Atle Høidalen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  62
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Atle Høidalen last won the day on June 3 2017

Atle Høidalen had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

27 Excellent

Om Atle Høidalen

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 10. feb. 1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Trolling og spinnfiske etter all slags fisk, ferskvann og saltvann.

Nylige profilbesøk

497 profilvisninger
 1. Rigging av båt for trolling

  Stemmer det, prisen var inkludert 10 stangholdere, hvilket jeg ikke skulle ha. Så da blir det vel en 1500 kr. rimeligere.
 2. Rigging av båt for trolling

  Aha, takk! Tok et titt, var en smule utfordrende med finsk, selv med Google Translate. Såvidt jeg kan tolke det så virker det ikke som det er så mye å spare der, 4500 kroner, men det er uten linhjul. Pluss kanskje litt mer komplisert med frakt og slikt...
 3. Rigging av båt for trolling

  Tror kanskje de har regnet litt feil hos YM for jeg fikk beskjed tidligere at Targa inkludert sprøt og linhjul kostet 6300 sek. Da er det jo bare blokker, line og planerboards i tillegg, planerboards koster 2295 sek og jeg tror ikke line og blokker koster over 2000 sek. Har spurt hva som følger med i pakken til hvilken pris. Jeg har vært i direkte kontakt med Silver, men de kan ikke selge direkte til kunde, iallefall ikke i Norge. Jeg ble henvist til en liste av norske forhandlere hvorav Fritid-Senteret var de som var nærmest. Vi får se hva det blir til!
 4. Rigging av båt for trolling

  Har fått tilbud på komplett pakke hos YM's Fiske & Fritid, virker dette ok? Er relativt grønn på dette området. Har regnet meg frem til at tilsvarende kjøpt i Norge fort havner på 14-15.000, minst. Patriot sneller, de er ok? Planerboards er YM sine egenproduserte. Se svar fra YM under: Hei Ok, då fixar vi en 1900 mm Targa. Du kan välja på Patriot eller RF rostfria linhjulen. det är ditt val. Patriot linhjulen säljer vi mest. Planerboarden kan jag inte göra nåt på priset då de är prispressade, så det är 2295:-. Planerlina får du med på köpet samt att jag kan säkert ordna så du får några Lappia också. Helt komplett Targa (Plug&Play)med allt samt planerboard=10665:- Komplett Targa förutom Linhjul =9065:- Måste återkomma till dig om beställningstiden, ska ringa till tillverkaren i Finland.
 5. Rigging av båt for trolling

  Det ser ut som jeg ender opp med å bestille Silver sin targabøyle med sprøt og sneller (tilsvarende som på bildet). Den krever ingen boring i skroget da den festes på relingene samt at den er enkel å fjerne igjen om det blir nødvendig. Sjekket med Silver forhandler i Norge (Fritid-Senteret) og de skulle ha hele 8500 kr for å bestille for meg. YM's Fiske & Fritid i Sverige skulle bare ha 3900 kr for tilsvarende (var da ikke Silver original, men helt lik, produsert på samme sted visstnok). Bakdelen er at det er drøye 5 timer kjøring til Smedjebacken der butikken er. Noen som vet om andre forhandlere i Sverige hvor jeg kan få kjøpt denne targabøylen og som ligger litt nærmere norskegrensen?
 6. Rigging av båt for trolling

  Hei! Det enkleste er nok mast ala Big Jon ser jeg ja. Status nå er at jeg har kontaktet Fritid-Senteret på Rud og bedt om tilbud på Silver sin "Targa fishing arch". Den ser heller ikke pen ut egentlig, men festes med klemmer på rekkerørene mine så jeg slipper mer boring i selve båten. Må bare avklare om Silver sin Targa vil passe bredden min, samt hva prisen inkl. frakt til Norge kommer på først. Blir det ikke klaff så blir det nok Big Jon masten, slik som du har.
 7. Rigging av båt for trolling

  Ok, ikke enkelt dette her. Det er vanskelig å komme til under dekket akkurat der masta ville stått så jeg vet ikke om jeg får til å forsterke akkurat der. Ja T-top har jeg hatt lyst på uansett pga. ly for sol og regn også, så det er ikke bare pga. planerboard.. Men det er som sagt både dyrt og komplisert. Paradoksalt er kanskje det enkleste Silver sin targabøyle da denne kan festes på rekka på begge sider og derfor i utgangspunktet ikke krever boring eller modifisert av båten ellers i det hele tatt. Ser ut som den er såpass høy at jeg kan passer under den når jeg beveger meg i båten også. Eneste er at rekka mi ikke går helt bak slik at bøylen vil komme litt foran styrekonsollen...
 8. Rigging av båt for trolling

  Takk for svar! Du har noen gode poenger der. Ser du har rigget noen stropper på planerboardmasta på to av bildene, er det pga. frykt for at festet skal rives opp? Er jo litt skeptisk til en 2 meter lang stang med en tilsynelatende så liten forankrings/festeplate i skroget. Blir rimelig mye moment i den stanga... Og en sånn stroppeløsning ser jo ikke så vakkert ut selv om det funker. Men bra hvis det er lett å fjerne hele stanga når jeg ikke bruker den selvsagt. Ser at det idelle kanskje hadde vært T-Top selv om det er dyrt. Men det er endel usikkerhetsmomenter der ift. at jeg har styrekonsollen min plassert ut av senter mot styrbord side i båten min samt at jeg må bore og skru enda mer i skroget uten å helt vite hva slags konsekvenser T-topen vil medføre, både under frakting på henger og under kjøring i planende fart... Tenke tenke...
 9. Rigging av båt for trolling

