er inkludert. Tanken er å jobbe videre med dette kartet og supplere med mer data fortløpende. Har laget en liten video som viser status så langt.
 5. Joda, enig med deg. Men det er to ting, det ene er eksisterende lover og forskrifter som ikke overholdes. Det andre er manglende lover og forskrifter. Sistnevnte er jo i stor grad opptil grunneierene å ta tak i, og hvis de ikke bryr seg så er det ikke så mye vi sportsfiskere får gjort med det annet enn å forsøke å påvirke dem i riktig retning...
 6. Jeg tenker at det største problemet er ikke mangel på regler og forskrifter men heller mangel på håndheving av disse. Eneste stedene du finner fiskeoppsyn i dag er i vassdrag hvor det er mulig å fiske laks eller private ørretvann på fjellet. Prøver du deg etter gjedde i Drammenselvas grønne sone uten fiskekort eller utenfor laksesesongen blir du raskt bortvist, men setter du x-antall garn på tversk av leksviker for gjedda på våren i et gjeddevann er det ingen (andre enn sportfsiskerene) som bryr seg. Løsningen er (dyrere) fiskekort som kan være med å finansiere oppsyn i de innsjøene som trenger det. Må jo si det er rart at det er tilnærmet fritt fiske i en innsjø som Øyeren med det påfølgene rovfisket som utføres av enkelte.
 7. Litt banalt kanskje, men har du sjekket om det er dårlig kontakt til strømtilførselen? En annen ting er at om du ikke setter på tastelåsen på fjernkontrollen så er det veldig fort å komme borti knappene der og på den måte slå av anchor mode... Hvis ikke er det jo bare å reklamere.
 8. Da fikk jeg vært ute en tur etter sjøørreten i helga. Drister meg til å dele her selv om fiskingen strengt talt foregikk på feil side av fjorden. Ble en liten tass til slutt. https://teamkrokodille.blogspot.com/2018/12/frjulstur-etter-sjrreten.html Noen som har noen formening om fiskedybde etter sjørreten på denne tida. Har vel en formening om at jeg gikk for dypt. Kjørte med dyprigg med wobblere på 10m og 5m og dorget over dyp på 12-15m.
 9. Undersøkelsen var vel fra Hvaler mener jeg. https://www.imr.no/nyhetsarkiv/2015/mars/selinvasjon_pa_sorlandet/nb-no
 10. Jeg har fortsatt ikke lest hele instillingen, men baserer meg på oppsummeringen og bl.a. det som er kommet fra NJJF og andre. Synes igrunn helle opplegget virker særdeles nisselueaktig. Det er så mange ting som spiller inn så det blir bare en gjentakelse av meg selv. Ser likevel at mange påpeker at det er gjort en undersøkelse av hva sel og skarv spiser og at det ble funnet veldig lite torskerester i avføringen. Derimot ble det funnet mye øyepål bl.a. Dette ble brukt som argument for at sel og skarv ikke hadde innvirkning på torskebestanden. Dette kommer fra forskere... Har de studert næringskjeden mon tro? Hva spiser torsken? Når disse artene konkurrerer om samme maten er det klart det påvirker torsken! Og det og forby alt fiske vinterstid samtidig som man åpner for konsesjon for yrkesfiskere, det blir som en kamerat av meg sa, om du skal kutte miljøutslippene i en by så forbyr du ikke mopedistene og lar vanlige bilister og yrkesjåfører kjøre videre... Og så argumenteres med at det er umulig å håndheve et forbud mot fiske av torsk så da må alt fiske forbys....? Hvis vi fortsatt holder oss til samferdselsallegorier, det blir jo som om man skulle sagt at det er umulig å håndheve piggdekkforbudet i Oslo, så vi forbyr all biltrafikk i sin helhet?!
 11. Nå har jeg ikke lest hele innstillingen men synes et totalforbud mot fiske er tullete. Reagerer også på at det er fritidsfiskerne som tilsynelatende får mye av skylda det på tross av at det ikke er innhentet noen statistikk på hvor mye som tas opp av denne gruppa. Sel og skarv derimot er lite nevnt. At yrkesfiskere i tillegg skal kunne søke om dispensasjon gjør det hele ganske merkelig etter mitt syn.
 12. Glimrende, takk for grundige tips! De skal sjekkes ut så snart været roer seg og tiden strekker til!
 13. Takk, da bruker jeg ikke noe tid i der. Har et par områder på begge sider av fjorden jeg tenkte å teste, feiler det så tar jeg gjerne i mot tips!
 14. Hei! Slenger meg på denne tråden, har båten i gjestehavna i Horten denne vinteren og håper på noen turer etter sjørret og evt. havabbor. Mange fine tips i tråden her! Jeg praktiserer C&R men går ikke av veien for å ta med en fisk eller to hjem til middag i blant. Hvordan er det med fisken i og rundt Horten indre havn, er den spiselig? Håper å legge inn et par turrapporter her etterhvert utover vinteren.
 15. På gjedde kjører vi C&R ja, det er ingen problem med ungene. De er faktisk veldig opptatt av gjeddas ve og vel. På den ene turen klarte vi ikke gjenutsette en av gjeddene og det var stor nedtur for ungene. Ellers dersom det er snakk om andre arter så tar vi matfisk rett som det er. Hovedgrunnen til at vi aldri tar med gjedde i matfiskstørrelse er rett og slett fordi vi ikke spiser akkurat den arten.