  Etter halvannet år med dyprigg og sideparavaner er jeg klar for å sette igang med nytt prosjekt. Jeg er nemlig mektig lei av å kjøre fisk med sideparavaner hengende på sena. Sideparavaner er fint det, men blir liksom ikke det samme som å kjøre fisk uten dem. Har derfor tenkt å rigge opp med planerboards i år. Vurderer flere forskjellige løsninger: Big Jon planerboardmast. Dette virker som en veldig enkel og rimelig løsning, bortsett fra at jeg egentlig ikke ønsker en mast midt i området foran i båten hvor jeg spinnfisker fra. Er også skeptisk til å måtte bore hull i i dekket i båten og også hvor mye krefter som kommer til å rive og slite i festet under bølger. http://www.olssonsfiske.se/fiskemetoder/trolling-batfiske/mastriggar/big-jon-planerbord-mast-52-7 Kjøpe løse ruller samt planerbord "sprøt/master" og feste disse til eksisterende rekker på selve styrekonsollen (usikker på om det blir høyt nok for planerboardlinene?). http://www.olssonsfiske.se/fiskemetoder/trolling-batfiske/mastriggar/patriot-rollon-pro-planebordsrulle og http://www.olssonsfiske.se/fiskemetoder/trolling-batfiske/mastriggar/roster-planebord-del-600mm-for-25mm-ror Kjøpe Silver/Terhi sin targabøyle og montere ruller og "sprøt" på denne. https://www.silverboats.fi/en-en/accessories/general-accessories/targa-fishing-arch Gå "all in" og investere i T-Top som hvor jeg fester ruller og sprøt i toppen av. F.eks. denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=111117656 Er nok foreløpig alternativ to som er beste kombo mellom praktikalitet og lommebok, men er som sagt usikker på om jeg får planerboardlinene høyt nok opp på denne måten. Selve toppen på selve "rekka" runde styrekonsollen er ca. 1,4 meter over vannet og "sprøtene" er ca. 60 cm, dvs. det blir ca. to meter over vannflata. Er det noen her som har erfaringer å dele rundt Big Jon planerboardmast vs. ruller og sprøt på styrekonsoll? Erik? PS: Bilder av båt og styrekonsoll lenger opp i tråden.
 10. Kan ikke annet enn å støtte meg til Erik sin konklusjon. Jeg har 100Ah GEL batterier og selv om jeg ofte tømmer disse mer enn jeg burde (gjerne ned til 40% og av og til mer) så ville jeg klart meg i mange timer med 50% restkapasitet, og da snakker vi dorgefart 1-1,5 knop.
 11. 1800-henger, men hvilken?

  Hei og takk for svar! Jeg endte opp med å kjøpe en Tredal 20-1500 henger. Oppgraderte da fra Tredal 19-1100. En ting å tenke på ved kjøp av større henger er både økt egenvekt og bredde. Selv om hengeren jeg kjøpte bare var 110 kg tyngre merker jeg godt forskjell på de to hengerene i motbakkene. I tillegg er 20-1500 hengeren mye bredere slik at det blir mer å være obs på i trafikken. Var også litt vanskeligere å tilpasse 20-1500 til båten min. Alt i alt er jeg bare delvis fornøyd med byttet, men nå kjører jeg iallefall lovlig og hengeren er meget stødig pga. fjæringer og bredden på akslingen. Båten ligger veldig bra når den først er oppe på hengeren.
 12. Hovedproblemet mitt er nok at jeg boret feil første gangen jeg skulle lage hullet i den ene stangen som skal inn i den andre, der hvor lengden på staget låses av en skrue. Det medførte at jeg måtte lage en svakt åttetallsformet hull som dermed gir litt slark. Men i tillegg har selve festet/strammebåndet på toppen av staget (der hvor staget fester seg til røret som omslutter selve plata spydet) gitt seg litt slik at det ikke går an å stramme så stramt at det ikke sklir fra side til side ved påvirkning. Jeg måtte også skru opp igjen og etterstramme selve festene til skroget. Men ellers fungerer patenten ypperlig altså.
 13. Alternativer båt 5 meter og alu?

  Er det noen grunn til at du ikke vurderer Buster? Ligger en slik med DC på campingen ved Flåvann, den har kalesje med god høyde også. Ser veldig bra ut, kunne tenkt meg en slik selv...
 14. Gratulerer med ny båt og Minnkota! Den der er jo drømmen for en hav/trollingfisker! Baugspyd og elmotor ser bra ut! Har du noen problemer med at baugspydet "reiser seg" på høy effekt? Har litt slark i mitt som jeg ikke får bort, men regner det som akseptabelt sålenge det ikke blir verre. Baugspydet er jo konstruert får å tåle trykk, ikke løft. Var veldig begeistret for MotorGuide i starten, og fortsatt veldig fornøyd, men ser etterhvert at både MotorGuide og Minnkota har sine styrker. Håper du blir fornøyd!
 15. Alternativer båt 5 meter og alu?

  Hva med Kaasbøll? https://www.finn.no/98758058